problem z kartą pamięci

• 5 Odpowiedzi
  • 1069 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vacki

• 41
problem z kartą pamięci
« dnia: Listopad 28, 2008, 00:35:43 »
Witam,
mam następujący problem: posiadam karte 4 GB w telefonie, (wgraną mape, troche mp3 oraz tapety). Telefon pokazuje mi, iż jest ona prawie cała zajęta 3,97 GB, zdziwiło mnie to i po podłaczeniu telefonu jako urządzenie masowe sprawdziłem to. Jak sprawdzam w Mój Komputer również pokazuje 3,97 GB zajętego miejsca jednak jak wchodze do środka zaznaczam wszystkie (ukryte też) pliki to pokazuję, że zajęte jest tylko 0,97 - co by się zgadzało. Problem jest też taki, iż nic nie moge już dograć na tą karte chociaż na 100% mam zajęte tylko te 0,97 GB ( i na pewno to jest karta 4GB używana wcześniej w Samsungu f480)
Proszę o pomoc

Odp: problem z kartą pamięci
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 28, 2008, 00:51:21 »
format karty w telefonie powinien pomóc

*

Offline lesrog

• *
  • 74
  • Sprzęt: MIO P550 | MIO P560 | Samsung i600 WM6 | Samsung i900
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2008, 07:41:59 »
U siebie zauważyłem to samo i podejrzewam iż ma to związek z odtwarzaczem mp3 Samsunga. Kiedy na karcie nie ma żadnej muzy to Omnia pokazuje rzeczywistą ilość zajętej pamięci karty kiedy wrzucę jakieś kawałki i odtworzę je Touch  Playerze to na drugi dzień karta zajęta jest w 100% Gdy przełożę kartę do czytnika i podłączę go do kompa to znów zajętość karty pokazana jest prawidłowo.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 19, 2009, 20:50:23 »
Witajcie OMNIOWCY :ok:
A ja mam taki problem-mam w swojej omni kartę 4GB i wszystko było oki do momentu kiedy zainstalowałem sobie pewien programik(nazwy już nie pamiętam)ale to było coś do wyświetlania zegarka
Jak go tylko zainstalowałem to kiszka omnia zaczęła się mulić przestał widzieć kartę pamięci :S Musiałem zrobić HR fona a potem jeszcze raz Straciłem wszystkie programy fon wyczyszczony jak nowy
To niestety nic nie pomogło dalej karty nie widział sformatowałem kartę w laptopie i dalej lipa(sama karta jest O.K. sprawdzałem w innym fonie)
Co gorsze zapożyczona karta z innego samsunga też zostaje niewykryta przez moja omnie  :(
Liczę na waszą pomoc

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 19, 2009, 21:52:34 »
P.S. Dodam jeszcze że moja karta to SanDisc 4GB była kupiona jako nowa

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2009, 22:56:06 »
WITAM
Mam poblem z odczytywaniem kart pamięci (zarówno 8 GB z OMNI jak i 2 GB z N95). Otóż po włożeniu tych kart do czytnika czy to w notebooku czy w innym czytniku USB nie są wykrywalne. Dlaczego? Gdy ustanowię połaczenie poprzez Blutooth jako nie synchronizacyjne to karta w OMNI jest widoczną. Gdy ją wyjmę i wkładam do czytnika innego - nie widoczna. Inne karty o podobnych wielkościach są czytane - także czytniki są dobre. Co zrobić, aby móc bezpośrednio odczytywać wyjęte karty? Ciekawa jest zbieżność kart pracujących pod symbianem i WM.
Prosze o pomoc. Dzięki !