Powiadamianie o nowym SMSie lub rozmowie nieodebranej.

• 5 Odpowiedzi
  • 1011 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Powiadamianie o nowym SMSie lub rozmowie nieodebranej.
« dnia: Listopad 11, 2008, 12:17:18 »
Witam!

Od okolo 2 tygodni mam omnie. Ma ten telefon, troche zalet, troche wad, tak jak kazdy inny telefon.

Jedna mi jednak przeszkadza najbardziej. Jak ktos do mnie zadzaoni, albo wysle sms-a; a ja go nie uslysze, to nic o tym nie wiem puki nie wlacze ekranu i nie zobacze. W moim poprzednim SonyEricssonie migala dioda i od razu wiedzialem ze cos bylo.

Znalazl ktos na to sposob? Moze jakis soft co powoduje miganie diody od ladowania, czy cos podobnego??

Probowalem znalezdz cos takiego, ale mi sie nie udalo.

Pozdrawiam!

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Powiadamianie o nowym SMSie lub rozmowie nieodebranej.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 11, 2008, 12:23:04 »
A próbowałeś odwiedzić to miejsce?

Menu Start -> Settings -> Sound & Notifications -> zakładka Notifications -> Event: Missed Call (zaznaczyć kwadracik przy 'Flash light for x minutes') i analogicznie zaznaczyć dla Event: Messaging: New text message.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2008, 13:12:10 »
Faktycznie dziala, dzieki.

Ogolnie widzie ze z tym jest jak ze wszystkim w Omnii. Mozliwosci hardware bardzo duze, ale tworcy softu naprawde mogli troche wiecej nad tym popracowac. Po prostu teen telefon wymaga sporo godzin tuningu na dzien dobry i sporo metoda prob i bledow.

dzieki jeszcze raz.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2008, 16:33:44 »
Niestety jednak nie dziala :(

Tzn. Miga dioda od zasilania po nieodebranym polaczeniu, ale tylko do momentu az ekran zgasnie ponownie. Po obydzeniu ekranu, ponownie dioda ta ponownie zaczyna migac. Dzieje sie tak pomimo iz "Flash light for:" ustawilem na "No limit"

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2008, 16:41:56 »
Od okolo 2 tygodni mam omnie. Ma ten telefon, troche zalet, troche wad, tak jak kazdy inny telefon.
....
W moim poprzednim SonyEricssonie migala dioda i od razu wiedzialem ze cos bylo.

Ogolnie widzie ze z tym jest jak ze wszystkim w Omnii. Mozliwosci hardware bardzo duze, ale tworcy softu naprawde mogli troche wiecej nad tym popracowac. Po prostu teen telefon wymaga sporo godzin tuningu na dzien dobry i sporo metoda prob i bledow.

Kolejna ofiara reklamy Samsunga i Plusa.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 11, 2008, 17:17:37 »
Kolejna ofiara reklamy Samsunga i Plusa.
;)  :ok:

pawel301, możesz zawsze zainstalować jakiś program który Ci będzie błyskać, wibrować i co tam sobie innego zażyczysz - skoro normalne ustawienie nie chce działać. Na przykład PocketMax phoneAlarm.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1