Połączenie przychodzące, problem z ekranem

• 4 Odpowiedzi
  • 2080 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline paka

• 254
  • Sprzęt: HTC HD2
Połączenie przychodzące, problem z ekranem
« dnia: Wrzesień 16, 2008, 18:51:02 »
Witam, mam taki mały problem z Omnia, mianowicie: Zablokowałem klawiature i wyłączyłem ekran, wkładam telefon do kieszeni, nagle ktos dzwoni i w momencie wyciagania telefonu dotknelem przez przypadek ekranu i oderbralem polaczenie... Troche to bezsensu przeciez idac gdzies ktos dzwoni moze mi sie samo odebrac... Strasznie to dziwne bo jak np. wykonujemy polaczenie to ekran sam sie blokuje zebysmy nie mobli cos wlaczyc przez przypadek. Odblokowuje sie naciskajac srodkowy klawisz. Dlaczego nie ma czegos takiego jak ktos dzowni? Telefon jest zablokowany ktos dzwoni, zeby co kolwiek zrobic na ekranie trzeba nacisnac srodkowy klawisz a odbierac polaczenie normalnymi klawiszami. To mialo by sens a nie.  Czy jest jakies rozwiazanie?? Szukalem i nie moge nic znalezc. Jezeli zle szukalem skarcie mnie i powiedzcie ze mozna to naprawic. :)

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
  • Sprzęt: i600
Odp: Połączenie przychodzące, problem z ekranem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2008, 19:07:38 »
wiem, że na diamonda jest fajny bajer:
http://pda.pl/news/zablokuj_diamonda_przy_pomocy_gsensor
mógłby ktoś zrobić takie coś na omnię?

*

Offline paka

• 254
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2008, 12:43:54 »
Znalazlem rozwiazanie mojego problemu. Trzeba zainstalowac program S2U2, ktory jest darmowy. Mamy identyczny sposob odblokowania jak w iphone, czyli slide to unlock, a w ustawieniach jest obcja slide to odbierz  :) No i miód :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2008, 12:42:52 wysłana przez paka »

*

Offline shady

• 32
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2008, 13:58:20 »
Znalazlem rozwiazanie mojego problemu. Trzeba zainstalowac program S2U2, ktory jest darmowy. Mamy identyczny sposob odblokowania jak w iphone, czyli slide to unlock, a w ustawieniach jest obcja slide to unlock :) No i miód :)

grzebie w ustawieniach, nie moge znalezc czy da rade zrobic tak aby dodatkowo zablokowac ekran przy pomocy tego programu po dluzszym nacisnieciu przycisku konczenia rozmowy. Blokuje mi sie w sposob standardowy...

*

Offline paka

• 254
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2008, 12:41:26 »
No tez mi sie to nie udalo. Ja zrobilem tak ze wylaczylem blokowanie urzadzenia klawiszem konczenia rozmowy i blokuja tylko i wylacznie po nacisnieciu wyl/wl na gorze oraz mam ustawione ze po okresie bezczynnosci nastepuje blokada.