kupiona omnia i ma rozświetlenie na wyświetlaczu, itd

• 8 Odpowiedzi
  • 1058 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xvmax

• 36
kupiona omnia i ma rozświetlenie na wyświetlaczu, itd
« dnia: Lipiec 29, 2010, 12:22:02 »
Witam wszystkich, zakupiłem omnie w komisie i jak go oglądałem to był git ładnie wyglądał wszystko chodziło jak należy, ale kiedy w domu na spokojnie bardziej się przyjrzałem to zastanawiam się czy nie miał upadku ponieważ środkowa część obudowy ma pęknięcie malutkie w komisie tego nie widziałem jak włączę telefon to na wyświetlaczu tak bardziej na dole jest tak jak by bardziej rozświetlony w jednym miejscu punktowo bo powinien cały wyświetlacz równomiernie świecić a dotyk był na pewno wymieniany bo nie ma nawet jednej malutkiej ryski, to tak wygląda jak by było uderzone i tylko dotyk wymienili a na wyświetlaczu zostało to rozświetlenie, i przedwczoraj jak kupiłem to się bardzo grzał, ale najbardziej mnie martwi ten wyświetlacz co z nim będzie, i co o tym myślicie czy po prostu zwrócić ten tel. ? pozdrawiam

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
Odp: kupiona omnia i ma rozświetlenie na wyświetlaczu, itd
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2010, 12:29:56 »
Z tego co opisujesz wygląda mi to na standardową wadę wyświetlaczy omni, ale to lepiej żeby się wypowiedzieli osoby które z tym mają styczność od dłuższego czasu. Co do grzania się, musisz się przyzwyczaić.

*

Offline xvmax

• 36
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2010, 13:21:40 »
a np. jeżeli to wada to może mieć coś wspólnego ze złą jakością wyświetlanych obrazków tapet itd, czy raczej każda omnia ma słabszą jakość wyświetlacza z wadą czy bez, a WM 6.1 może mieć coś wspólnego za złą jakość obrazków i czy może się poprawić przy innym WM np. 6.5 z manillą 2D ?

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 29, 2010, 13:29:16 »
Wada sprzętowa nowszego typu wyświetlaczy, co do kiepskiej jakości obrazków, mała rozdzielność i mała ilość kolorów robi swoje, kolory są ograniczone przez windows mobile i nie da się tego obejść. Ograniczenie to tyczy się wszystkich urządzeń z tym systemem.

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 29, 2010, 13:37:27 »
w którymś wątku pokazywałem zdjęcie wypalonego wyświetlacza z omnii, plamka robi się tak mniej więcej 1cm od dolnej krawędzi, prawie na środku, minimalnie bliżej lewej strony
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline xvmax

• 36
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 29, 2010, 14:03:16 »
w którymś wątku pokazywałem zdjęcie wypalonego wyświetlacza z omnii, plamka robi się tak mniej więcej 1cm od dolnej krawędzi, prawie na środku, minimalnie bliżej lewej strony

a mógł byś mnie naprowadzić na ten wątek, szukam i nie mogę znaleźć, zobaczył bym bo mam dokładnie jak piszesz, czyli jeżeli wypalony wyświetlacz to wymiana go by pomogła

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 29, 2010, 14:26:16 »

a mógł byś mnie naprowadzić na ten wątek, szukam i nie mogę znaleźć, zobaczył bym bo mam dokładnie jak piszesz, czyli jeżeli wypalony wyświetlacz to wymiana go by pomogła

wymiana wyswietlacza niema sensu gdyz grzejacy sie procesor wypali plame w kazdym nastepnym wymieninym wyswietlaczu.poprostu ten typ tak ma.

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 29, 2010, 14:39:31 »
http://pdaclub.pl/forum/sgh-i900-(omnia)/cos-bialego-na-wyswietlaczu/msg1248367/#msg1248367
poczytaj podklejone wątki zwłaszcza ten z pytaniami od nowych użytkowników, myślę że troche ci to pomoże, bo skoro pytasz czy na omnii można zainstalować symbian...
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 29, 2010, 22:07:36 »
wielokrotnie wałkowane na forum...
zatem zamykam
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire