pilot do TV, DVD ipp.

• 12 Odpowiedzi
  • 2637 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pilot do TV, DVD ipp.
« dnia: Listopad 15, 2008, 12:13:28 »
przetrzepałem wszystkie wątki z omnią na naszym wspaniałym forum i niestety nie znalazłem;/ czy jest jakiś programik, aplikacja do sterowania telewizorem itp. za pomocą naszego fonika?

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
Odp: pilot do TV, DVD ipp.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 15, 2008, 12:28:00 »
Nie, poniewaz Omnia nie posiada IRDA'y. Czyli podczerwieni.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 15, 2008, 12:30:45 »
tak podejrzewałem, ale miałem małą nadzieję, ze ktoś mnie jakoś pocieszy;/ hmmm swoja drogą taki kombajn - można by powiedzieć, że ma wszystko a tu lipa;/ a nie ukrywam, że przydałby się taki programik. delikatnie się zawiodłem

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 15, 2008, 12:36:49 »
nie no.... to jak kupowałeś omnię.... nie patrzyłeś pod kątem swoich wymagać oraz możliwości sprzętu?? nie zaglądałeś w specyfikację urządzenia przd zakupem??
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2008, 12:39:45 »
nie no.... to jak kupowałeś omnię.... nie patrzyłeś pod kątem swoich wymagać oraz możliwości sprzętu?? nie zaglądałeś w specyfikację urządzenia przd zakupem??

pewnie, że zaglądałem. na tamtą chwilą nie kierowałem się tak mała, choć przyznam na tą chwilę, że potrzebną funkcją. no cóż, ale omnia ma szereg innych możliwości, którymi nadrabia;)

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 15, 2008, 12:47:33 »
Nie wiem czy brak IRDy w tych czasach jest takim brakiem. Ja Irdy nie uzywalem w swojej p1i, co jedynie za czasow k750i raz na pol roku sie uzylo. A do TV to sie ma pilota :P

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 15, 2008, 12:52:39 »
Nie wiem czy brak IRDy w tych czasach jest takim brakiem. Ja Irdy nie uzywalem w swojej p1i, co jedynie za czasow k750i raz na pol roku sie uzylo. A do TV to sie ma pilota :P

a się właśnie nie zawsze ma;p zresztą nie ma to tamto programik fajna sprawa i ból, że nie można mieć na omnii;/

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 15, 2008, 13:35:49 »
Bo IrDA to przezytek i nigdzie sie nie montuje tego juz. Nawet w laptopach, gdzie kazdy stary laptop ja mial.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 15, 2008, 13:46:12 »
przetrzepałem wszystkie wątki z omnią na naszym wspaniałym forum i niestety nie znalazłem;/ czy jest jakiś programik, aplikacja do sterowania telewizorem itp. za pomocą naszego fonika?

sa programy robiące to przez BT. Musisz przekopać strone główną, bo jakiś miesiąc temu lub trochę wcześniej widziałem tam taki program.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 15, 2008, 13:55:38 »
ale to ewentualnie bedziesz mogl sterowac komputerem ktory ma modul BTno chyba ze twoj telewizor jest tak nowoczesny i ma BT a mu pilota nie dali :D

irda to podczerwien (fala swiatla) a BT to fale radiowe
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 15, 2008, 14:10:27 »
dokładnie tak jak mówi javman jednym słowem kiszka w temacie;/

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 16, 2008, 09:22:53 »
a tak w sumie w temacie... ma ktos aplikacji PILOTA ktora sterowalaby np winampem (lub innym programem muzycznym na kompie) przez WiFi ?? Nie chodzi mi tu o typowy zdalny pulpit bo to mam... ale aplikacje ktora pokazywala by jaka piosenka wlasnie leci... przyciski z winampa.... etc :) wiadomo o co chodzi
Pozdro Ryrzy

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 19, 2008, 13:31:31 »
a tak w sumie w temacie... ma ktos aplikacji PILOTA ktora sterowalaby np winampem (lub innym programem muzycznym na kompie) przez WiFi ?? Nie chodzi mi tu o typowy zdalny pulpit bo to mam... ale aplikacje ktora pokazywala by jaka piosenka wlasnie leci... przyciski z winampa.... etc :) wiadomo o co chodzi

http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=search bylo wiele razy.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.