Problem z dodawaniem kontatkow

• 3 Odpowiedzi
  • 664 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Reniu

• 39
Problem z dodawaniem kontatkow
« dnia: Październik 16, 2008, 22:51:36 »
Z gory przepraszam jesli podobny temat juz istnieje ale przeszukalem forum i go nie znalazlem. Irytuje mnie jedna rzecz w moim telefonie... Gdy chce dodac kontakt poprzez wpisanie numeru tel na klawiaturze numerycznej a nastepnie zapisania go, to mam tylko opjce poprzez program outlook i na karcie sim... oczywistym jest ze daje ze na karcie sim... ale tam moge tylko wpisac nazwe i numer telefonu, w czym nazwa musi byc krotka bo inaczej nie da rady zapisac. Mozna na omnii zapisywac kontakty na telefonie z mozliwoscia wpisania dodatkowych danych plus opisu czy innych rzeczy ALE dopiero gdy np dany numer sie znajdzie w spisie polaczen, czyli ktos do mnie zadzwoni albo ja do kogos... czy nie da sie tak zrobic abym mogl odrazu zapisywac z poziomu klawiatury numerycznej w TEN sposob a nie ze na karcie SIM gdzie najczesciej da sie tylko wpisac imie bo na nazwisko juz nie ma miejsca :/

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
Odp: Problem z dodawaniem kontatkow
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 18, 2008, 07:36:31 »
Albo zapis na karcie SIM (tel + krotka nazwa) albo w outlocku , gdzie masz miejsce na baaaardzo duzo danych.
Nie widze problemu..

*

Offline Reniu

• 39
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 18, 2008, 10:55:33 »
nie kumasz... sposob zapisywania kontaktu na karcie sim jest ubogi i ma kilka znakow na NAZWE. Zapis w outlooku jest zbyt rozbudowany bo nie potrzebuje az tyle danych, pozatym nie lubie outlooka... a zapis kontaktu z poziomu spisu polaczen jest posredni. Mam imie nazwisko kategorie i cos tam jeszcze i moge wpisac dluga nazwe... i w taki sposob CHCE zapisywac... ale to bez sensu zebym musial sie laczyc z danym numerem za kazdym razem gdy chce zapisac w taki sposob ten kontakt :/

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 18, 2008, 16:53:05 »
Telefon/ spis lczen/ tapnij na dowolne polaczenie i uzyj DODaj Kontakt.
Tam bedziesz mogl taki uproszczony zapis zrobic BEZ WYBIERANIA NR.
Ale to i tak powoduje zapis w Outlooku.