problem z bluetooth

• 6 Odpowiedzi
  • 3114 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tmmn

• 4
  • Sprzęt: Omnia 8GB+2GB AM, ROM: i900SAHJ3/SAHJ3
problem z bluetooth
« dnia: Sierpień 22, 2009, 00:22:54 »
Witam wszystkich cieplutko. Mam pewien problem mianowicie po podlaczeniu zestawu sluchawkowego Nokia bh 209 do swojej OMNII slysze straszny szum, przy czym po podlaczeniu tego tez zestawu do innego telefonu wszystko jest gites. Mial moze ktos z was juz takie zjawisko???? Co robic???? pomocy. Z gory wielkie dzieki oraz pozdro :ok:

*

Offline axis

• **
  • 200
Odp: problem z bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 23, 2009, 07:07:55 »
witam
piszesz po podłączeniu chyba wykryciu i zalogowaniu  zestawu
a czy poprawnie został wyszukany zestaw słuchawkowy
zrób reset i sprobuj ponownie a pomiędzy zestawem a omnia
nie Była za duża odległość lub przeszkoda
pozdrawiam

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 23, 2009, 10:55:29 »
Witam wszystkich cieplutko. Mam pewien problem mianowicie po podlaczeniu zestawu sluchawkowego Nokia bh 209 do swojej OMNII slysze straszny szum, przy czym po podlaczeniu tego tez zestawu do innego telefonu wszystko jest gites. Mial moze ktos z was juz takie zjawisko???? Co robic???? pomocy. Z gory wielkie dzieki oraz pozdro :ok:

Może niewiele pomogę, ale faktycznie z dwoma sluchawkami miałem problemy.... Jedna to Motorola H3 a druga to jakiś chiński NoName... Nie miałem efektów szumu ale zawsze były jakieś problemy - pogłosy, echo itp. Natomiast te same słuchawki z laptopem czy innym telefonem pracowały i nadal pracują OK. Z Omnią osobiscie używam Jabry JX10 oraz Jabry BT 3030 - dziłają idealnie ze wszystkim z czym sparuję. Teoretycznie słuchawka BT powinna działać z każdym urządzeniem BT udostepniającym odpowiednie profile ale w praktyce faktycznie może bywac różnie.
W swoim starym Qteku, problemy z BT częściowo rozwiązała zmiana RadioROMu. W tym temacie są mądrzejsi ode mnie, poza tym jest wiele wątków (nawet tych przypiętch) w których znajdziesz wiele odpowiedzi.
Innym sposobem może być zmiana parametrów  w sekcji BT mono po wklepaniu kodu: *#0002*28346#
Zerknij tutaj: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=109214.msg760071#msg760071

witam
piszesz po podłączeniu chyba wykryciu i zalogowaniu  zestawu
a czy poprawnie został wyszukany zestaw słuchawkowy
zrób reset i sprobuj ponownie a pomiędzy zestawem a omnia
nie Była za duża odległość lub przeszkoda
pozdrawiam

Axis! Kolejny raz porażasz! Twoja złośliwość i filozoficzne wywody niskich lotów nikomu nie pomagają!
Skoro człowiek pisze, że słuchawka działa z innym telefonem, to znaczy ze potrafi sparować urządzenia BT, skoro słyszy szum, to chyba wklepał poprawny pin? Myślisz, że jest inna możliwość?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 12:26:37 wysłana przez tomsiw »
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

*

Offline tmmn

• 4
  • Sprzęt: Omnia 8GB+2GB AM, ROM: i900SAHJ3/SAHJ3
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2009, 13:13:00 »
te AXIS zeczywiscie nie masz zbyt wielkiej wiedzy ewentualnie jakis problem z czytaniem. Kolego TOMSIW dzieki za rade ale juz wklepywalem ten kodzik i jakos nie moze mi to pomoc. Zastanawiam sie nad zmiana romu ale mam obawy czy mi sie to uda, szczerze mowiac mialem juz kilkanascie telefonow i rozne rzeczy robilem ale na WM to moje drugie urzadzenie i podobny problem z sluchawka. Wczesniej kiedys tam, mialem MIO A501 i problem polegal na tym, iz polaczylem sluchawke z pda ale nie ze wszystkimi moglem rozmawiac przez sluchawke nie wiem dlaczego.
Napisane: Sierpień 23, 2009, 21:35:05
Witam ponownie. Poradzilem sobie z tym problemem wgrywajac najnowszy rom ze stronki Samsunga a wiec mozna zamknac ten temat

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 07, 2009, 16:10:25 »

Potwierdzam ten sam problem. Ino Szum ze sluchawki nokia. Inny device glosnomowiacy dziala w porzadku
Moja nokia ma branding Orange.
Podaj moze skad wziales nowy rom

*

Offline komoornik

• **
  • 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 07, 2009, 17:59:31 »
Nie wiedziałem, że słuchawki Bluetooth mogą być brandowane :D

Oficjalna strona Samsunga:
http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp