Pamięć Magazynu...

• 9 Odpowiedzi
  • 3762 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pamięć Magazynu...
« dnia: Styczeń 29, 2009, 21:30:35 »
Witam od wczoraj tak co 5 min pojawia sie komunikat
"Ilość wolnej pamięci magazynu jest krytycznie mała. Jeśli pamięć magazynu nie zostanie zwiększona, uruchomienie niektórych programów może być niemożliwe. Użyj Eksplorator plików, aby usunąć niepotrzebne pliki lub przenieść częśc plików na kartę pamięci."

nie rozumiem o co w tym chodzi jednak usunelem co mialem ma pamieci telefonu ale nadal mam 95,59/95,59 mb wiec cala zapchana chociaz wszystko co sie dalo usunelem/przenioslem na karte pamieci ,kolejny problemem jest to ze musialem recznie usuwac programy poniewaz gdy wchodze w Ustawienia>>System>usun programy jest PUSTA LISTA !

Pozostaje HR czy znacie inne wyjscie ?

*

Offline macpunto

• 23
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia 8GB (i900SAHJ3)
Odp: Pamięć Magazynu...
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 29, 2009, 22:24:17 »
ja stawiam niestety na HR , miałem podobnie jak czyściłem omnie przy pomocy sktools`a :( nie dało się później nic odinstalować:(
po hard resecie zainstalowałem to co mi potrzebne i zrobiłem kopie zapasowa Sprite Backup`em i mam na razie spokój.

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 29, 2009, 22:29:44 »
Jeśli korzystałeś z Opera Mobile to wyczyść cache - znajdziesz w ustawieniach.
Poza tym poszukaj samemu w katalogach w pamięci urządzenia może masz jakieś niepotrzebne swoje pliki. Jak troszkę usuniesz problem powinien ustąpić.

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 30, 2009, 21:21:45 »
Ta lista jest dlatego pusta, bo masz cala pamiec zapchana i nie starcza pamieci, zeby utworzyc liste zainstalowych programow - mnialem to samo.. Jak kolega poprzednik mowil.. czyscisz co sie da.. opere- cache(wogole to wez se na 8gb/16gb przenies cache i bedziesz mial spokoj) i jak usuniesz troche to w koncu pojawi ci sie ta lista... i bedziesz mogl odinstalowac.. drugi sposob to tez przez polaczenie z kompem -tez tak mozna zrobic.. :) a trzecia opcja to hard reset - ;p

*

nothin

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2009, 21:25:05 »

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 30, 2009, 21:34:36 »
Ta lista jest dlatego pusta, bo masz cala pamiec zapchana i nie starcza pamieci, zeby utworzyc liste zainstalowych programow - mnialem to samo.. Jak kolega poprzednik mowil.. czyscisz co sie da.. opere- cache(wogole to wez se na 8gb/16gb przenies cache i bedziesz mial spokoj) i jak usuniesz troche to w koncu pojawi ci sie ta lista... i bedziesz mogl odinstalowac.. drugi sposob to tez przez polaczenie z kompem -tez tak mozna zrobic.. :) a trzecia opcja to hard reset - ;p
[/quote
guzik prawda mam wolna pamiec ponad 87 MB (wersja lite z modaco) i tez mam pusta liste.. zawsze robie sobie backup za pomoca spb backup i mimo iz programy sa poinstalowane i dzialaja poprawnie to nie ma ich na liscie..zniknelo mi to po ostatnim odtworzeniu backupu po zmianie ROMu
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 30, 2009, 22:47:08 »
koartmozliwe ze  nie masz listy bo backup przywraca pliki a nie wpisy w rejestzre co jest zainstalowane  a co nie.. tak samo jak na zwyklym pc, jak masz 2 dyski i na jednym jest gra zainstalowana  a na drugim system to jak sforamatujesz ten z systemem  to na liscie dodaj/usun, gry nie ma ale z drugiego dysku ja mozesz odpalic (tak przykladowo tylko o tym mowie)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2009, 12:23:55 »
koartmozliwe ze  nie masz listy bo backup przywraca pliki a nie wpisy w rejestzre co jest zainstalowane  a co nie.. tak samo jak na zwyklym pc, jak masz 2 dyski i na jednym jest gra zainstalowana  a na drugim system to jak sforamatujesz ten z systemem  to na liscie dodaj/usun, gry nie ma ale z drugiego dysku ja mozesz odpalic (tak przykladowo tylko o tym mowie)

no nie tak do konca.. spb backup przywraca rowniez wpisy w rejestrze.. jak mu drugi raz puscilem odzyskiwanie z kopii to odzyskal rowniez te wpisy.. widocznie czegos nie zrobil za pierwszym razem.. byc moze problem lezal w tym ze mialem rozne liteowane ROMy i w jednym byly programy ktorych nie bylo w drugim (dogrywalem je) we wgrywaniu kopii odznaczylem opcje nadpisywania plikow i chyba troszke zglupial od tego :)
za jakis czas po prostu zrobi z tym porzadek i z kopii wrzuce sobie tylko kontakty i kalendarz a reszte ponownie zainstaluje od poczatku :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2009, 14:25:29 »
zrobilem HR i dziala juz wszystko,dzieki i do zamkniecia

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 13, 2009, 08:13:44 »
Witam. Mi pomógł programik polecony przez Nothina. Wolne pamiec w magazynie z 10 mega powiększyla sie do ponad 20 a Program z 45 do 67.  :ok:

Wielkie THX