Omnia - zalana?

• 12 Odpowiedzi
  • 1876 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omnia - zalana?
« dnia: Marzec 31, 2009, 20:16:00 »
Witam wszystkich.
Dzis przyszla mi zakupiona na allegro Omnia. Niby wszystko ok, ale... No wlasnie, na wyswietlaczu, na bialym tle widac biała kropke tzn taki jasniejszy punkt, wszystko sie tam wyswietla itp, oraz wyzej druga - blekitna. Moje patynie jest nastepujace: Czy jest jakis sposob zeby z zewnatrz sprawdzic czy telefon nie byl zalany, a moze to normalny objaw? Kiedys majac motorole, byla pod bateria kropka, ktora barwila sie pod wplywem cieczy, moze tu tez cos takiego bylo/jest?
Pozdrawiam!

*

Offline elku87

• **
  • 171
  • LUMIA 800
  • Sprzęt: Nokia LUMIA 800
Odp: Omnia - zalana?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2009, 20:31:57 »
sie nazywa to martwy piksel;) nic z tym nie zrobisz , telefon nie byl zalany... objaw normalny prawie w kazdym tel spotykany ;) bylo juz troche tematow o tym ...

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2009, 20:49:46 »
Wiem jak wyglada martwy piksel, to nie jest to, to jest cos w rodzaju kropki ale o nie dokladnym ksztalcie, no taka plama.

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2009, 20:55:49 »
raczej nie jest to normalny objaw...być może telefon jest/był/zawilgocony lub faktycznie został podtopiony.Co do martwych pixeli w fonach to zdarza się niezwykle rzadko.W mojej zabawie z fonami tylko wjeden raz miałem taki przypadek z NOKIĄ 6600 a przerobiłem już tego trochę:)
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 31, 2009, 21:16:57 »
Wyglada to tak: http://img5.imageshack.us/my.php?image=p1020024p.jpg Slabo widac, ale w rzeczywistosci bardziej.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 31, 2009, 21:41:00 »
Opis i miejsce pasuje do "przegrzania wyświetlacza" tzn. pod spodem jest procesor, który przy intesywnym użytkowaniu (np. namietne oglądanie divx-ów) zbyt nagrzewa lcd - i taka jaśniejsza plama się robi - niektóry modele objawiały taka przypadłość - czytałem kiedyś na forum xda, tam to ludzie oddawali na gwarancji i wymieniano im wyświetlacze - może to być to.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 31, 2009, 21:45:01 »
Hmm to moze byc to, gwarancje mam, wiec moze sprubowac oddac? Sam nie wiem... Sam telefon jest czysty nie ma nigdzie sladu cieczy, nie ma sladow rozkrecania itp.

*

Offline alexjaslo

• 355
  • Sprzęt: Galaxy S i poczciwa Łomnia
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 31, 2009, 21:50:31 »
Dokladnie to jest przegrzanie od procka.
I nie koniecznie odogladania filmow,wlaczysz GPS i podlaczysz do ladowarki np. w samochodzie i tez sie grzeje.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2009, 21:54:52 wysłana przez alexjaslo »
Pozdro

*

Offline dypek

• **
  • 128
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 31, 2009, 22:37:32 »
Ja mialem takie cos wymienili lcd i po 3miesiacch znow to mam wiec na 100% to wada fabryczna omnii niestety bede musial 2gi raz oddac z tego samego powodu.Pewnie wymienia i znow bedzie to samo.

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 01, 2009, 10:09:14 »
Tez to mam, w tym samym miejscu nawet. Myslalem, ze to od jakiegos przypadkowego docisniecia rysika do ekranu w kieszeni. Nie chce mi sie z tym nic robic.....

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 01, 2009, 18:45:22 »
również mam, nie widzę potrzeby robienia czegoś przy tym.

REGULAMIN !!

*

Offline jochen

• 40
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 27, 2009, 17:07:44 »
A czy istnieje ryzyko, że ta plamka się jeszcze bardziej pojaśni, bądź rozszerzy?

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 28, 2009, 19:31:07 »
omnie mam od września, plamke też  od września. Nie powiększa się  ;]

Swoją droga w swoim HTC Wizardzie też miałem coś takiego (ach te włączone wifi i podkrecony proc...) dobre 2 lata i nic się nie dzialo ;)
REGULAMIN !!