Dziwny problem z nawiązaniem połączenia

• 2 Odpowiedzi
  • 1152 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziwny problem z nawiązaniem połączenia
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 19:38:18 »
Witajcie
Włożyłem dzisiaj do OMNIi karte SIM z telefonu służbowego (ten sam operator cos sim-lock ERA)

Gdy z Nokii dzwoniłem do kogoś musiałem poprzedzić numer '0' i wtedy dopiero numer.
W Omnii mimo tego że poprzedze numer '0' zaczyna wybierać i za chwile "POŁĄCZENIE ZAKOŃCZONE"
Dziwne jest to, że gdy wybiorę numer zapisany w książce telefonicznej, dzwoni bez problemu a wystukany z klawiatury - rozłącza...

Spotkaliście się może z czymś takim?

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
Odp: Dziwny problem z nawiązaniem połączenia
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:37:41 »
Witajcie
Włożyłem dzisiaj do OMNIi karte SIM z telefonu służbowego (ten sam operator cos sim-lock ERA)

Gdy z Nokii dzwoniłem do kogoś musiałem poprzedzić numer '0' i wtedy dopiero numer.
W Omnii mimo tego że poprzedze numer '0' zaczyna wybierać i za chwile "POŁĄCZENIE ZAKOŃCZONE"
Dziwne jest to, że gdy wybiorę numer zapisany w książce telefonicznej, dzwoni bez problemu a wystukany z klawiatury - rozłącza...

Spotkaliście się może z czymś takim?

Widać musi być wina softu... proponuje SR jak nie pomoze to HR, ewentualnie wgranie nowszego softu. Ja wybierajac numer zaczynajac sie od 0 normalnie mnie laczy.

A bez zera Cie nie laczy? Ja mam w Plusie i czy wpisze 0 czy nie to mnie laczy...
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

Odp: Dziwny problem z nawiązaniem połączenia
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2009, 16:43:30 »
Ta firmowa karta ma to że trzeba przez nią dzwonić przez 0 albo +48 inaczej się nie dodzwoni do nikogo (sprawdzone w kilku telefonach)

W Omnii numer wykręcony z klawiatury z 0, bez 0 czy tez przez +48 - nie połączy, nawet jak numer jest w książce.
Natomiast jak wybiorę go z książki - to zadzwoni.

Na mojej prywatnej karcie wszystko chodzi normalnie.

Troszkę to uciążliwe, bo jak dzwonie do kogoś obcego to pierw muszę do dodać do kontaktów i dopiero później wybrać go z książki :/