pixeloza .... :/

• 9 Odpowiedzi
  • 2119 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pixeloza .... :/
« dnia: Listopad 01, 2008, 23:39:01 »
Wszystko ładnie w tym naszym telefoniku wszystko pięknie, ale ekran mógłby być lepszy ... Szczególnie, jak złapałem w rękę Toshibę G900 to mocno mnie uderzyło....

Powiedzmy, że w zdecydowanej większości aplikacji mogę z tym żyć, ale jednak wkurza mnie to trochę przy oglądaniu filmów. Jeżeli coś na ekranie jest ukośne i z ostrą krawędzią, to widac pixeloze jak cholera... Dłubałem w opcjach TCPMP, żeby ustawić jakies rozmycie video, tak żeby ukrywalo pixeloze, ale niestety ... Ktos ma jakies rozwiazanie?

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
Odp: pixeloza .... :/
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2008, 23:45:42 »
Tak, kupic palmofon z ekranem VGA :)

X.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 02, 2008, 00:03:02 »
Niestety na dzień dzisiejszy nie ma nic sensownego ...
Diamond ma mały fizycznie ekran, baterie do d... , aparat też do d..., i brak obslugi kart pamieci ....
Touch pro kosztuje majątek (i też ma mały ekran)
Touch HD pewnie jak się pojawi też będzie kosztował kupe kasy (zdaje sie ze juz od poniedzialku ma sie w play pojawic)
Iphone nie osluguje flash'a i pewnie jeszcze długo nie bedzie i filmow bez konwersji nie pooglada sie na nim. Gdyby nie ten jeden szczegol, to moze i bym sie skusil.
Xperia ... zobaczymy jaka bedzie cena, bo chyba najsensowniej się prezentuje.
Napisane: Listopad 02, 2008, 00:01:25
Aha ... wspomniana tosia G900 to bardziej pustak do budowy domow niż telefon (wiem bolezy w pudelku obko kompa ... juz sprzedana ;) )

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2008, 09:47:56 »
Niestety na dzień dzisiejszy nie ma nic sensownego ...

No to musisz się zadowolić swoją pixelozą.

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2008, 09:59:38 »
a przy okazji - kolega pozyczyl mi Omnie (nie mam swojej) i mimo, ze rozdzielczosc mniejsza niz w Diamondzie to jednak wielkosc ekranu jest duza. i dla mnie osobiscie nie wyobrazam sobie abym mogl dobrze widziec na ekranie Diamonda lepiej niz na Omnii (nosze okulary). podobne zjawisko dotyka mnie w domu i w pracy - w domu mam 19 calowy monitor LCD, w pracy 17 calowy LCD - rozdzielczosc ta sama, ale plamka wieksza i w pracy mecze sie patrzac na mniejszy ekran. w domu jest ok.

tak wiec - te "pixelozy" to moze byc komrpromis dla tej wielkosci ekranu ale mniejszej rozdzielczosci.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 02, 2008, 10:06:45 »
Japnczycy dostana w swoje rece Omnie z TV i rozdzielczoscia taka 800x480. Podoba mi sie - szkoda, ze nie trafi na nasz rynek. Co do HTC HD to jakos nie mam parcia na to PDA - sam nie wiem dlaczego. Chyba poczekam na nastepce Omni od Samsunga. Miejmy nadzieje, ze bedzie transmiter FM :)

http://pda.pl/news/podrasowany_samsung_omnia_930sc_tylko_dla_japonii

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 02, 2008, 10:20:06 »
Nie wiem jak to sie dzieje, z u Ciebie jest taka pikseloza. Ale ja nie narzekam na video. Odpowiednie ustawienie w TCMP i obraz jest swietny, fakt nie bedzie taki ostry jak na VGA, ale moje wymagania spelnia.

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 02, 2008, 10:25:15 »
Japnczycy dostana w swoje rece Omnie z TV i rozdzielczoscia taka 800x480. Podoba mi sie - szkoda, ze nie trafi na nasz rynek. Co do HTC HD to jakos nie mam parcia na to PDA - sam nie wiem dlaczego. Chyba poczekam na nastepce Omni od Samsunga. Miejmy nadzieje, ze bedzie transmiter FM :)

http://pda.pl/news/podrasowany_samsung_omnia_930sc_tylko_dla_japonii

Tylko nie jestem pewien, czy ta nowa Omnia będzie miała WM. Ze zdjęć to nie wynika.
Impress.co.jp.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 02, 2008, 11:40:45 »
byc moze ma wm7? zapowoada sie rewelacyjnie, ale rysik zas na sznureczku ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 02, 2008, 12:50:20 »
O ile wiem to ta nowa Omnia nie bedzie miala WM ... Czytalem o niej na forum modaco ... a co do WM 7 to jeszcze rok musimy poczekac bo Microsoft planuje po wakacjach wypuscic ....

No nic, widze ze trzeba z pixelozą żyć... :/