Poszukiwanie ROMu

• 8 Odpowiedzi
  • 1938 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poszukiwanie ROMu
« dnia: Kwiecień 21, 2012, 02:55:21 »
Witam.
Mam dość duży problem. Szukam ROMu najlepiej bez M2D2. Testowałem już kilka ROMów (ock eclipse, ryrzy, simono), ale jakoś mi nie podpasowały. I teraz pytania: są może romy z SPB MS? albo czy da sie usunąć M2D2 z telefonu po instalacji romu? A może ktoś z was poleci jakieś romy, nie chce żadnych lite czy ultra lite, dogrywanie aplikacji mnie jakoś nie bawi ;)

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
Odp: Poszukiwanie ROMu
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 21, 2012, 10:28:18 »
Wow.bardzo wiele wymagasz...wlasnie najlepiej wgrac lite i dorzucic co sie chce.wtedy bedziesz mial to co chcesz.romow z spb chyba nie ma.jest to platny program.

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 21, 2012, 13:01:54 »
A jest może rom w którym są już poinstalowane aplikacje, ale bez M2D2? Wiem że jest już od groma takich tematów ale nie znam sie zbytnio na buildach, więc cieżko znaleźć mi odpowiedni.

*

Offline lola

• 1240
  • Sprzęt: S7, Axim x51v
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 21, 2012, 13:45:25 »
A jest może rom w którym są już poinstalowane aplikacje, ale bez M2D2? Wiem że jest już od groma takich tematów ale nie znam sie zbytnio na buildach, więc cieżko znaleźć mi odpowiedni.
Ale jakich konkretnie aplikacji oczekujesz w ROM-ie? Generalnie, jeśli szukasz ROM-u, który będzie miał wszystkie oczekiwane przez Ciebie aplikacje, to coś mi mówi, że zostaje Ci tylko samodzielne "ugotowanie" ROM-u.

Pozdrawiam,
Ł.O.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 21, 2012, 22:37:09 »
Ale jakich konkretnie aplikacji oczekujesz w ROM-ie? Generalnie, jeśli szukasz ROM-u, który będzie miał wszystkie oczekiwane przez Ciebie aplikacje, to coś mi mówi, że zostaje Ci tylko samodzielne "ugotowanie" ROM-u.

Pozdrawiam,
Ł.O.

"Gotowanie" mówisz... sprawdzam już ten temat i jestem troszke... przerażony. Tworzyłem już instalacje Windowsa ale tylko na PC  :wink: może i by coś z tego wyszło tylko później wgrać to na telefon to strach będzie :) No ale powiedzmy że zrobie już taki ROM np: na ROMie Ryrzego. Jeżeli tylko dogram aplikacje to raczej boot (tak to sie zwie) sie nie uwali i telefon najwyżej błędy posypie?  :)

*

Offline WaFel1985

• 979
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 21, 2012, 22:48:42 »
Już nie pamiętam jak to było ale ja instalowałem programy na moja pamiec i po zmianie romu większość działała.trzeba było tylko skróty utworzyć

*

Offline lola

• 1240
  • Sprzęt: S7, Axim x51v
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 22, 2012, 10:00:57 »
To nie lepiej, zamiast bawić się we wgotowanie wszystkich aplikacji do własnego ROM-u (co i tak rozwiązuje wszystkich kwestii, np. ustawień przechowywanych w rejestrze), zautomatyzować sobie instalację wszystkich potrzebnych CAB-ów (np. czymś takim http://www.windowsmobilesoftware.us/n10112,automated-cab-installer-for-windows-mobile.html - nie używałem, tylko znalazłem na Google'u), i dołożyć do tego kopię zapasową ustawień z rejestru?

Pozdrawiam,
Ł.O.

*

Offline WaFel1985

• 979
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 22, 2012, 10:10:06 »
Albo spb backup...

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 25, 2012, 23:02:22 »
Wiecie, w każdym romie przeszkadzają mi drobnostki a jak wiadomo diabeł tkwi w szegółach  :evil: z manilą jest taki problem że nie włącze czujnika ruchu bo nie jest dostosowana do landscape, a tylko tak daje rade pisać smsy. Zresztą chce mieć telefon w którym będę mógł korzystać ze wszystkich jego funkcji. Nie chce zrzekać się z jednej funkcji na rzecz drugiej  :(. Dlatego chyba spb wybiore. Działa super ale wygląd jest jakiś taki banalny. Może ktoś wie jak edytować pliki graficzne tego programu? Sprawdzałem już SPB Menu editor ale to nie to :) Jakieś sugestie:)? tylko nie mówcie kup HTC  :E