Pakiet Orange World i Omnia

• 4 Odpowiedzi
  • 1488 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pakiet Orange World i Omnia
« dnia: Grudzień 10, 2008, 10:54:15 »
Posiadam podany w temacie pakiet , pozwala na łączenie się ze strona wap.orange.pl o orange.pl , łączę się poprzez zainstalowaną operę mini .

Strona orange.pl działa tylko nie zawiera treści mnie interesujących tj. aktualności, pogoda itd. (albo nie mogę ich znaleźć) strona wap.orange.pl działa częściowo otwierają się nazwy artykułów ale gdy próbuję kliknąć na link do nich to wywala błą typu : nie masz uprawnień.

Nie jestem pewien czy opera mini czyta wap ale wydaje mi się że skoro wyświetla część strony to chyba tak.

Próbowałem wysłać sobie sms z ustawieniami internetu od orange po gprs  ale nie dochodzi dodam tylko że opera mobile działa na tych stronach ??

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
Odp: Pakiet Orange World i Omnia
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 10, 2008, 16:41:03 »
połącz się przez GPRSa ustawienia połączenia w nazwie i haśle wpisz internet wtedy będzie ok.adres strony wpisuj normalnie jak w kompie.www i tak dalej.Niektórych aplikacji nie będziesz widział bo są we flashu...trzeba  pobrać wtyczki:)część stron jest w tzw lajcie więc odchudzonych o wodotryski e trosce o twoją kieszeń.Opera sprawdza się dobrze bo sam jej używam i jest ok. :ok:
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 11, 2008, 09:16:39 »
ok spróbuję, pytanie jest czy opera czyta strony WAP ??

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 11, 2008, 11:20:16 »
Czy ktoś może sprawdzić czy na Operze  MINI działają takie strony jak www.mobile.orange.pl  czy wap.orange.pl ( prosze sprawdzić czy otwieraja się artykuły a nie tylko nagłówki )

Dzieki i pozdrawiam

*

Offline Spiderus

• 2
  • FS N560 + Omnia
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 09, 2009, 11:10:55 »
Qrde, mam również problem z pakietem Orange world na Omnii.

Łączę się przez Operę Mobile. Gdy dam w połączeniach "Internet", to łączy mi się przez Orange Internet i choć mogę przeglądać wap.orange.pl oraz www.orange.pl, to jest to liczone jako standardowe połączenie z internetem i jest płatne. Gdy natomiast w przeglądarce dam połączenie przez "Sieć WAP", to następuje łączenie z Orange World i po wap.orange.pl mogę śmigać w ramach pakietu za darmo. Mam wtedy w NoData Internet na Disabled, ale gdy zejdę z wap.orange.pl na jakąś inną stronę, to już muszę płacić. Cały czas jednak mam połączenie przez Orange World.

Czy zna ktoś sposób, by łączyć się przez Internet (nie WAP) w ramach pakietu? Wtedy miałbym za darmo również www.orange.pl.
No i dlaczego NoData przy ustawieniach Orange Internet Disabled, Orange MMS i Orange World Enabled pozwala na wejście na każdą stronę przy połączeniu przez WAP?