Witam wszystkich cieplutko. Mam pewien problem mianowicie po podlaczeniu zestawu sluchawkowego Nokia bh 209 do swojej OMNII slysze straszny szum, przy czym po podlaczeniu tego tez zestawu do innego telefonu wszystko jest gites. Mial moze ktos z was juz takie zjawisko?
Co robic?
pomocy. Z gory wielkie dzieki oraz pozdro 
Może niewiele pomogę, ale faktycznie z dwoma sluchawkami miałem problemy.... Jedna to Motorola H3 a druga to jakiś chiński NoName... Nie miałem efektów szumu ale zawsze były jakieś problemy - pogłosy, echo itp. Natomiast te same słuchawki z laptopem czy innym telefonem pracowały i nadal pracują OK. Z Omnią osobiscie używam Jabry JX10 oraz Jabry BT 3030 - dziłają idealnie ze wszystkim z czym sparuję. Teoretycznie słuchawka BT powinna działać z każdym urządzeniem BT udostepniającym odpowiednie profile ale w praktyce faktycznie może bywac różnie.
W swoim starym Qteku, problemy z BT częściowo rozwiązała zmiana RadioROMu. W tym temacie są mądrzejsi ode mnie, poza tym jest wiele wątków (nawet tych przypiętch) w których znajdziesz wiele odpowiedzi.
Innym sposobem może być zmiana parametrów w sekcji BT mono po wklepaniu kodu: *#0002*28346#
Zerknij tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=109214.msg760071#msg760071witam
piszesz po podłączeniu chyba wykryciu i zalogowaniu zestawu
a czy poprawnie został wyszukany zestaw słuchawkowy
zrób reset i sprobuj ponownie a pomiędzy zestawem a omnia
nie Była za duża odległość lub przeszkoda
pozdrawiam
Axis! Kolejny raz porażasz! Twoja złośliwość i filozoficzne wywody niskich lotów nikomu nie pomagają!
Skoro człowiek pisze, że słuchawka działa z innym telefonem, to znaczy ze potrafi sparować urządzenia BT, skoro słyszy szum, to chyba wklepał poprawny pin? Myślisz, że jest inna możliwość?