PocketCM Contact

• 23 Odpowiedzi
  • 3910 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline shady

• 32
PocketCM Contact
« dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:09:13 »
Witam

Czy używa ktoś programu PocketCM Contact?? Fajny manager kontaktów ale niestety u mnie tak średnio chodzi, chyba coś ta rozdzielczość mu nie pasi do końca:(

Pozdr.
K.

*

Offline turzol

• **
  • 149
Odp: PocketCM Contact
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:17:51 »
Witam

Czy używa ktoś programu PocketCM Contact?? Fajny manager kontaktów ale niestety u mnie tak średnio chodzi, chyba coś ta rozdzielczość mu nie pasi do końca:(

Pozdr.
K.

Proponuje iContact Burt Edition

Działa na Omnii znakomicie i jest za darmoche :)

Link do downloadu:
http://burt.vndv.com/index.php?ind=downloads&op=section_view&idev=1
i900DXIA2 by Taril

*

Offline shady

• 32
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 25, 2008, 23:30:38 »
No fajny nawet,ale tamten lepszy jednak, ma mozliwosc edycji danych, pisania smsow i w fajny sposob ich przegladania:)
Moze nowsza wersja bedzie lepsza:)

Pozdr.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 26, 2008, 00:09:31 »
pisania smsow

Czy kwestię ? zamiast ą  - to rozwiązuje, czy nadal porażka...?

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 26, 2008, 01:33:39 »
wg mnie caly ten PocketCM Contact to porazka :D
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline darcioKR

• 47
  • Sprzęt: samsung OMNIA i900  M2D03
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2008, 13:18:18 »
Witam, jestem tu nowy ale przeczytałem już chyba całe forum jeśli chodzi o OMNIE  i nie znalazłem nikogo komu poprawnie chodzi PocketCM. Ja zainstalowałem PocketCM 0.25c na swojej omni i lipa (trochę działa ale rozmazuje się grafika i jakieś mazy zostają i trochę się wiesz).

Czy jest ktokolwiek komu udaje się swobodnie korzystać z tego programu
?

Uważam, że koncepcja jest bardzo dobra - wyszukiwanie kontaktu po "firmie" (grupowanie) ja dodał bym jeszcze 2 grupy: "dział" i "stanowisko" i robi nam się piękny obracany sześcian, bo palcem w górę lub duł mamy ulubione kontakty w ramkach ze zdjęciem.
Poza tym zdecydowanie lepsza obsługa sms, bo ten systemowy to raczej porażka (chce odczytać sms i wyskakuje mi obrazu klawiatura do odpowiedzi - a ja tylko chce czytać - szkoda ekranu).

Pomysłów mam sporo i mogę się nimi podzielić ale niestety w pisaniu (gotowaniu) ROM jestem cieniuteńki więc nawet nie próbuje.
PDA: i900SAHJ1/SAHJ1 TELEFON: i900XXHI4      PLUS GSM -> M2D01 -> SAHJ1 -> SAHJ3 -> M2D03
Compaq AREO 1550 ->HP iPAQ 3950>rx3715 -> iPhone -> iPhone 3g -> OMNIA

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 14, 2008, 13:57:36 »
polecam Inesoftu Address Book 3
możliwość dostosowania do soich potrzeb itp
a wersja 4 się zbliża może w ogóle wymiatać

*

Offline darcioKR

• 47
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 14, 2008, 14:57:53 »

A masz jakąś instalkę, bo szukałem na goglach i nic nie znalazłem poza jakimiś zrzutami ekranu, więc nie mogę nic ocenić. Widziałem tylko że mało wyświetla szczegółów kontaktu. Np w omni w contaktach napisanych przez samsunga widać tylko 2 różne nr telefony, a ja pytam co z pozostałymi rzeczami które są dostępna w mobilnym Outlooku.
PDA: i900SAHJ1/SAHJ1 TELEFON: i900XXHI4      PLUS GSM -> M2D01 -> SAHJ1 -> SAHJ3 -> M2D03

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 14, 2008, 15:07:43 »
A masz jakąś instalkę, bo szukałem na goglach i nic nie znalazłem poza jakimiś zrzutami ekranu, więc nie mogę nic ocenić. Widziałem tylko że mało wyświetla szczegółów kontaktu. Np w omni w contaktach napisanych przez samsunga widać tylko 2 różne nr telefony, a ja pytam co z pozostałymi rzeczami które są dostępna w mobilnym Outlooku.
No popatrz, wklepałem nazwę programu w googlach i znalazło, nawet w pierwszym linku jest :P Chyba mamy inne Google :)
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline darcioKR

• 47
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 14, 2008, 16:03:14 »
No popatrz, wklepałem nazwę programu w googlach i znalazło, nawet w pierwszym linku jest :P Chyba mamy inne Google :)

E kurde moja wina  :E pomyliłem się i ogarneła mnie kuża ślepota. sorki

*

Offline darcioKR

• 47
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 15, 2008, 18:53:44 »
Przetestowałem już chyba wszystkie programy do kontaktów i uważam, że jak na razie na omnii nalepiej chodzi iContactBE6.3.1 brakuje mu tylko zarządzania sms i grupowania kontaktów. Reszta albo nie chodzi albo wykazuje błędy (niedopasowana rozdzielczość).

*

Offline sp4xkp

• 356
  • Sprzęt: GT-i8000
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 15, 2008, 19:13:52 »
Przetestowałem już chyba wszystkie programy do kontaktów i uważam, że jak na razie na omnii nalepiej chodzi iContactBE6.3.1 brakuje mu tylko zarządzania sms i grupowania kontaktów. Reszta albo nie chodzi albo wykazuje błędy (niedopasowana rozdzielczość).

Oj jo joj! Ja też testowałem wiele programów, wprawdzie nie na omni a na A701, ale najbardziej przypadł mi do gustu Inesoft Address Book i tylko tego używam. Jeśli ktoś potrzebuje więcej informacji, to proszę pisać na priv. Wprawdzie są dni, w które nie zaglądam do internetu, ale napewno pomogę każdemu.

Pozdrawiam.
" Zrozum człowiecze drugiego, a i on ciebie zrozumie" Kazimierz Pawlak.

« Odpowiedź #12 dnia: Październik 15, 2008, 19:24:01 »

no problem... proszę o maila i prześlę... ja przetestowałem też chyba wszystkie ale mi najbardizej to odpowieada choć zawsze jestem otwarty na nowości....

« Odpowiedź #13 dnia: Październik 15, 2008, 20:26:48 »

no problem... proszę o maila i prześlę... ja przetestowałem też chyba wszystkie ale mi najbardizej to odpowieada choć zawsze jestem otwarty na nowości....

a jak wygląda w inesoft address book zastąpienie dialera?
jakiś czas temu zainstalowałem sobie triala, ale dialer się nie zmienił

*

Offline sp4xkp

• 356
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 15, 2008, 20:41:58 »
Trzeba poszukać w opcjach. Choć nie jestem pewien, czy przypadkiem trial nie ogranicza pewnych opcji. U mnie program działa wyśmienicie. Mam IAB 3 i czekam z niecierpliwością na wersję 4.

Edit:
Już mam: Inesoft Address Book 4. Jest supeeeeer!  :O~ :O~ :O~
« Ostatnia zmiana: Październik 15, 2008, 21:40:21 wysłana przez sp4xkp »

*

Offline Bio

• **
  • 142
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 15, 2008, 23:00:58 »
no zajeiście Inesoft Address Book 4. rozwalił mi omnię... się wiesza przy odpaleniu telefonu i ekran mi staje na wpisaniu pinu... no piękny program nie powiem... nawet active sync go nie łapie...

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
  • Sprzęt: Omnia, desire z, galaxy s 2, xperia t
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 15, 2008, 23:04:05 »
Może HR coś pomoże?

*

Offline Bio

• **
  • 142
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 15, 2008, 23:10:26 »
no właśnie jestem po... zajebiście... znowu w ciul roboty przede mną....
 brak kultury - słownictwo (marcinl)

*

Offline darcioKR

• 47
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 15, 2008, 23:11:52 »
To ja chyba poczekam na normalną wersję a nie BETA - Inesoft Address Book 4 Beta 4 Cracked***
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2008, 10:33:55 wysłana przez marcinl »

*

Offline sp4xkp

• 356
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 16, 2008, 07:11:16 »
no zajeiście Inesoft Address Book 4. rozwalił mi omnię... się wiesza przy odpaleniu telefonu i ekran mi staje na wpisaniu pinu... no piękny program nie powiem... nawet active sync go nie łapie...

No nie wiem, u mnie zainstalował się normalnie i wszystko działa tak jak trzeba.

*

Offline darcioKR

• 47
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 16, 2008, 19:41:57 »

:mad: kurde mam to samo, co zrobiłeś, bo za żadne skarby nie mogę uruchomić omnii??   :mad: :mad:

zainstalowałem: Inesoft.Address.Book.Eng.wm5.arm.Cr_acked***:mad: :mad: 

UWAGA!!!   SYFFFFF!!!
 warez (marcinl)
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2008, 10:34:14 wysłana przez marcinl »

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 17, 2008, 10:33:11 »
drodzy Klubowicze
regulamin forum i netykieta
nie używamy na forum wulgaryzmów i nie rozmawiamy o pirackim oprogramowaniu!

*

Offline Bio

• **
  • 142
« Odpowiedź #22 dnia: Październik 17, 2008, 11:06:53 »

:mad: kurde mam to samo, co zrobiłeś, bo za żadne skarby nie mogę uruchomić omnii??   :mad: :mad:

zainstalowałem: Inesoft.Address.Book.Eng.wm5.arm.Cr_acked***:mad: :mad: 

UWAGA!!!   SYFFFFF!!!
 warez (marcinl)

hard reset... spróbuj odpalić ew. omnię bez karty sim - ja tego nie próbowałem...

*

Offline sp4xkp

• 356
« Odpowiedź #23 dnia: Październik 17, 2008, 19:08:03 »

Bardzo dziwne są te zwiechy. Wprawdzie jest to wersja beta, ale u mnie i u wielu użytkowników, nie ma żadnych problemów. Może błędy wynikły podczas instalacji. Trudno powiedzieć. Jednak nadal uważam, że jest to najlepszy program do obsługi kontaktów.