ScanStatus.mscr problem

• 2 Odpowiedzi
  • 1310 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zoki

• 26
ScanStatus.mscr problem
« dnia: Luty 01, 2009, 01:29:19 »
Witam

bawilem sie ostatnio swoja Omnia i po kolejnym SoftResecie zabawa skonczyla sie jak w tytule. Po kazdorazowym wlaczeniu Omnii wyskakuje taki alert, dosc sporo programow nie chce sie uruchomic (TT, Garmin, GPSGate, jakies gierki), ikony tych programow sa "biale" choc na karcie pamieci sa.
Poszperalem troche w sieci i dowiedzialem sie ze podany plik jest w SpbMobileShell. Faktycznie byl, wiec odinstalowalem nakladke majac nadzieje ze wraz z tym blad zniknkie, ale niestety dalej jest to samo. Jedynym wyjsciem ktore znalazlem w sieci jest HR.

Mam w zwiazku z tym 2 pytania.

1. Czy rzeczywiscie to jest jedyne wyjscie?
2. Czy jest sens przy takim bledzie robic backup i po HR przywrocic wszystko, czy tez po przywroceniu wystapi ten sam blad?

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Edit: Odkrylem powod. Przy instalowaniu iGO jakims cudem nazwa STORAGE zmienila sie na STORAGE2. Po przywroceniu starej nazwy wszystko wrocilo do normy. Niestety pojawil sie inny problem. Zeby nie otwierac niepotrzebnie drugiego tematu opisze go tutaj. Otoz, jak wspomnialem, odinstalowalem SPB mobileShella, a teraz chialbym do niego wrocic. Niestety instalacja sie nie udaje. Dochodzi wprawdzie do konca ale pojawia sie komunikat ze sie instalacja nie powiodla.
Czy moze to byc spowodowane tym, ze przy odinstalowaniu pozostaly jakies wpisy w rejestrze i w zwiazku z tym nie mozna zainstalowac ponownie? Macie jakies pomysly?
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 03:01:32 wysłana przez zoki »

*

Offline budyn78

• *
  • 90
  • Sprzęt: OMNIA
Odp: ScanStatus.mscr problem
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2009, 10:29:51 »
Mnie też wyskakuje ten komunikat od jakiś .... 5 miesięcy :mrgreen: W niczym nie przeszkadza jedynie Opera Mobile mi się od tego czasu posypała...

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: ScanStatus.mscr problem
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2009, 12:10:13 »
bosz..
mscr to są skrypty mortscript, a tego pewnie nie zainstalowałeś...
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal