Regulacja Glosnosci

• 8 Odpowiedzi
  • 2668 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dypek

• **
  • 128
Regulacja Glosnosci
« dnia: Sierpień 15, 2009, 16:22:08 »
Witam po zmianie romu na SAID2 mam problem z glosnoscia za chiny nie moge ustawic zeby dzwonek gral kiedy dzwieki systemowe sa wylaczone wtedy dzwonek tylko wibruje.Jak dam na maxa dzwieki systemowe to i dzwonek dzwoni na maxa nie da sie jakos tego wydzielic??

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Regulacja Glosnosci
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2009, 20:00:24 »
hmm... a dzwonek to jest chyba dźwięk systemowy właśnie... jeden z dźwięków systemowych
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 15, 2009, 20:37:04 »
Wczesniej mialem 2 osobne suwaki dzwieki systemowe czyli jakies pikniecia slaba bateria czy jak np sie automape wlacza i do dzwonka jeszcze 3ci do glosnosci rozmowy teraz jest tylko glosnosc rozmowy i dzwieki systemowe.

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 15, 2009, 20:45:50 »
Miałem 3 romy... Nigdy nie miałem 3 suwaków! Nie widziałem ich nawet na zadnym screenie. Jaki miałeś wcześniej rom?
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2009, 20:54:35 »
miałem mnóstwo różnych pda na wm... nigdy nie miałem 3ch suwaków... zawsze 2
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 15, 2009, 22:04:13 »
Nie no sa 2 a 3ci pojawia sie jak podczas rozmowy zle mnie zrozumieliscie chodzi mi o to zebym mial wyciszone te dzwieki systemowe a dzwonek na maxa na sahi4 sahj3 brjh3 dzialalo to bez problemu jeden suwak ten z lewej dawalem na 0 a ten z prawej na maxa i dzialao teraz nie mam tego wyboru jak dam glosnosc na 0 to dzwonek nie dzowni.

*

Offline tomsiw

• 271
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 15, 2009, 22:37:10 »
No to już jest trochę jasniej :)
Standardowo po kliknieciu na belce ikony głosniczka pojawiaja się 2 suwaki - ten z symbolem PPC odpowiada za dźwieki systemowe a ten z słuchawką za dzwonek. To co pojawia się w czasie rozmowy to faktycznie trzeci suwak :)... odpowiada za głośność rozmówcy w słuchawce (głośniku). To chyba kazdy wie :)
Zwróć uwagę, czy ściszając jeden z suwaków nie powodujesz (po zsunieciu na sam dół) zaznaczenia opcji wibracji.
Jesli nie masz pełnoekranowej regulacji głośnosci, to przy obsłudze tych suwaków za pomocą przycisków sprzetowych zazwyczaj po przejsciu przez poziom min zaznaczaja sie funkcje poniżej.
Niby proste i banalne ale czasem własnie takie drobiazgi nas wkurzają :)

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 16, 2009, 10:41:45 »
Niestety mam wlasnie ten panel glosnosci samsunga jakbym mial suwaki to by nie bylo problemu.

*

Offline tomsiw

• 271
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 16, 2009, 10:44:16 »
Poprostu kliknij ikonkę glosniczka na belce i pojawią się suwaki.
Jesli próbujesz regulować głośność tylko przyciskami sprzętowymi, pojawia Ci się ten panel Samsunga.
Weź do ręki rysik, kliknij głośniczek na belce a nastepnie rysikiem ustaw sobie to tak jak potrzebujesz.