Jak uaktywnić Moje menu w skinie Luna Omnia?

• 5 Odpowiedzi
  • 1034 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lexon

• *
  • 79
  • Sprzęt: Eten X500; Samsung i900 Omnia
Jak uaktywnić Moje menu w skinie Luna Omnia?
« dnia: Grudzień 11, 2008, 15:33:55 »
Zainstalowałem Mobile Shell+skórke Luna Omnia i wszystko działa poza ostania ikoną na głównym ekranie (zaznaczona na zrzucie).
W opisie jest to ponoć skrót do Moje menu - więc zaznaczyłem to w ustawieniach menu i dodałem skróty - i nic. Klikanie w tą ikonę nic nie daje. Może ktoś uaktywnił tą ikonę?

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
Odp: Jak uaktywnić Moje menu w skinie Luna Omnia?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 11, 2008, 15:37:51 »
u mnie tez jest pusto w tej zakladce. pewnie trzeba dodac tam skroty ulubionych programow, ale nie wiem jak to zrobic
...::: TYLKO OMNIA i900 :::...

*

Offline Lexon

• *
  • 79
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2008, 15:39:45 »
Dodałem skróty w Moje menu za pomocą opcji Dostosuj menu i zaznaczyłem - tez nic nie daje...

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 12, 2008, 08:34:49 »
ja stukam w "dostosuj menu" i nic sie nie dzieje. tak jakby ta ikona byla nieaktywna...
...::: TYLKO OMNIA i900 :::...

*

Offline Lexon

• *
  • 79
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 12, 2008, 15:48:06 »
Zauważyłem jednak coś takiego: ikona jest co prawda nieaktywna, ale jeśli dodałem skróty w Moje menu i je zaznaczyłem w ustawieniach menu, to Moje menu wyświetla się po kliknięciu na górnym pasku w miejscu, gdzie jest nazwa operatora (napis MIŁEGO DNIA na moim zrzucie ekranu).
Wychodzi na to, że jest to bug skina, ale nie wiem jak go poprawić.

*

Offline Lexon

• *
  • 79
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 13, 2008, 20:36:02 »
Już się wszystko wyjaśniło! Zdezinstalowałem Mobile Shella i skasowałem skiny, po czym zainstalowałem ponownie Shella i bez zmiany czgokolwiek dograłem skiny - i teraz wszystko działa jak należy. Moje menu jest tam, gdzie powinno i ukazały sie trzy kolorowe kreski pod nazwą operatora, uaktywniające zakładkę włączającą BT, WiFI, fona i GPRS.
Przy okazji pytanie (bo wcześniej miałem tę zakładkę nieaktywną) - BT, WiFi i fon mają po dwie możliwości: ON i OFF ale przy GPRS jest tylko OFF - jak go zatem włączyć?