Pogoda w omni

• 20 Odpowiedzi
  • 5397 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pogoda w omni
« dnia: Listopad 12, 2008, 09:35:00 »
Poszukuję programu pogodowego do omni.
Czy ktoś używa pocketweather lub weatherpanel, a może innych? Spb weather odpada ponieważ jest wtyczką do ekranu today i nie współpracuje z widgetem

*

Offline Legolasik89

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung i900 Omnia (NL)
Odp: Pogoda w omni
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2008, 13:02:44 »
Ja mam SPB MB i tez mam pogodę i lajtowo chodzi...
Samsung Omnia:
PDA: i900XKHH8/XKHH4
TELEFON: i900XXHH9

*

Offline CooL

• 30
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2008, 13:06:45 »

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2008, 13:15:24 »
vito weather

http://vitotechnology.com/en/products/vito-weather.html

chyba ten program jaki i poprzedni nie wspolpracuje z widgetem ? jezeli tak to poprawcie mnie :D

Jeśli chodzi o samsung widget. Nie uda Ci się ustawić czegoś innego .. i tego pluginu.. Obydwa nie działają.. Zobacz: wejdź w ustawienia => today(dzisiaj) =>items=> zaznacz samsung widget i cos jeszcze wiecej i kliknij okej.. napisze ci ze samsung widget moze byc tylko jeden.. i nie mozna do niego dolaczyc innego pluginu, np., pogody, albo cos w tym stylu.. a jeśli chodzi o dodawanie wlasnych programów w widgecie nie wydaje mi sie, zeby byla taka opcja, ale niech sie też inni wypowiedzą:) pozdro
« Ostatnia zmiana: Listopad 12, 2008, 13:18:27 wysłana przez Freshprince »

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2008, 13:47:55 »
Nie ma progrtamow, ktore dzialaja jako widgety w Samsungu. Ani pogodowych, ani innych dlatego lepiej to wylaczyc, bo tylko ladnie wyglada. Zainstaluj wtyczke HTC Home PL i masz wszystko.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 12, 2008, 14:11:19 »
Dlatego poszukuję programu, który nie jest wtyczką, albo nie jest tylko wtyczką. Chciałbym go uruchamiać jako odrębny program i pobierać informacje o pogodzie wtedy kiedy są mi potrzebne.

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 12, 2008, 14:44:02 »
1format1, nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem. Popraw mnie jakby co  :P.
Jeśli chcesz korzystać z Samsung Widget to zainstaluj sobie Spb Mobile Shell, tam na jednej z zakładek znajdziesz prognozę pogody.
Na ekranie Dzisiaj pozostaw sobie Samsung Widget, a pod jeden przycisk ekranowy możesz sobie uruchamianie Spb Mobile Shell. Wcześniej właśnie tak, miałem pod prawym zostawiłem sobie 'Menu główne' a ten lewy przerobiłem na 'Spb Menu', w oryginale był tam chyba telefon, który i tak masz przypisany pod "zieloną" słuchawkę. :proud:

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 12, 2008, 14:48:11 »
Pocket Weather dziala nie tylko jako wtyczka, wiec spokojnie sie nada.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 12, 2008, 15:08:35 »
Wolałbym tak:

Jestem na ekranie samsung widget, naciskam "menu główne" naciskam "skróty" wybieram program do pogody. W ten sposób unikam instalowania MobileShell, który niestety źle współpracuje z oprogramowaniem omni (wiesza).

Ale dziękuję za informację.

*

Offline Silver8

• *
  • 85
  • PDA: i900SAHJ3/SAHJ3 TELEFON: i900XXHJ1
  • Sprzęt: SGH-i900 OMNIA 8GB+8GB SDHC Sandisk
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 12, 2008, 15:12:42 »
Witam
Ja mam to

http://www.penreader.com/pocket-pc-software/Handy_Weather.html

I jestem super zadowolony (też mam włączony Samsung widget, lubię mieć czysty ekran z tapetą bez innych ikon) a program ten możesz uruchamiać jako oddzielną aplikację lub ustawić w today aby wyświetlało pogodę w stanie bezczynności.
Poprzednio mają Nokia E61i (S60 3rd) też kożystałem z tej aplikacji (oczywiście w wersji na symbian) i byłem bardzo zadowolony dlatego ponownie wybór padł na nią.
Pozdrawiam
Piotr
Napisane: Listopad 12, 2008, 15:11:18
Wolałbym tak:

Jestem na ekranie samsung widget, naciskam "menu główne" naciskam "skróty" wybieram program do pogody. W ten sposób unikam instalowania MobileShell, który niestety źle współpracuje z oprogramowaniem omni (wiesza).

No to masz czego szukasz :ok:
American Staffordshire Terrier -  AL BASCO Yakamoz

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 12, 2008, 15:27:24 »
Dzięki wygląda nieźle, trochę tylko smuci, że corocznie trzeba odnawiać licencję.

*

Offline Silver8

• *
  • 85
  • PDA: i900SAHJ3/SAHJ3 TELEFON: i900XXHJ1
  • Sprzęt: SGH-i900 OMNIA 8GB+8GB SDHC Sandisk
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 12, 2008, 15:37:54 »
Dzięki wygląda nieźle, trochę tylko smuci, że corocznie trzeba odnawiać licencję.
Eee, to przecież nie są jakieś ogromne koszty, a funkcjonalność, dokładność oraz szybkość aktualizacji super.
Ja polecam
Pozdrawiam
Piotr
American Staffordshire Terrier -  AL BASCO Yakamoz

« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 23, 2008, 16:54:17 »
Cześć
Ja poszukuje programu z pogodą najlepiej po polsku i żeby były mniejsze miasta typu Włocławek.

« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 23, 2008, 17:06:33 »
ROM i900_M2D03fix1_PaS08.rar wszystko załatwia. Można dodać sobie jeszcze jakiś temat i wygląda to pięknie, a co najważniejsze po polsku  :mrgreen:

Aktualizujesz kiedy chcesz, ja to robię 2 x tydz. - koszty min.

« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2008, 17:08:05 wysłana przez Franekkolasa »

*

forester

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 23, 2008, 19:25:15 »
ROM i900_M2D03fix1_PaS08.rar wszystko załatwia. Można dodać sobie jeszcze jakiś temat i wygląda to pięknie, a co najważniejsze po polsku  :mrgreen:

Aktualizujesz kiedy chcesz, ja to robię 2 x tydz. - koszty min.

Szanowny kolego jakim programem robisz zrzuty ekranu na tym modownym sofcie bo moje dotychczasowe nie chcą współpracować z nowym NET Framework 3.5.Pozdrawiam.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 23, 2008, 20:15:57 »
Wolałbym tak:

Mam SpbShella i dziala super, nigdy nie zawiesil, dociagnalem do niego rowniez skiny /jest na Forum/ i uwazam, ze to dobre rozwiazanie. Ale jezeli to Ci nie pasuje to rozwaz SpbTraveller...tam jest zakladka pogody i mozesz wybrac jednoczesnie kilka miast, a zreszty tego programu nie musisz korzystac. Ale jeszcze raz polecam Shella z skinami...np mozesz miec 3 strony po 9-16 kontaktow z zdjeciami i to wg. mnie bardzo ulatwia korzystanie, doatkowo pogoda, kalendrz, latwe wejscie do programow...to znacznie lepsze niz widgety.
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 23, 2008, 20:33:01 »
Miałem SPB Mobile Shell na Omni i mniej więcej raz na 3 dni musiałem robić SR, a więc wróciłem do Samsung widget. A wracając do pogody to mam tak: Widget - menu główne - skróty - Handy Weather.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 23, 2008, 20:41:40 »
Z płatnych programów to polecam SPB Weather, tam można dodać każdą miejscowość oraz źródło pogody. Więcej info mogę przekazać na PW bo na forum o tym było i nie chcę spamować :) 
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 24, 2008, 00:41:44 »
Szanowny kolego jakim programem robisz zrzuty ekranu na tym modownym sofcie bo moje dotychczasowe nie chcą współpracować z nowym NET Framework 3.5.Pozdrawiam.

MyMobile

*

Offline Olik

• **
  • 142
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 24, 2008, 22:49:12 »
Sa programy ktore pokazuja aktualna pogode oraz pogode na nastepny dzien ale czy jest cos takiego ze pokazuje jaka bedzie dzisiaj pogoda o 8.00, 12.00, 14.00, 20.00? Taka zebym wiedzial co bedzie za pare godzin a nie za kilka dni

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 24, 2008, 23:03:21 »
Sa programy ktore pokazuja aktualna pogode oraz pogode na nastepny dzien ale czy jest cos takiego ze pokazuje jaka bedzie dzisiaj pogoda o 8.00, 12.00, 14.00, 20.00? Taka zebym wiedzial co bedzie za pare godzin a nie za kilka dni
heh :) u mnie Spb Mobile Shell pokazuje pogodę na 3 dni do przodu, jeśli się tap'nie na dany dzień to pojawiają się jego szczegóły tj. pogoda w nocy, rano, dzień, popołudnie.

Jeśli chcesz dokładniej i więcej szczegółów to polecam stronę internetową www.meteo.pl  :P

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.