Problem z dźwiękami

• 18 Odpowiedzi
  • 1733 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
Problem z dźwiękami
« dnia: Grudzień 07, 2008, 20:37:35 »
zauwazylam dzisiaj, ze moja omnia nie reaguje czasem na polaczenia i sms-y :( ktos do mnie dzwonil, a ja nie slyszalam... ktos do mnie napisal, a ja tez tego nie uslyszalam... poza tym sama przestawila sobie dzwonek z mp3 na jakis fabryczny. nie wiem co sie dzieje. mam omnie od 4 dni.
...::: TYLKO OMNIA i900 :::...

Odp: Problem z dźwiękami
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 07, 2008, 23:39:46 »
zauwazylam dzisiaj, ze moja omnia nie reaguje czasem na polaczenia i sms-y :( ktos do mnie dzwonil, a ja nie slyszalam... ktos do mnie napisal, a ja tez tego nie uslyszalam... poza tym sama przestawila sobie dzwonek z mp3 na jakis fabryczny. nie wiem co sie dzieje. mam omnie od 4 dni.

ja mam też ten sam problem ,próbowałem wszystkiego i lipa ,raz dzwoni a potem cisza :( HELP!!!!!!!!!!!

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 07, 2008, 23:44:28 »
Napiszcie dokładnie jak się to objawia. Czy np. gdy ktoś dzwoni to widać na ekranie okienko z powiadomieniem i tylko nie słychać dźwięku? Czy może nie ma żadnych objawów "dzwonienia"?
Podobnie w przypadku smsów - czy pojawia się info o odebranym smsie a tylko nie słychać dźwięku?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 08, 2008, 07:50:21 »
ja nie wiem, czy widac na ekraniku, jak ktos dzwoni. zauwazylam tylko potem powiadomienie o nieodebranym polaczeniu lub sms-ie.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 08, 2008, 08:02:46 »
ja nie wiem, czy widac na ekraniku, jak ktos dzwoni
Wystarczyłoby przetestować wykręcając z innego telefonu ;)  Ale nieważne, skoro powiadomienie jest później widoczne to raczej to kwestia samych ustawień związanych z wydawaniem dźwięku.

Proponuję zajrzeć w pierwszej kolejności do Start Menu -> Settings -> Sounds & Notifications -> zakładka Notifications i upewnić się, że powiadomienie dźwiękiem jest rzeczywiście ustawione dla przychodzących rozmów i smsów.

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 08, 2008, 08:42:18 »
oczywiscie, ze wszystko jest ustawione poprawnie ;) takie rzeczy dzieja sie nie za kazdym razem. wczoraj zdarzylo sie to "tylko" trzykrotnie...
mam zainstalowany spb mobile shell. moze to jego wina?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 08, 2008, 08:47:40 »
Według mnie nie powinno to być przyczyną. A może masz  też zainstalowany jakiś program do automatycznej zmiany profilu i Ci wycisza dźwięki w określonych godzinach? Np. SPB Phone Suite albo PocketMax phoneAlarm? Pytam, żeby wyeliminować kolejne możliwe przyczyny ;)

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 08, 2008, 09:10:33 »
nie mam zainstalowanych takich aplikacji. oprocz spb zainstalowalam jeszcze s2u2 do blokowania klawiaturki i spb keyboard. nic wiecej. dzis nie zauwazylam jak na razie tych objawow ;)

*

Offline cRet

• *
  • 81
  • Omnia 8GB HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 09, 2008, 00:18:53 »
Profile są nawet w oryginalnym sofcie, a automatyczny chyba właśnie zmienia sam. Co do dzwoniących i niesłyszanych rozmów, to sprawdź ustawienie.Nie wiem dokładnie gdzie to jest ,ale jest taka opcja dzięki której Omnia leżąca ekranem do dołu nie wydaje dźwięków. Żadnych !!!
Najprościej sprawdzić , zadzwonić z innego telefonu, i jak telefon zacznie dzwonić to obrócić go do ekranem do dołu, powinien przestac grać , a jak obrócisz znowu to powinien znowu zacząć
PZDR

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 09, 2008, 12:03:29 »
nie mam zainstalowanych takich aplikacji. oprocz spb zainstalowalam jeszcze s2u2 do blokowania klawiaturki i spb keyboard. nic wiecej. dzis nie zauwazylam jak na razie tych objawow ;)
Jeśli masz SPB Phone Suite i aktywne filtrowanie rozmów (biała lista, czarna itd.) zwróć uwagę na ustawienia dotyczące filtrowania - jeśli pozostawisz "niezmienione" (ustawienie domyślne) w części profili, to przy przełączeniu automatycznym profilu przejmie ustawienia po ostatnio używanym profilu np. cichy (gdzie np. było ustawione "odrzuć wszystkie) i wtedy jest głuchy na inne ustawienia! Jeśli więc korzystasz z filtrowania, przypisz dla każdego profilu konkretne ustawienie, to unikniesz przypadkowych nieodebranych telefonów  :ok: Sam to przechodziłem w bólach... i przywracaniach działających (do czasu ;)  ) kopii...

*

Offline pawjas21

• *
  • 80
  • Sprzęt: Samsung i900 OMNIA / HTC HD2 PL / SGS 2
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 09, 2008, 13:40:33 »
Witam,
u mnie po zainstalowaniu S2U2 dźwięk powiadomienia sms znikał gdy odebrałem kilka wiadomości. Pomogła konwersja dzwonka do wma. Mam nadzieję, że pomogłem:)

*

Offline luuuki

• 46
  • i900SAHJ3
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia 8GB (i900SAHJ3)
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 10, 2008, 22:28:30 »
a mój problem polega na tym, że raz na jakiś czas, z niewiadomych powodów moja Omnia traci dźwięk. Profil "normalny", czyli ten z dźwiękiem jest włączony a dźwięku nie ma. Ani muzyki, ani powiadomień, nie ma nic jednym słowem, Omnia staje się niema. Dzieje się to samo z siebie. Pomaga soft reset. No tak ale czy to jest odpowiednie rozwiązanie, raz czy dwa razy dziennie resetować telefon aby wróciły dźwięki...? Chyba nie za bardzo. Mój ROM to SAHJ3. Ma ktoś podobny problem? Jak go rozwiązać? No może oprócz downgrade'u do SAHJ1...? Dzisiaj nawet drugi raz wgralem SAHJ3 i nadal dzieje sie to samo... Pomocy!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 23:44:31 wysłana przez luuuki »
2009

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 11, 2008, 00:04:47 »
a na SAHJ1 bylo to tez ? SAHJ3 nie jestjakims cudownym romem i   ogolnie sprawia niektorym troche klopotow.
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline luuuki

• 46
  • i900SAHJ3
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 11, 2008, 00:27:09 »
nie przypominam sobie zeby cos takiego dzialo sie na sahj1
2009

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 11, 2008, 00:40:57 »
no wiec nic innego ci nie poradze jak tylko slynne juz  w naszym dziale "zmien rom'a" :D ale nie musisz wracac na SAHJ1 skoro ci nie pasuje, sproboj z CXHL1 ktory jest juz na forum, sa uzytkownicy ktorzy juz go wgrali.

*

Offline luuuki

• 46
  • i900SAHJ3
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 11, 2008, 11:51:39 »
to jest brandowany rom? bo to polskie to chyba nie jest co? niby z angielskim u mnie calkiem ok ale przyzwyczailem sie juz do polskiego w telefonie. jak mozesz to ewentualnie daj mi link do tego romu :)
2009

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 11, 2008, 12:02:35 »
to jest polski rom tyle ze brandowany plusem. link jest w dziale "zbior oficjalnych romow" ostatnia strona, dodam tylko ze poki co mi sie go nie udalo wgrac.. chyba brakuje mi jakiegos pliku, narazie czekam na jakies newsy :) wiec moze jednak SAHJ1 ?

*

Offline luuuki

• 46
  • i900SAHJ3
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 11, 2008, 22:29:13 »
chyba jednak wróce do SAHJ1, ale predzej poczekam aż wyjdzie coś nowego bo to bedzie juz 6 zmiana a nie chce kolejny raz robic backupów itd :). a tak w ogóle to od kilku dni mam problem, że tak mniej wiecej co 4-5 sms jest wysylany podwójnie. Raczej wina sieci czy kolejny błąd SAHJ3, hmm?
2009

*

Offline lesrog

• *
  • 74
  • Sprzęt: MIO P550 | MIO P560 | Samsung i600 WM6 | Samsung i900
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 12, 2008, 07:40:05 »
Ja po próbach z SAHJ1, SAHJ3, DXHJ9/M2D3 zainstalowałem DXHK1 i jestem z niego zadowolony, Omnia wreszcie od dwóch tygodni działa stabilnie co przy poprzednich romach było niemozliwe. Więc polecam ten ROM, jest angielski ale w porządku. Teraz to chyba jest już nawet kolejna wersja.Co do podwójnych smsów to zamykasz aplikację messaging przed wysłaniem smsa i stąd są wysyłane podwójnie.