Problem z ekranem w Omni z uruch Automapą

• 16 Odpowiedzi
  • 3734 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lava1

• 10
  • Sprzęt: N95
Problem z ekranem w Omni z uruch Automapą
« dnia: Wrzesień 17, 2008, 13:42:33 »
Nigdzie nie zauważyłem, żeby ktoś z Was miał taki problem, więc założyłem ten wątek.

Chodzi o to, że Automapa nie uruchamia mi się w trybie pełnoekranowym, tylko z paskiem Windowsa (Start, ikonki głośności i zasięgu) na górze oraz paskiem wywołującym klawiaturę na dole.

Przez to mam przysłonięte klawisze do ustawień Automapy i staje się ona nie funkcjonalna. Co i gdzie trzeba ustawić, żeby uruchamiała się ona bez tych pasków ?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Problem z ekranem w Omni z uruch Automapą
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2008, 13:52:31 »
Jak się wydaje były takie przypadki. Było to w wersji 4.5 a więc zaktualizuj do najnowszej AM 5.1.1  :evil: Jeśli masz pirata a na to wygląda to poczytaj sobie Regulamin.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2008, 13:53:17 »
Jaką wersje AM zainstalowałeś?

Ja mam AM 5.0.5 i działa jak złoto w trybie pełnoekranowym

Poniżej screen z dzisiaj
i900DXIA2 by Taril

*

Offline Lava1

• 10
  • Sprzęt: N95
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2008, 14:05:20 »
Oczywiście z wygody wyciągnąłem kartę pamięci z nawigacji w samochodzie, żeby zobaczyć jak to działa na Omni, zapominając zupełnie, że ma ona inną rozdzielczość ekranu :oops:

I tu chyba był problem

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 17, 2008, 14:10:37 »
W takim razie wystarczy, że dograsz odpowiednie skórki do swojej rozdzielczości i po sprawie.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline aner

• 28
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2008, 19:44:02 »
A wiecie może  jak włączyć wibrację przy wcisnakniu kalwiszy w automapie 5.0.5.Wcześniej miałem demo 5.0.7 i ta wibracja była więc mam nadzieję że w 5.0.5 również jest to możliwe

*

Offline Dwight

• 44
  • 3city
  • Sprzęt: Samsung Omnia i900, SE P1i, Asus A636N
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:20:33 »
W takim razie wystarczy, że dograsz odpowiednie skórki do swojej rozdzielczości i po sprawie.

Tomku,

gdzie mozna je znalezc?
Pozdrawiam

Dwight

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 26, 2008, 07:17:08 »
Oczywiście AutoMapa na Omni chodzi bez problemów o czym świadczą opinie innych użytkowników. Chodzi mi o produkt legalny. Najnowsza wersja AM to 5.1.1  Skórki do Omni wgrywają się w momencie instalacji na pda. Jeśli ktoś nie ma oryginału to niech nie pyta na tym forum tylko poszuka pomocy gdzie indziej. Poza tym jest jeszcze coś takiego jak support AM i pomagają oni każdemu legalnemu użytkownikowi w sposób profesjonalny i bardzo szybko. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 07:19:41 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline inz.mamon

• 38
    • bialowieza.org
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 03, 2008, 20:23:23 »
Oczywiście z wygody wyciągnąłem kartę pamięci z nawigacji w samochodzie, żeby zobaczyć jak to działa na Omni, zapominając zupełnie, że ma ona inną rozdzielczość ekranu :oops:
I tu chyba był problem

NIE

Uruchamiasz Automapę exekiem dla Windows CE i tu jest problem. Posiadałeś urządzenie nawigacyjne z takim systemem (prawdopodobnie CE 5.0). Dla Windows Mobile z Omni musisz mieć inny plik exe. I wcale nie chcę napisać, że do poprawy sytuacji wystarczy wrzucić do katalogi AM inny exe i nim uruchamiać aplikację, bo przecież nikt nie chce piracić...

...wszystko co należało po problemie napisać. [kropka]
inżynier Mamoń, bardzo mi przykro...

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 03, 2008, 20:44:57 »
Cześć!
Podepnę się do wątku.
Jak zachowuje się Omnia/Auto Mapa podczas gdy ktoś do nas dzwoni? Czy możliwa jest jednoczesna nawigacja i rozmowa przez słuchawkę bt?
Zastanawiam się nad przesiadką z ppc (asus 636n) i komórki na smartfone`a z gps.
Pzdr.

*

Offline inz.mamon

• 38
    • bialowieza.org
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 03, 2008, 21:10:46 »
Czy możliwa jest jednoczesna nawigacja i rozmowa przez słuchawkę bt?

Nie używam słuchawki BT i nie wiem jak wygląda taka współpraca. Zakładam, że jest OK.

Z moich doświadczeń: da się nawigować i rozmawiać przez telefon (tryb głośnomówiący). IMO nie słychać w tym czasie komend AM - bazujemy komunikatach wizualnych.

Dodatkowo AM wyświetla ikonę słuchawki telefonicznej na mapie. Aby wykonać połączenie wystarczy jej dotknąć palcem, wchodzimy w moduł telefonu.

*

Offline marsden

• *
  • 95
  • Sprzęt: [SPV M3000, Samsung i900 Omnia] Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 03, 2008, 21:17:37 »
Niestety mnie się nie udało odebrać rozmowy w trybie głośnomówiącym w czasie nawigacji z Automapą, nie udało mi się też w żaden prosty sposób przełączyć  na tryb głośnomówiący w czasie nawigowania. :( A szkoda...
Nie mam słuchawki/zestawu BT więc nie wiem jak jest w tym przypadku..

*

Offline inz.mamon

• 38
    • bialowieza.org
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 03, 2008, 21:22:07 »
Niestety mnie się nie udało odebrać rozmowy w trybie głośnomówiącym w czasie nawigacji z Automapą, nie udało mi się też w żaden prosty sposób przełączyć  na tryb głośnomówiący w czasie nawigowania. :( A szkoda...

Żartujesz... prawda? Powiedź, że tak? ;)
AM 5.0.5 dla Windows Mobile. Wszystko co mówisz działa bez większego problemu... tzn. odbieranie dwuetapowo: najpierw odebranie, a później przełączenie na głośnik.

PS: przed chwilą nawet zadzwoniłem do córki, po czym ona do mnie z pytaniem "co to za cyrki ojciec odstawiasz?...". Wszystko w trybie głośnomówiącym, chyba że białe myszki słyszałem. ;)
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 21:26:37 wysłana przez inz.mamon »

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 03, 2008, 21:30:36 »
Dzięki za odpowiedzi. Chyba się szykuje wydatek... :)

*

Offline marsden

• *
  • 95
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 03, 2008, 21:40:12 »
Inżynierze chciałbym, żeby to był żart, ale mnie się do tej pory nie udało... Może fujara jestem...
Automapa w Omnii działa->przychodzi połączenie->wyświetla się powiadomienie->naciskam Answer (odbierz)->połączenie odebrane w normalnym trybie słuchawki, nawigacja działa sobie pięknie dalej->cokolwiek naciskam (zielona słuchawka, opcje menu) nie udaje mi się aktywować głośnika, rozmówca pozostaje w trybie słuchawki, a nie głośnomówiącym.

Na całe szczęście Automapa zdecydowanie nie jest moim ulubionym programem do nawigacji więc specjalnie nad tym nie płaczę.

*

Offline inz.mamon

• 38
    • bialowieza.org
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 03, 2008, 21:49:59 »
Inżynierze chciałbym, żeby to był żart, ale mnie się do tej pory nie udało... Może fujara jestem...
Automapa w Omnii działa->przychodzi połączenie->wyświetla się powiadomienie->naciskam Answer (odbierz)->połączenie odebrane w normalnym trybie słuchawki, nawigacja działa sobie pięknie dalej->cokolwiek naciskam (zielona słuchawka, opcje menu) nie udaje mi się aktywować głośnika, rozmówca pozostaje w trybie słuchawki, a nie głośnomówiącym.

U mnie reaguje to nieco inaczej. Przy odbieraniu lub wykonywaniu połączenia wywala mnie do modułu telefonicznego. Włączenie głośnika to naciśnięcie w trakcie rozmowy przycisku słuchawki lub standardowo środkowy klawisz myszy optycznej i ikonka głośnika. Jeżeli chcę nawigować w tym czasie przełączam się na task AM.
Myślę, że twój kłopot leży po stronie AM. Np.: w tym wątku ktoś podrzuca zdjęcie Omni z Automapą. Nie widzę tam ikonki telefonu, którą mam u siebie. Nie wiem jaki to może mieć związek ze sprawą, ale taką różnicę zauważam.

*

Offline marsden

• *
  • 95
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 03, 2008, 21:58:39 »
u mnie ikonka telefonu na mapie jest i jej naciśnięcie w trakcie nawigacji zmienia ekran nawigacji na ekran telefon, pozwala na wybór numeru, tu wszystko jest OK
problem jest z tym, że już w trakcie nawiązanej rozmowy przy uruchomionej Automapie naciśnięcie zielonej słuchawki nie przełącza w tryb głośnomowiący, nie ma też mozliwości wejścia w ekran z głośnikiem i d. blada