zwariowane ladowanie - co z tym zrobic?!?

• 4 Odpowiedzi
  • 764 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline me_th_od

• **
  • 113
    • capzone.pl - fullcapy, snapbacki
  • Sprzęt: HTC One
zwariowane ladowanie - co z tym zrobic?!?
« dnia: Kwiecień 30, 2009, 15:36:27 »
Mam dziwny problem z ladowaniem omni…
Byłem wczoraj w serwisie samsunga żeby mi wgrali nowy rom.
I wszystko pieknie wgrali mi czysty rom samsunga (wczesniej był rom brandowany z plusa) SAIC3. Bez wolania o karte gwarancyjna i bezplatnie.
Telefon znacznie lepiej zaczal dzialac – bardziej czuly ekran, odrobine szybsze przelaczanie aplikacji.
Jednak dzis stalo się cos dziwnego…
Podlaczylem telefon pod ladowarke sieciowa (oryginalna od telefonu) i się pieknie ladowalo jednak przy mniej wiecej 80-90% zaczely się dziac dziwne rzeczy.
Dioda palaca się na czerwono podczas ladowania (ta od ONN/OFF u gory) zaczela mi migac i palic się na zielono potem znowu na czerwono potem na sekunde gasla i tak w kolko :(
Rownoczesnie na ekanie today tam gdzie na belce u gory jest symbol wtyczki podczas ladowania zaczal się pojawiac subol bateryjki… potem znowu wtyczki i tak w kolko :(
Zrobilem nawet hard reset ale objaw nie ustapil :(
W zwiazku z czym nie jestem w stanie w pelni naladowac telefonu :(
Czy ktos z Was miał może podobny przypadek?!?
Wiecie może z czym to jest zwiazane? Rom SAIC3 daje takie bzdurne objawy? Czy może uszkodzony port ladowania ewentualnie ladowarka?
Co do ladowarki to jade po pracy do serwisu żeby sprawdzic inna sztuke żeby wykluczyc/potwierdzic jej wade…
Jeżeli to port to wtedy dupa… serwis tylko zostaje…
Natomiast jeżeli to rom robi taki syf… to hmmm… przesiasc się na wczesniejszy SAHJ3?!?

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
Odp: zwariowane ladowanie - co z tym zrobic?!?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 30, 2009, 16:14:37 »
hej, powiem CI tak ze w tym nowym robie to coś dziwnego jest z obsługą baterii. Polecam Ci ją rozładować i od nowa naładować jeśli będzie się to powatrzać to lepiej zmien na SAHJ3 (wedlug mnie najlepszy oficjalny rom jaki wyszedl do tej pory).
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2009, 16:36:29 »
no powiem szczerze ze kalibracja baterii nie jest moze najlepsza... ale  takiego problemu nikt nie zglaszal... poruszaj sobie kablem czy nie masz go gdzies zlamany... albo gniazda ma zimny lut... jak nie sprawdz na romie SAHJ3 bedzie to samo... to masz uszk HW
Pozdro Ryrzy

*

Offline pil74

• 28
  • Sprzęt: Omnia i900 SAIC1/RyM2D4 8GB+8GB
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2009, 22:16:35 »
Możliwe, że coś jest na rzeczy w  obsłudze baterii. U mnie jest tak (rom jak w stopce), że tel podłączony do ładowarki czy kabla usb pokazuje 100%. Natomiast z chwilą odłączenia momentalnie pokazuje 90%. Natomiast na tych 90% dość długo się trzyma. Wydaje mi się ,że pokazuje tak, że skoro nie ma równych 100% to wyświetla stopień mniej czyli w przypadku łomnii 90%. Wg mnie da się z tym żyć.

03.05
Po przegonieniu łomni na ładowarce samochodowej przez kilkaset kilosów, po wyjęciu wtyczki ładowarki pokazuje już normalnie 100%.
« Ostatnia zmiana: Maj 03, 2009, 21:33:56 wysłana przez pil74 »

*

Offline me_th_od

• **
  • 113
    • capzone.pl - fullcapy, snapbacki
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 04, 2009, 12:39:39 »
wracajac do temtu ladowania...
kupilem kilka dni temu ladowarke bluestar (stacjonarna i samochodowa) i co ciekawe na obydwu laduje juz bey problemow...
romu nie zmienialem.
oddam oryginalna ladowarke samsunga do serwisu niech wymienia...
i zobaczymy co bedzie sie dzialo na nowej firmowej ladowarce... jezeli problem sie bedzie powtarzal to oddam omnie do serwisu...
zdam Wam relacje ;)