Narazie wklejam zdjęcia z wczoraj wieczór przy marnym oświetleniu czyli lampy w domu

Jedyne co od razu zauważylem to rozmiar zdjec , przy takich samych ustawieniach zdjecia z Omni zajmuja dwa razy wiecej miejsca. Żeby nie było nie domówien , zdjecia wykonywałem przy dokladnie takich samych ustawieniach aparatów i w takich samych warunkach oswietleniowych. Zdjecia z Omni z lampa sa przy zdjeciu oznaczone.
HTC:

Omnia:

Omnia z lampą:

Za niedługo kolejne zdjęcia , tym razem przy dziennym świetle i z Toshibą G900 , bo wczoraj jej nie miałem pod ręką
Z takich na od razu spostrzeżeń odnośnie samych telefonów , to Omnia ma jaśniejszy ekran , tak jaśniej świeci

Jeśli chodzi o czułość dotyku , to minimalnie lepiej się tapa po ekranie HTC , czasami w Omni zwłaszcza w rogach ciężko się tapa

Co do samego ekranu to oczywiście HTC ma super ekranik , przy takiej wielkości ekanu od razu widać różnicę w rozdzielczości , wszystkie ikonki są bardzo ładne i wyrównane , w Omni jednak widać gorszą rozdzielczość ale tylko w porównianiu przy ekranie HTC. Jak samą się ogląda to też wszystko jest OK

Samo działanie wydaje mi się i raczej jestem pewien , że Omnia działa sporo szybciej. Od razu nadmienie , że w Omni mam wgrany ROM SAHJ1 i do tego nakładkę Manilla 2d PL , HTC jest czyściutki i nic nie ruszane czyli po prostu Ori

HTC np. przy przewijaniu paska w Touch Flo czasami się zacinał i myślał. Zrobiłem test otworzenia Excela na obydwóch urządzeniach i w Omni pierwszy się Excel otworzył , w HTC jakieś 1-1,5sekundy później.
Wymiary urządzeń , na długość są takie same, na szerokość HTC jest szerszy o kilka milimetrów , na grubość są podobne. Dla mnie przynajmniej lepiej leży w dłoni Omnia ale zależy kto co woli
Materiały według mnie na plus dla Omni , jakoś wyglądają na lepsze i bardziej takie eleganckie.
Przeglądanie internetu to już inna bajka

Na HTC jest cudnie , deklasuje Omnie bez dwóch zdań , po prostu wygodnie i normalnie się surfuje po internecie. Nie mówie , że w Omni tak nie jest , ale przynajmniej w porównaniu do HTC to inna rozmowa

Odtwarzania filmów nie porównywałem bo niechce nic wgrywać do HTC , bo jest do sprzedania i jest NOWY , więc tego nie zrobiłem.
Jeszcze co do samych aparatów , to Omnia okropnie szumi , nie wiem czym to jest spowodowane , ale widać to na samych fotkach.
Dalsz część porównania później.