Problem z konfiguracją maili na wp.pl

• 13 Odpowiedzi
  • 3533 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z konfiguracją maili na wp.pl
« dnia: Październik 26, 2008, 21:09:55 »
Mam problem z konfiguracja konta na wp.pl
Gdy sprawdzam poczte pojawia sie komunikat ze nie mozna pobrac wiadomosci i zeby sprawdzic ustawienia poczty.
Przy ponownym sprawdzeniu ustawien konta i ustawieniu parametrow moje haslo (5 znakow) okazuje sie ze sklada sie z co najmniej 15 znakow - jak nie wiecej.
Wprowadzam ponownie moje haslo,  robie wyslij/odbierz i znowu to samo w kółko - pole z haslem sklada sie z kilkunastu gwiazdek a nie z 5-ciu...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Problem z konfiguracją maili na wp.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2008, 21:13:15 »
Z tymi gwiazdkami przy haśle mam tak samo ale poczta pobiera się normalnie. Może jakiś problem na serwerze ?
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2008, 21:14:26 »
Ilosc gwiazdek nie odpowiada dlugosci hasla. To normalne we wspolczesnych systemach hasel.

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2008, 21:14:34 »
jakie bys nie ustalil to po wyjsciu bedzie 15 gwiazdek to normalne takie zabezpieczenie zeby nikt nie zobaczyl z ilu znakow sklada Ci sie haslo....

Wlaczyles uwierzytelnianie w konfiguracji?
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 26, 2008, 21:20:36 »
Wlaczyles uwierzytelnianie w konfiguracji?

Oczywiscie.
Wiele razy konfigurowalem moje konto pocztowe wp.pl na roznych kompach i widze ze konfiguracja na PDA niczym sie praktycznie nie rozni,
ale nie rozumiem w czym tkwi problem w tym przypadku...

Hotmail dziala ok, wiec generalnie poczta dziala, ale na wp -lipa...

*

Offline wirszews

• **
  • 144
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 26, 2008, 21:36:19 »
no to nie wiem w czym moze byc problem... NIe mam niestety konta na wp wiec nie pomoge.

Dziala Ci w pelni Hotmail? Bo mi odbiera maile a nie chce wyslac co ustawiles w wysylaniu?
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 26, 2008, 21:43:16 »
no to nie wiem w czym moze byc problem... NIe mam niestety konta na wp wiec nie pomoge.

Dziala Ci w pelni Hotmail? Bo mi odbiera maile a nie chce wyslac co ustawiles w wysylaniu?

DZiala ok. Wysyla i odbiera.
Standartowo ustawialem wszystko jak zawsze.
Nie mialem zadnych problemow.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 26, 2008, 22:16:03 »
ja na onecie zalozylem konto bo tam sobie nawet radzi omnia a na poczta.fm takze z wysylaniem lipka... dziwne to jakies a problem jest juz stary z przed  kilku lat :/
pobiera a wyslac nie chce :/
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline wirszews

• **
  • 144
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 26, 2008, 22:55:47 »
no to mialem dziwna akcje z omnia:D

Edytowalem ustawienia i nic..... robilem to chyba z 20 razy sprawdzalem wszystko z FAQ Hotmail'a i nadal nic wkurzylem sie usunalem cale konto email i od nowa dodalem i poszlo:)

Wiec moze zamiast edytowac od nowa to zrob...
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 26, 2008, 23:12:27 »
Mam problem z konfiguracja konta na wp.pl
Gdy sprawdzam poczte pojawia sie komunikat ze nie mozna pobrac wiadomosci i zeby sprawdzic ustawienia poczty.
Przy ponownym sprawdzeniu ustawien konta i ustawieniu parametrow moje haslo (5 znakow) okazuje sie ze sklada sie z co najmniej 15 znakow - jak nie wiecej.
Wprowadzam ponownie moje haslo,  robie wyslij/odbierz i znowu to samo w kółko - pole z haslem sklada sie z kilkunastu gwiazdek a nie z 5-ciu...

posiadam konto na wp i bezproblemu działa ....musiałeś kopnąć coś z konfiguracją....sprawdź jeszcze raz....

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 27, 2008, 17:53:55 »
Wcześniej miałem w Omni skonfigurowanego maila z gazeta.pl (wspierany przez Google) i na początku wszystko działało, wysyłałem i odbierałem później mogłem już tylko odbierać  :mad:
Wyczytałem w sieci informację, że problem z działaniem programu do Obsługi wiadomości wynika z błędu jaki w nim istnieje. Microsoft przyznał się do tego błędu i ma on być naprawiony przy okazji wypuszczenia kolejnych poprawek do systemu  :E. Ktoś prywatnie przygotował niezależną od MS poprawkę.
Jak odnajdę ten artykuł to go wkleję.

EDIT:
Zapomniałem dodać, że problem nie dotyczy tylko Omnii.
Poniżej link do konkurencji, gdzie opisany jest problem i jego nieoficjalne :) rozwiązanie:
http://pda.pl/news/problem_z_wysylaniem_maili_przez_smtp_zostal_nieoficjalnie_poprawiony
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2008, 18:20:10 wysłana przez tomek.jaworski »

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 27, 2008, 21:13:41 »
No i sprawa wyjasniona.

Wystarczyło skasowac konto i zalozyc jeszcze raz z tym, ze z automatycznym wykryciem ustawien konta.

Trzeba przyznac ze Omnia jednak zaskakuje czasem brakiem logicznych rozwiązań  :-|

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 28, 2008, 00:05:23 »
a na poczta.fm ani p owgraniu pliku naprawczego ani po ponownym utworzeniu konta z ustawieniami pobranymi automatycznie nie wysyla :/ szkoda... :/
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 12, 2008, 08:24:47 »
No i sprawa wyjasniona.

Wystarczyło skasowac konto i zalozyc jeszcze raz z tym, ze z automatycznym wykryciem ustawien konta.

Trzeba przyznac ze Omnia jednak zaskakuje czasem brakiem logicznych rozwiązań  :-|

To nie wina Omnii tylko Windowsa  B)
Napisane: Październik 28, 2008, 14:37:14
Wyszła oficjalna poprawka Microsoft dotycząca obsługi poczty e-mail POP i IMAP dla Windows Mobile 6.1.
Plik do ściągnięcia i więcej szczegółów na stronach MS pod adresem:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=d9d71b2e-d2dd-44f2-86e5-1e53aad7fb7a&DisplayLang=en

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.