Pamięć - znikające 8/16GB, brak miejsca, zwalnianie pamięci

• 201 Odpowiedzi
  • 34687 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Pamięć - znikające 8/16GB, brak miejsca, zwalnianie pamięci
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 25, 2008, 19:44:31 »
Usuwanie programów jest w Menu Start -> Ustawienia -> zakładka System -> Usuń programy.

Mówiąc o przestartowaniu powyżej, kolega koart miał na myśli pewnie wykonanie softresetu. Jak się go robi w Omni na pewno znajduje się w jej instrukcji obsługi.
Napisane: Wrzesień 25, 2008, 19:42:40
PS. Ludzie, czytajcie czasem działy ogólne i instrukcje do swoich zabawek a przede wszystkim używajcie opcji Szukaj na forum... Coraz bardziej mam wrażenie, że w dziale Omnia odbywa się nieustanne odkrywanie Ameryki od nowa...  :|
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 25, 2008, 19:49:31 »
Sorry za OT ale mam podobne odczucia jak ..k..l..m..n.. i to od pewnego czasu. Czy tu w ogóle jest jakiś moderator bo mam wrażenie, że tu nikt nad tym nie panuje  :-|
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 25, 2008, 19:57:49 »
"Chłopacy" - nie nerwowo. Wielkie dzięki za odpowiedź. Nie musieliście przecież odpisywać. Jednak dziękuję.

Co do instrukcji to jest niesamowicie uboga. Jednak zapewne było to co potrzebowałem - moja wina, że rzuciłem ją w kont, bo prawie nic nie było.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 25, 2008, 20:01:33 »
"Chłopacy" - nie nerwowo. Wielkie dzięki za odpowiedź. Nie musieliście przecież odpisywać. Jednak dziękuję.

Nie chodzi o to, że nie musieliśmy odpisywać. A raczej o to, że nie trzeba było pytać, bo odpowiedzi na podobne pytania już są na forum - wystarczy trochę najpierw poszukać.

« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 25, 2008, 21:27:07 »
POMOCY!!!PROSZĘ!!!Witam wszystkich....    mam pytanko i bardzo prosze o pomoc...  moj problem to:  nie moge zainstalowac nic na telefonie poniewaz telefon nie widzi zadnego pliku po wrzuceniu go na pamiec telefonu lub tez na karte pamieci.kuzyn posiada ten sam telefon i u niego dziala programik np.  spbMobileshell a u mnie telefon go nie widzi...czy ktos wie moze dlaczego? co z tym zrobic?

*

Offline corek

• 34
« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 25, 2008, 21:44:16 »
Proponuję zastosować     http://www.softick.com/pocket-pc/cardexport2/

oraz  http://pocket-mechanic.en.softonic.com/pocketpc    w opcji Relocate

pozdrawiam

« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 25, 2008, 22:37:50 »
hey   ''corek''  czy odpowiedz jest dla mnie? jesli tak...tzn zastosowac..comasz na mysli co z tymzrobic?Pozdrawiam i dziekuje z góry

« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 27, 2008, 02:33:21 »
WITAM WSZYSTKICH
Poinstalowalem parę programów, troche poczty i "Moje urządzenie" z 96,2MB powoli zaczyna sie zmniejszać. Niektóre programy nie działają jeśli nie są zainstalowane na "Moje urządzenie". Szczególnie obszerna poczta mailowa już mi pamięć wypełniła - musiałem kasować. Nic tam się nie da przenieść - więc co i jak zrobic aby np. poczta była np. w "Moja pamięć" której mam 16GB.
Pozdrawiam

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 27, 2008, 09:45:55 »
Wejdź na konto e-mail (np. do skrzynki odbiorczej), potem wybierz Opcje-> pojawi się okno gdzie będzie gwiazdka koło edytowanego konta -> na dole powinna być zakładka przechowywanie danych i tam powinna być opcja gdzie mają być przechowywane załączniki.  i tak z każdym kontem e-mail.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 28, 2008, 01:56:00 »
Wejdź na konto e-mail (np. do skrzynki odbiorczej), potem wybierz Opcje-> pojawi się okno gdzie będzie gwiazdka koło edytowanego konta -> na dole powinna być zakładka przechowywanie danych i tam powinna być opcja gdzie mają być przechowywane załączniki.  i tak z każdym kontem e-mail.
Dzięki - ustawiłem. Najlepiej by było abym całe wiadomości przeniósł na pamięć wewnętrzną albo kartę pamięci - mam duze wiadomości, często z rysunkami i maja nieraz po 500 - 1000kB. Maile i dobrze by było aby i SMS-sy. Jest na to sposób? Pozdrawiam!

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 28, 2008, 08:52:40 »
Możesz sobie zrobić ich kopie darmowym programem PIM Backup.

*

Offline matulek

• *
  • 79
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 28, 2008, 12:09:36 »
Dajcie mi moda to juz ja tu porządek zrobie;)
Samsung OMNIA 8GB
PDA: i900SAHH6/CXHH6
TELEFON: i900XXHH4
WM6.1 + SPB Mobile Shell 2.1.2

« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 30, 2008, 23:07:38 »
Witam Wszystkich maniaków Omnii  i proszę o pomoc...  co jest przyczyna tego iż wrzucam program typu spbShell na karte w telefonie ''My Storage''    a telefon programu nie widzi..niemoge nic zainstalowac.Czy znaktoś przyczyne...? co z tym zrobic? telefon w sieci o2 Anglia.probowałem poprzez  PC  i tez nie idzie...  :/

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 01, 2008, 00:05:24 »
Shem85, napisz coś więcej ( = bardziej szczegółowo), to może uda się ustalić co jest nie tak (m.in. w jaki sposób wgrywasz program do urządzenia, czy na kartę czy do pamięci urządzenia, czy pojawia się po instalacji komunikat o pomyślnym ukończeniu itp.)

« Odpowiedź #44 dnia: Październik 01, 2008, 00:10:47 »
witaj....   nie pojawia sie nic...po wrzuceniu npo jakiegosprogramu czy tez gry na karte... widze go przy polaczeniu z PC ale gdy wchodze w telefoniedo folderu to nie widac go... np/... wrzucilem folder spb  w ktorymw srodku powinna byc instalka i serial... na telefonie widze tylko serial..brak pliku instalacyjnego

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 01, 2008, 07:38:40 »
witaj....   nie pojawia sie nic...po wrzuceniu npo jakiegosprogramu czy tez gry na karte... widze go przy polaczeniu z PC ale gdy wchodze w telefoniedo folderu to nie widac go... np/... wrzucilem folder spb  w ktorymw srodku powinna byc instalka i serial... na telefonie widze tylko serial..brak pliku instalacyjnego

Po pierwsze to nie chwal się, że masz pirata  :mad: Po drugie jak ty to nazywasz "instalka" musi mieć rozszerzenie .cab żeby zainstalować z poziomu pocketa. Jeśli jest exe to odpalasz na PC przy uruchomionym Active Sync i podłączonym tel. przez kabel do peceta.
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2008, 07:46:50 wysłana przez tomaszkap »

« Odpowiedź #46 dnia: Październik 01, 2008, 18:37:35 »
Witam,

Gdzie najlepiej instalować oprogramowanie, na wbudowaną karte, czy do pamięci?
Czy może to już nie robi takiej różnicy?
Zaznaczę, że nie miałem wcześniej nic wspólnego z windows mobile.

Pozdrawiam,
Miłosz

*

Offline Legolasik89

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung i900 Omnia (NL)
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 01, 2008, 19:05:03 »
Ja instajuje na moja pamieć 8 GB i tez smigaja...
Samsung Omnia:
PDA: i900XKHH8/XKHH4
TELEFON: i900XXHH9

« Odpowiedź #48 dnia: Październik 02, 2008, 18:14:11 »
Witam!

Mam ten sam problem, niektore aplikacje instaluja sie w "Program Files" Mojego urządzenia zamiast na "Program Files" Mojej pamięci przez co szybko zapychają i tak malutką pamięć na urządzeniu a całe 8 GB jest nieużywane.

Czy nie ma jakiegoś sposobu, żeby na siłę zaistalować/przenieść te aplikacje na wbudowanym 8 GB? Probowałem kopiowac, ale niestety błędy wyskakują, może jakiś program jest, ktory daje możliwość wyboru dokladniej sciezki instalacji?

POMOCY!

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 03, 2008, 17:52:25 »
Programy integrujące w system powinno się, o ile nie trzeba, instalować w pamięci wewnętrznej.

« Odpowiedź #50 dnia: Październik 03, 2008, 18:29:15 »
Programy integrujące w system

... tzn jakie? :)

*

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 03, 2008, 18:33:12 »
Patche, .net cf, itd itd... wisbary czy inne nakładki też polecam wstawiać w wewnętrzną.

*

Offline dejwid

• **
  • 134
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 03, 2008, 19:04:47 »
Kajetan, jestem pod wrażeniem Twojego zapału do pracy u podstaw :)

//czytający

*

Offline Donieq

• 5
  • Szczęśliwy posiadacz Omni
  • Sprzęt: Samsung I-900
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 04, 2008, 20:10:09 »
Witam istalowalem przed chwilka jakas aplikacje i mi taki blad wyskoczyl , ocb :(

« Odpowiedź #54 dnia: Październik 14, 2008, 20:05:02 »
Witam... Poradźcie mi co mam robić... Zainstalowałem sobie DiamoondBeer2 wszystko fajnie chodziło, piłem sobie piwko. :-) Aż tu nagle telefon sie zawiesił. Zrobiłem soft reset. System uruchomił sie ale zaraz na początku wyskoczyło: "Wystąpił problem z filesys.exe" I nie wykrywa wbudowanej pamięci 16GB. Czasami system prosił żeby ja sformatować ale nawet sformatować nie idzie. W systemie nie widzi "mojej pamięci" pisze całkowiita pojemnośc 0,00MB. Znowu zrobiłem soft reset i telefon sie zawiesił zaraz przy uruchamianiu. Skończyło sie na napisie SAMSUNG i koniec. Znowu zrobiłem soft reset i tym razem zawiesił sie na napisie WINDOWS MOBILE i koniec. Znowu zrobiłem soft reset i sie uruchomił ale znowu z tym błędem "filesys.exe" i nadal nie wykrywa pamieci 16GB. Po podłączeniu do PC jako pendrive, PC zawiesi sie do puki i nie odłącze kabla USB. Acha hard reset nic nie daje... Co sie dzieje?

*

• 6211
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 14, 2008, 21:34:54 »
Może zrób TWARDY reset?

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
  • Sprzęt: i600
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 14, 2008, 21:43:46 »
(...) Acha hard reset nic nie daje... Co sie dzieje?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 14, 2008, 22:08:03 »
Może ten hard reset nie wykonywany jest prawidłowo? Nie wiem jak się go robi w Omni, ale może napisz na wszelki wypadek jak go robisz i niech ktoś potwierdzi że tak. W innym wypadku pozostaje chyba tylko próba wgrania ROMu... nic innego nie przychodzi mi w tej sytuacji do głowy.

« Odpowiedź #58 dnia: Październik 14, 2008, 22:17:37 »
Wejdź w Menu -> Ustawienia -> System -> Zerowanie pełne i przeprowadź zerowanie Moja pamięć. Najlepiej jak przeprowadzić zerowanie Pamięci głównej (wykona się Hard Reset) oraz zerowanie Moja Pamięć (powinna się sformatować pamięć 16GB)

« Odpowiedź #59 dnia: Październik 14, 2008, 23:16:34 »
Hard reset robie w ten spossób: Wyłączam urządzenie i go włączam przytrzymując dwa przyciski (inicjowanie i zakańczanie rozmowy), i sie pyta czy zrobić format. Próbowałem zerowanie pełne "mojej pamięci" ale wyskakuje mi "błąd karty pamięci" i nie idzie jej sformatować :-(