Witam,
A więc tak :
1. Przeszukałem wszystkie wątki na tym forum odnośnie problemów z internetem - zastosowałem sie do nich, gdy to nie pomogło:
2. Ze strony plusa sciagnalem konfiguracje zarówno do GPRS jak i do MMS - NIE pomogło : podczas dluzszego napisu : "Laczenie z GPRS" nastepuje komunikat:
Nie można nawiazac polaczenia
Z nieznanego powodu nie można nawiazac polaczenia . Aby sprawdzić opcje polaczenia i w razie potrzeby je zmienić, wybierz opcję ustawienia. jeśli problem występuje nadal zresetuj urządzenie przenośne w sposób opisany w dokumentacji Producenta.
Chciałem uscislic, ze juz robilem reset i oczywiście nic nie dalo, nadal jest problem -nie mam pojęcia co robić.
Proszę o pomoc , może ktoś juz sie spotkal z takim problemem, albo wie jak to naprwic byl bym wdzięczny. Zwłaszcza ze Omnie kupiłem przede wszystkim do serfowania po internecie.
Chciałem rowniez dopowiedzieć, ze rowniez lacząc sie z AS, niby na PC pisze ze jest polaczony, ale jak probuje sie lączyć z netem przez Omnie rowniez pokazuje się komunikat:
"Nie można nawiazac polaczenia"
"To polaczenie zostało zakończone przez zdalne urządzenie"
Czyli ani sie nie mogę polaczyc przez GPRS ani przez AS i nie mam pojęcia co dalej ;/
Oczywiście "bardzo inteligentni specy" w Plusie rowniez nie umieli mi pomoc także mogę liczyć tylko na WAS.
Pozdrawiam