połączenie z zestawem głośnomówiącym ck-7w

• 10 Odpowiedzi
  • 5837 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

połączenie z zestawem głośnomówiącym ck-7w
« dnia: Listopad 07, 2008, 22:12:44 »
Czy ktoś z was próbował połączyć omnię z zestawem głośnomówiącym  nokia ck-7w (przez bluetooth)? Próbuję ale omnia nie potrafi odnaleźć zestawu.

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
Odp: połączenie z zestawem głośnomówiącym ck-7w
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2008, 22:19:45 »
A to nowy zestaw? Nie byl przypadkiem wiazany z jakims innym urzadzeniem?

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2008, 22:47:47 »
Jest powiązany z samsungiem d600 i nokią 6300. Instrukcja mówi, że obsługuje do 7 telefonów. Poprzednie 2 powiązałem bez problemów.

*

Offline AndiC

• *
  • 77
  • Sprzęt: ASUS P535/Omnia
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2008, 10:15:49 »
U mnie bez problemowo wykrywa a zaznaczyłeś opcję aby urządzenie było widoczne dla innych urządzeń

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 08, 2008, 10:49:32 »
W omni mam zaznaczone opcje "Włącz protokół bluetooth" i "Pozwól, aby urządzenie było widoczne dla innych urządzeń". Włączam  opcję "Dodaj nowe urządzenie" i omnia rozpoczyna wyszukiwanie. Przekręcam kluczyk w stacyjce, w zestawie głośnomówiącym miga dioda wyszukiwania, ale omnia nie pokazuje zestawu na liście wykrytych urządzeń. Co robię źle?

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 09, 2008, 11:11:34 »
ja montuje u siebie ck-7w w srode, mam nadzieje ze nie bedzie problemow z polaczeniem, opisze co i jak a gdybym wczesniej mial dostep do samochodu sluzbowego w ktorym tez mam ten zestaw to sprawdze czy tam sie laczy   B)

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 09, 2008, 11:51:54 »
Rozwiązałem problem. Zresetowałem zestaw głośnomówiący (wyczyściłem pamięć) i zarejestrował omnię w sekundę. Podejrzewam, że w ciągu roku użytkowania zestawu podwiązał on jakieś "dzikie" telefony i zapełniła mu się pamięć. "Dzikie" to znaczy przebywające w pobliżu z włączonym "odkrytym" bluetoothem.  :smile:

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 12, 2008, 16:06:12 »
ja dzis zainstalowalem w swoim samochodzie zestawik :) polaczylem od razu i bez problemow ;)
takze wszystko bangla jak nalezy gdyby ktos zastanawial sie nad zes. glosnomowiacym ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 12, 2008, 17:19:01 »
To teraz spróbuj podłączyć kolejne telefony. Podejrzewam, że nie pójdzie tak gładko. Poza tym ck-7w jest rzeczywiście bezawaryjny.

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 02, 2010, 22:50:02 »
Witam,
Czyli rozumiem, że nie będzie problemu z podłączeniem Omnii do ck-7w?
Zastanawiam się nad kupnem tego zestawu, tylko nie mam gdzie sprawdzić czy będzie śmigał z omnią.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 03, 2010, 09:16:54 »
Działa z omnią bez problemu. Mam ck-7w w dwóch różnych samochodach.