Problem z wymianą ekranu dotykowego - Pilne

• 2 Odpowiedzi
  • 1607 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
Problem z wymianą ekranu dotykowego - Pilne
« dnia: Październik 26, 2011, 22:14:06 »
Witam

Zakupiłem wyświetlacz dotykowy w celu wymiany, niestety okazało się że wyświetlacz jest za duży  :( , tzn. jeżeli spasuję górną krawędź (czyli na miejscu są otwory od kamery i czujnika światła, oraz da się założyć ramkę obudowy) to nie mieszczą się przyciski słuchawek, a myszka jest w nienaturalnej pozycji. Jeżeli spasuje dół (przyciski  słuchawek i myszka) to nie nałożę obudowy (ramki) oraz "dotyk" przesłania prawie całą kamerę i czujnik światła.

I teraz pytanie. Czy różne wersję Omni i900 (16GB, 8GB, czarna lub srebrno-czarna) mają różne wielkości wyświetlacza/panelu dotykowego???

To ważne, wole się upewnić zanim napiszę maila do sprzedawcy z opinią o jego produkcie itd.  :-|

Odp: Problem z wymianą ekranu dotykowego - Pilne
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 27, 2011, 18:32:38 »
Nie ma różnych Omnii i900, są tylko nowsze wersje Omnii, ale nie i900 tylko np. Omnia 2. Musiałeś dostać wyświetlacz do innego modelu. ;]

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
Odp: Problem z wymianą ekranu dotykowego - Pilne
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 27, 2011, 20:10:21 »
Podejrzewam że chinole coś pomyliły, taśma pasuje, otwory pod kamerę, i czujnik są, napis samsung jest, miejsca na zaczepy są (tylko nieco przesunięte) pasuje na szerokość, pasuje do gornej cześci obudowy.
A że Omnia to też inne modele wiem  :proud: