Pomocy! Ekran nagle przestał całkiem działać!

• 5 Odpowiedzi
  • 977 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomocy! Ekran nagle przestał całkiem działać!
« dnia: Sierpień 29, 2009, 23:21:31 »
Będąc na wyjeździe musiałem oszczędzać baterię, bo zapomniałem ładowarki. Z tego powodu większość czasu tel. był całkiem wyłączony, po jednym z włączeń ekran w ogóle nie zadziałał i tak jest do teraz. Mimo kilku resetów, wyłączeń i ponownych włączeń oraz wyciągnięć baterii, ekran po prostu nic nie wyświetla, tak jakby został wygaszony. Reszta na pewno, choćby ze względu na melodyjki przy włączaniu i wyłączaniu.

Czy ktoś ma pomysł, co może być przyczyną? I co mogę spróbować zrobić? Tel. jest na gwarancji, więc jeśli rozwiązanie szybko się nie znajdzie to pewnie w poniedziałek oddam go w Plusie do serwisu.

*

Offline kao3991

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, HTC Universal
Odp: Pomocy! Ekran nagle przestał całkiem działać!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 30, 2009, 00:48:14 »
nie upadła ta omnia przypadkiem? nic się z nią nie stało? Bo wygląda to na usterkę sprzętową... Skoro na gwarancji to nie kombinuj sam tylko nieś do serwisu.

*

Offline komoornik

• **
  • 120
  • Sprzęt: Szajsung Galaxy S, Asus Eee 901, Viliv S5 3G
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 30, 2009, 01:10:51 »
Nie reaguje nawet na próbę zrobienia HR?

pozdro

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2009, 02:05:44 »
absolutnie nic mechanicznego się z nią nie mogło stać. po ostatnim wyłączeniu została odłożona na szafkę i tam sobie spokojnie leżała. a po próbie włączenia, ekran wyglądał tak jak po wygaszeniu przyciskiem zasilania, czyli nie wyświetlał absolutnie nic. a co do HR to akurat jeszcze nie próbowałem ze względu na dużą ilość ważnych dla mnie danych, a back-upa od dłuższego czasu nie robiłem. ale w końcu będę musiał spróbować, zanim oddam do serwisu.

ciekawi mnie czy komuś przytrafiło się coś takiego. Aha, i używam romu RyLit4

*

Offline miciugo

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Samsung Omnia
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2009, 15:11:46 »
Kolego- podłącz omnie do ładowarki na jakiś czas (bez włączenia) a dopiero po załadowaniu (zielona dioda) włącz.
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych... (chyba po to jest te forum?)

*

Offline kao3991

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, HTC Universal
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2009, 18:42:03 »
Skoro poza ekranem Omnia działa, to dane możesz spokojnie zbackupować - podłącz do kompa, odpal MyMobiler, i zrób backup czymkolwiek, potem skopiuj sobie go na kompa. I zrób faktycznie HR.