Płyta główna-brak modułu telefonu???

• 1 Odpowiedzi
  • 1218 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Płyta główna-brak modułu telefonu???
« dnia: Czerwiec 11, 2010, 15:54:46 »
Witam wszystkich.
Mój problem jest następujący.
Mieszkam we Francji gdzie kupiłem używaną Omnie 8GB,wgranie ROM-u PL,zdjecie SIM-locka poszło migiem ale........
Po paru dniach telefon spadł mi podczas ładowania i uszkodziło się gniazdo ładowania-naderwane i odklejone ścieżki!!
Po nieudanych próbach  naprawy kupiłem na Allegro ożywaną płyte główną.I zaczęły się "schody"!!!!
Po założeniu płyty okazało się że wszystko działa OK z wyjątkiem modułu telefonu.
Objawia się to tym że tel.nie włacza sie do funkcji telefonu,nie podaje nr.IMEI.
Prawdopodobnie tel z którego pochodzi ta płyta był kradziony i ktoś wykasował IMEI i uszkodził moduł tel.
Pytanie-da się to jakoś naprawic{wpisac IMEI czy cos takiego} czy też pozostaje zakup kolejnej płyty?
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
Odp: Płyta główna-brak modułu telefonu???
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2010, 19:52:29 »
 :O No jak kupujesz "óżywane" rzeczy to raczej jest ryzyko, że coś może nie działać. Poza tym kradzioną?   :sleepy: Myśl człowieku! Jak nie dziala modul gsm po wymianie plyt to cos jest na plycie - serwisy zrobia przeszczep, w koncu masz plyte ze sprawnym modulem... Imei chyba raczej sie nie da wspisać, jest to jednorazowy numer.