problem PLAY

• 4 Odpowiedzi
  • 1166 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem PLAY
« dnia: Luty 01, 2011, 15:40:42 »
Witam, kupiłem na dniach Omnie, wgrałem soft Ryrzego: "PDA: i900SAID2/23563" chyba się dobrze wgrało bo inaczej wszystko wygląda i póki co opcje różne działają. Wgrałem również inny radio ROM: "TELEFON: i900IBU2" bo nie chciał zejść sim lock bez karty operatora(orange). Wsadzam kartę z PLAY a tu zonk. Nie ma zasięgu, a przynajmniej jest tylko jakiś wykrzykniczek koło  anteny zasięgu i tylko alarmowe mogą być wykonywane...Ale gdy wsadzę karte z ERy to jest wszystko ok tzn da się dzwonić, jest zasięg itp...wgrałem nowy radio ROM "PUJA1" że może coś z tym audio romem nie tak, a tu sytuacja identyczna...wstawianie od nowa simlocka i ściąganie nie dało rezultatów. Co poradzicie??

*

Offline Andr3v

• 23
  • Sprzęt: G900/i900/GW620/Defy Moto Atrix
Odp: problem PLAY
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2011, 19:48:47 »
Spróbuj zmienić konfigurację. Wejdź w Ustawienia -> Połączenia -> Ustawienia operatora i wybierz z listy Play. Nie wiem czy nie będzie potrzebny soft reset do wczytania ustawień.
Ewentualnie Ustawienia -> Osobisty -> Telefon -> (zakładka u góry, trzeba parę razy przeskoczyć w prawo lub lewo) Sieć i tu coś zmienić.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2011, 20:18:26 »
Dzięki za zainteresowanie  :ok:
Przeróżne ustawienia przerabiałem i dalej nic. Postanowiłem wsadzić kartę z ery, czy faktycznie sim zszedł(potem na plusie sprawdzałem też działa); oczywiście działa, łapie sygnał od razu itp, no to wsadziłem swoją kartę do nokii 6111 i co? I dupa karta nie działa "Nie udana rejestracja sim" czy coś takiego...w jeszcze innym telefonie też jej nie czyta. No to na 99% musiało się coś z kartą stać, leżała z 3tyg na biurku, co jakiś czas wsadzałem do fona, jak nie miałem swojego, by sprawdzić czy nie ma sms albo coś i działała. No cóż idę zobaczyć do salony PLAY'a czy mi duplikatu nie zrobią...
Co dziwniejsze kartę jako tako "wykrywa". jak wsadzę do fona jest info że znalazło kartę, pobiera dane pakietowe(ustawienia neta), znajduje to takie zarządzanie kartą(pogoda, wiadomosci itp takie z play). W innych fonach np Avilli pisze praca bez karty sim,
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2011, 20:21:39 wysłana przez Lucek158 »

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 02, 2011, 10:49:35 »
Czyli walnięta karta. Jeżeli jest to karta na abonament, to zrobią Ci duplikat. Jeżeli na doładowania i nie jest zarejestrowana na Ciebie, to możesz nie uzyskać pomocy w tej kwestii.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2011, 19:11:30 »
Tak, walnięta karta. Mam już duplikat, została zarejestrowana (karta zwykła z sklepu, nie abonament) i odrazu za friko wyrobili duplikat. Teraz działa jak należy.
Można zamknąć ;D