Witam, nie znalazłem nigdzie podobnego problemu, większość to przez programy albo soft, jeśli chodzi o Moją Pamięć.
Otóż po skopiowaniu ponad 1 giga muzyki i zdjęć, wszystko było dobrze, wolnego miejsca miałem ponad 6,5 giga.
Następnego dnia, gdy zaktualizowałem sobie odtwarzacz multimedialny standardowy. Pamięć znikła i jest napisane że mam 0mb wolnego z 8GB
Próbowałem znaleźć pliki, które zajmują mi tyle miejsca, ale nie mogłem. Wiem że chodzi o playliste z odtwarzacza, bo gdy usunąłem kilkanaście piosenek, miałem ponad 80mb miejsca. Po ponownej aktualizacji odtwarzacza, tzn aby mieć wszystkie piosenki, podział na albumy,rodzaj muzyki itp. znowu miałem 0 wolnego miejsca.
Wie ktoś jak naprawić ten problem bez usuwania danych i formatowania pamięci?
Pozdrawiam
Edit:
Odpaliłem Moją Pamięć, jako pamięć masową, poczym zrobiłem Scana, ScanDiskiem. Zero błedów.
Ale... zanalizowałem dysk przez defragmentator i oto raport:
Wolumin (H:)
Rozmiar woluminu = 7,65 GB
Rozmiar klastra = 4 KB
Zajęte miejsce = 7,32 GB
Wolne miejsce = 335 MB
Procent wolnego miejsca = 4 %
Fragmentacja woluminu
Fragmentacja całkowita = 0 %
Fragmentacja plików = 0 %
Fragmentacja wolnego miejsca = 0 %
Fragmentacja plików
Całkowita liczba plików = 798
Średni rozmiar pliku = 3 MB
Całkowita liczba pofragmentowanych plików = 4
Całkowita liczba nadmiarowych fragmentów plików= 10
Średnia liczba fragmentów na plik = 1,01
Fragmentacja pliku stronicowania
Rozmiar pliku stronicowania = 0 bajtów
Całkowita liczba fragmentów = 0
Fragmentacja folderów
Całkowita liczba folderów = 27
Pofragmentowane foldery = 5
Liczba nadmiarowych fragmentów folderów = 6
--------------------------------------------------------------------------------
Fragmenty Rozmiar pliku Najbardziej pofragmentowane pliki
2 1 MB \DCIM\100SSCAM\SNC00028.jpg
4 1 MB \DCIM\100SSCAM\SNC00032.jpg
3 5 MB \DCIM\100SSCAM\Pijani Powietrzem - Zawieszeni w czasie i przestrzeni\PIJANI POWIETRZEM - Późnym popołudniem.mp3
5 5 MB \DCIM\100SSCAM\Pijani Powietrzem - Zawieszeni w czasie i przestrzeni\PIJANI POWIETRZEM - Myślę i nic.mp3
Najciekawsze jest to że mam 798 plików x 3MB średnio daje coś koło 2400mb zajętego miejsca. Gdzie reszta:(?