Omnia + serwis

• 15 Odpowiedzi
  • 2222 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline torque8

• 12
Omnia + serwis
« dnia: Styczeń 28, 2009, 18:19:54 »
Witam
Czy ktos już oddawał ten telefon do serwisu?
Jak to wygląda? Gdzies go wysyłają czy robią wszystko na miejscu? Ile to średnio trwa?

Mam w sumie 2-3 rzeczy do zrobienia:
1. Wgranie nowego ROMu - mam telefon z plusa to nie wiem czy mi to zrobią?
2. Touch pad jest troche pochylony do przodu. Na poczatku tego nie zauważałem, a troche to przeszkadzało. Ostatnio akurat przegladałem zdjecia tego fona i zobaczyłem ze powinien być on ułożony idealnie płasko a nie tak jak u mnie.
3. Chyba GPS odmówił posłuszeństwa, bo sprawdzałem go parę razy i za chiny nie chce się zafixować :/

*

Offline dypek

• **
  • 128
Odp: Omnia + serwis
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2009, 18:31:34 »
Jak oddasz to wgraja zawsze najnowszy rom nawet jak nie bedziesz chcial.Na naprawe tego tochpada bym nieliczyl jak powiedzialem ze klapka mi skrzypi to wymienili na nowa ale jak miala luzy to dalej ma w tym samym miejscu.Co do gpsu to watpie zeby nie dzialal sprobuj sciagnac dane extra i w ladna pogode zlapac.

*

Offline torque8

• 12
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2009, 18:38:58 »
To niech wstawią nowego touch pad ;) myśle że to nie jest zbyt skomplikowane, nie wiem jak on jest zamocowany, ale jak chce się przejechać myszką do góry, to jest to lekko utrudnione...
Na poczatku jak kupiłem fona to w miescie potrzebował tak kolo 10min na fixa, a w otwartej przestrzeni koło 2-5.
Ostatnio stałem na przystanku ponad 10min zero reakcji, ani jednej satelity nie wykrył. Później sprawdzałem jeszcze z 2-3 razy i też ani jednej nie wykrył. Raz mi się udało GPS Testem złapał jedną na parę sekund i więcej się nie pokazała.

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2009, 19:07:56 »
2. Touch pad jest troche pochylony do przodu. Na poczatku tego nie zauważałem, a troche to przeszkadzało. Ostatnio akurat przegladałem zdjecia tego fona i zobaczyłem ze powinien być on ułożony idealnie płasko a nie tak jak u mnie.

U mnie jest to samo z Touchpadem. Prawdopodobnie gdyby nie był wciśnięty to operowałoby się nim lepiej, jednak szkoda mi oddawać na conajmniej 2 tygodnie do serwisu.

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline torque8

• 12
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2009, 19:31:33 »
Czyli naprawa trwa 2 tyg? Powalcze jeszcze z tym GPSem ale jak dalej nie bedzie łapał satelit bede zmuszony oddac fona i kupic cos na zastepstwo :/

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2009, 19:58:50 »
Jak oddawalem tel to zajelo to w sumie 4dni 1dzien jechal do serwisu 2gi dzien czekal na czesci 3ci dzien zostal naprawiony a 4dnia wracal do mnie kurierem i wieczorem juz u mnie byl.

*

Offline torque8

• 12
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:46:33 »
wysyłałes osobiście? czy przez lokalny serwis?

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:15:59 »
Przez salon ery ale zaznaczylem ze ma byc wylsany tego samego dnia do warszawy do ccsu.

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 28, 2009, 22:26:51 »
Z tym czasem naprawy to bywa różnie. 4 dni i w tym transport to naprawdę dobry wynik  :ok:. Czytałem na forum, że naprawa potrafi trwać i miesiąc, ponieważ przesyłają z jednego serwisu do drugiego.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 29, 2009, 12:07:07 »
No to i ja się „pochwalę” doświadczeniem. Telefon oddałem w pełni sprawny – JAK NOWY, poza pracą na baterii bardzo udany egzemplarz – aby zmieniono ROM (mam Vistę a serwis jest niedaleko…).
Zmiana ROMu miała potrwać godzinę, po godzinie okazało się, że coś nie tak i przeciągnie się do następnego dnia. Kolejnego dnia okazało się, że telefon nie przeżył zmiany oprogramowania i pojechał do Wawy z której już 3 tydzień nie wraca!!!

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 29, 2009, 13:40:17 »
tydzien masz z glowy, a jak bedzie gorzej to i dwa... bez znaczenia czy zmieniasz w domu czy serwisie jak sie ma uwalic to sie uwali....
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 29, 2009, 15:58:30 »
No to i ja się „pochwalę” doświadczeniem. Telefon oddałem w pełni sprawny – JAK NOWY, poza pracą na baterii bardzo udany egzemplarz – aby zmieniono ROM (mam Vistę a serwis jest niedaleko…).
Zmiana ROMu miała potrwać godzinę, po godzinie okazało się, że coś nie tak i przeciągnie się do następnego dnia. Kolejnego dnia okazało się, że telefon nie przeżył zmiany oprogramowania i pojechał do Wawy z której już 3 tydzień nie wraca!!!
A czemu nie wraca?Czeka na czesci??Dowiadywales co sie dzieje z twoim telefonem?

*

Offline torque8

• 12
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 29, 2009, 16:37:13 »
Napisałem wczoraj do samsunga, czy ten touchpad i gps do wymiany i czy mam odesłać fon.
Równocześnie probowałem wgrać innego ROMa, niestety nie moge połaczyć telefonu z kompem ActiveSynciem. Raz się połaczył ale po paru sekundach się rozłączył :/

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 29, 2009, 20:06:28 »
A czemu nie wraca?Czeka na czesci??Dowiadywales co sie dzieje z twoim telefonem?

Wierz mi, jestem upierdliwy. Najpierw przez ponad 2 tygodnie serwis czekał na części teraz czeka na wymianę – myślałem, że wymianę oczekiwanej części, ale według informacji telefonicznej chodzi o wymianę całego telefonu.

*

Offline budyn78

• *
  • 90
  • Sprzęt: OMNIA
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 30, 2009, 06:32:29 »
Co prawda moja Omnia jeszcze serwisu nie odwiedzała (i mam nadzieję, że tak zostanie :mrgreen:) ale miałem dużo przygód z Omnią Teścia, która umarła po podpięciu pod zapaliniczke samochodową oryginalną ładowarką .... w sumie to od momentu oddania do serwisu do odbioru minął miesiąc (najpierw serwis Poznań potem główny Samsunga w Warszawie) to skończyło się dobrze bo zamiast brandowanej z simlockiem na Orange i 8GB Teść dostał nówkę sztukę bez simlocka i 16GB  :ohreally:

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 30, 2009, 07:59:45 »
.... w sumie to od momentu oddania do serwisu do odbioru minął miesiąc (najpierw serwis Poznań potem główny Samsunga w Warszawie) to skończyło się dobrze bo zamiast brandowanej z simlockiem na Orange i 8GB Teść dostał nówkę sztukę bez simlocka i 16GB  :ohreally:
To się nazywa pozytywne rozpatrzenie sprawy :ok: