Opera Mini --- > Omnia ?

• 14 Odpowiedzi
  • 2402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Opera Mini --- > Omnia ?
« dnia: Grudzień 03, 2008, 21:19:19 »
Witam

Szukałem na forum ale nigdzie nie umiałem znaleść czy jest opera mini na omnie ? bo na oficjalnej stronie opery nie ma mozliwości sciągnięcia na omnie ? Prosił bym o odpowiedz

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
Odp: Opera Mini --- > Omnia ?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 03, 2008, 21:51:55 »
Opera Mini jesr na Omnie, jest to aplikacja java taka ktora sie instaluje na reszcie urzadzen.

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2008, 21:53:30 »
« Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2008, 10:54:40 wysłana przez copymaker »

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 03, 2008, 21:54:09 »
Ciekawe tylko czy obsluguje dotyk ta opera mini moim zdaniem nie ma co porownywac z standardowa opera bo nie ma szans.

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 03, 2008, 22:02:19 »
+ obsługuje dotyk,
- nie wspiera "myszki" -
+ pobiera 10 x mniej bajtów do wyświetlenia strony WWW niz Opera mobile(cała transmisja przechodzi przez serwer Opery)
+ dziala znacznie szybciej niż Opera mobile
- nie wspiera javascriptu/flasha/...
- uruchamia sie poprzez maszyne wirtualna javy

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 03, 2008, 22:18:12 »
- nie wspiera "myszki" -
+ wspiera, poza tym przy stronach niemobilnych ma swoją myszkę
- obsługuje tylko jedno okno

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 03, 2008, 22:27:11 »
Czyli mozna tak sobie powiekszac strony jak w mobile??Czy te przekazywanie przez serwer opery zwalnia ladowanie stron?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 03, 2008, 23:10:16 »
Dzięki temu, że przetwarzanie następuje na serwerach Opery Mini strony szybciej pojawiają się na urządzeniu.

Nie ma jednak co próbować porównywać Opery i Opery Mini - to dwa zupełnie inne programy, działające wg innych zasad i - jak widać też powyżej - można wymieniać ich plusy i minusy a i tak nie da się rozstrzygnąć która lepsza. Po prostu trzeba spróbować obu i sobie samemu uznać którąś za lepszą.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 04, 2008, 10:47:44 »
+ obsługuje dotyk,
- nie wspiera "myszki" -
+ pobiera 10 x mniej bajtów do wyświetlenia strony WWW niz Opera mobile(cała transmisja przechodzi przez serwer Opery)
+ dziala znacznie szybciej niż Opera mobile
- nie wspiera javascriptu/flasha/...
- uruchamia sie poprzez maszyne wirtualna javy

Myszki to co najwyżej twoja maszyna Java nie wspiera a nie Opera Mini. U mnie myszka chodzi w jak najwiekszym porzadku. Nie pamietam teraz ktora wersje srodowiska java mam. Gdzies w archiwum powinien byc moj mail gdzie szczegolowo opisywalem zalety Opery Mini.

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 04, 2008, 14:30:16 »
No OK, ale to nie jest myszka Omni, tylko myszka Opery - która działa jednak trochę inaczej - touchpad jest przełączany w tryb pada, którego wychylenia "popychają" myszkę...
Poza tym działa bez względu na urządzenie, na którym jest uruchomiona.

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 04, 2008, 14:48:05 »
No OK, ale to nie jest myszka Omni, tylko myszka Opery - która działa jednak trochę inaczej - touchpad jest przełączany w tryb pada, którego wychylenia "popychają" myszkę...
Poza tym działa bez względu na urządzenie, na którym jest uruchomiona.

Jaka myszka opery???
Ja mam standartową myszkę taką jak w każdym innym programie. Nie wiem wogóle o czym mówisz. Tak jak powiedziałem, mamy prawdopodobnie dwa różne środowiska java, które mają inną emulację "przycisków" sprzętowych. To nie jest kwestia opery mini.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 04, 2008, 14:52:07 »
To JEST kwestia Opery Mini, a dokładniej - Opera Mini oferuje swoją myszkę  (jakkolwiek by to nie brzmiało).

"
Give your phone a mouse
Opera Mini gives your phone a virtual mouse, so you can easily scroll in any direction. Move the mouse cursor towards what you want, and then it quickly snaps your view to the link or content.
"
http://www.operamini.com/features/

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 04, 2008, 15:18:59 »
To JEST kwestia Opery Mini, a dokładniej - Opera Mini oferuje swoją myszkę  (jakkolwiek by to nie brzmiało).

"
Give your phone a mouse
Opera Mini gives your phone a virtual mouse, so you can easily scroll in any direction. Move the mouse cursor towards what you want, and then it quickly snaps your view to the link or content.
"
http://www.operamini.com/features/

Powiem tak ... wiesz że gdzieś dzwony biją, ale nie bardzo wiesz w którym kościele....
Powtarzam jeszcze raz. Mam normalną myszkę taką jak w każdym innym programie!!

To o czym ty piszesz dotyczy innych telefonów, poza omnią, które nie mają standardowej myszki. Opera mini w pewien sposób ją symuluje. Na moim HTC prophet z tego korzystałem. Poruszałem kursorem po ekranie za pomocą klawisza nawigacyjnego, co symulowało działanie myszy. Tzn. w omni tez to mozna wlaczyc jak przejdziesz w tryb dpada (co jest totalnie bez sensu, no ale.... jak już sie upieracie.....).

Temat chyba wyczerpany... nie ma sensu tego dalej kontynuowac.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 04, 2008, 15:42:10 »
kordi666, chętnie przytłoczyłbym Cię ilością argumentów komentujących absurd Twojej ostatniej wypowiedzi, jednak nie chcę żeby się znów javman musiał denerwować. ;)

Przeczytaj sobie tylko ze zrozumieniem jeszcze raz to co napisałem i do czego się odniosłem (podpowiem tylko, że wcale nie stwierdziłem, że nie masz myszki Omni).

Aha, za pomocą Opery Mini zużyłem już kilka GIGAbajtów danych, więc akurat ten "kościół" i jego "dzwony" znam delikatnie mówiąc - dość dobrze.

« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 04, 2008, 15:43:24 »
a mógłby ktoś powiedzieć jak to zainstalować poprawnie ? bo tam jest niby ten plik cab. ale na tamtym forum jest cały proces instalacji ale po ang. a niestety u mnie ciężko z tym językiem... ;D