Omnia z PlusGSM

• 232 Odpowiedzi
  • 32910 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Omnia z PlusGSM
« Odpowiedź #120 dnia: Październik 19, 2008, 16:34:52 »
to jak -  nikt nie wie kiedy Omnia bedzie dostepna w plusie?

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #121 dnia: Październik 19, 2008, 17:12:22 »
Przeciez teoretycznie jest dostepna, gorzej wychodzi to w praktyce.

*

Offline Marjo

• 32
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #122 dnia: Październik 19, 2008, 21:21:04 »
Dzisiaj moja kolerzanka ktora pracuje w plusie powiedziala ze omnia jest juz dostepna w plusie. Dodam ze pracuje w centrali w W-wie.

« Odpowiedź #123 dnia: Październik 19, 2008, 22:27:33 »
Dzisiaj moja kolerzanka ktora pracuje w plusie powiedziala ze omnia jest juz dostepna w plusie. Dodam ze pracuje w centrali w W-wie.

nieprawda :| :| :|

*

Offline Robert339

• 33
  • HP Ipaq Rw6815+miniSD 2Gb+GPS G-space<>Nokia E51
  • Sprzęt: HP Ipaq RW 6815
« Odpowiedź #124 dnia: Październik 20, 2008, 08:37:42 »
Dzwoniłem przed chwilą na 2601 i nie mają ich na magazynie i nie wiedzą kiedy będą to jest normalnie śmieszne :)))))
Pozdrawiam

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #125 dnia: Październik 20, 2008, 10:12:45 »
To nie jest śmieszne, to już jawna kpina :D

Zbliża mi się przedłużenie umowy w plusie. Telefon w tej sieci mam już 8 lat i zarówno dwa jak i cztery lata temu zamiast wymarzonego na daną chwilę aparatu musiałem wybierać jakiś półśrodek. A to dlatego, że plus w ogóle nie miał tego telefonu w ofercie, a to dlatego, że był TYLKO dla klientów biznesowych... Tymczasem w Erze i Orange nie śpią w kwestii raczenia swoich abonentów nowinkami... Jak zobaczyłem omnię w plusie to nie mogłem uwierzyć - czułem, że jednak będzie z tego jakaś lipa :D
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline groniar

• 8
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900  Nokia N95
« Odpowiedź #126 dnia: Październik 20, 2008, 11:25:53 »
Witam wszystkich Forumowiczów po raz pierwszy.

Plus dostał niewielką ilość Omnii w zeszłym tygodniu. Konsultantka zadzwoniła w poniedziałek, że dysponuje trzema  :D telefonami i czy nadal jestem zainteresowany zakupem. Potwierdziłem i od czwartku jestem użytkownikiem Omnii.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #127 dnia: Październik 20, 2008, 12:12:42 »
a wiec jak widac groniar zakupil omnie wiec jest dostepna... moim zdaniem konsultanci pozalatwiali kolegom i rodzinie fony  i teraz sa braki :D

_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline groniar

• 8
« Odpowiedź #128 dnia: Październik 20, 2008, 12:28:27 »
Każdy z konsultantów działu utrzymania klientów dostał po 3 telefony do rozdysponowania. Ponoć sklep internetowy też dostał jakąś znikomą ilość.
Najśmieszniejsze, że pojawiają się reklamy taryf syberyjskich z Omnią  :ok:

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #129 dnia: Październik 20, 2008, 12:37:54 »
groniar a wiesz jak rozkminic sms'y przychodzace z informacja o stanie konta i darmowymi minutami ?

*

Offline groniar

• 8
« Odpowiedź #130 dnia: Październik 20, 2008, 12:58:45 »
Nie wiem, dopiero się uczę telefonu. Do logiczności menu N95 mu daleko, ale to przecież WM.

Mam tylko pytanie do posiadaczy, czy normalne jest wyświetlenie napisu "MMS" przy tworzeniu nowego SMS-a?

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #131 dnia: Październik 20, 2008, 13:16:18 »
taa to normalne.. gdy dodasz tenmat to wiadomosc bedzie mms a gdy ominiesz pole temat i wpiszesz tylko tresc to to bedzie sms :)

no mi przyzwyczajenie sie zajelo ok 2 tygodni teraz juz mnie nie denerwuje wogole a nawet powiem ze cieszy ten windows :D

a ogolnie zauwazylem ze w porownaniu z moim se k750i to ta omnia naprawde chodzi szybko... ogolnie  radze cierpliwosci i bedzie ok

*

Offline groniar

• 8
« Odpowiedź #132 dnia: Październik 20, 2008, 13:32:30 »
Tak mi też się podaba. Trochę zabawy z ustawieniami i nauka obsługi i ... coraz większa przyjemność z użytkowania.
A wracając do tematu, to jestem ciekawy kiedy Omnia będzie dostępna w Plusie od ręki.
Konsultanci potwierdzili, że nie spodziewano się takiego zainteresowania telefonem.

« Odpowiedź #133 dnia: Październik 20, 2008, 14:56:52 »
Czy Wy wszyscy rozmawiacie z jakimis innymi konsultantami  :-? ???
Za kazdym razem jak ja dzwonie to brak jakichkolwiek konkretow.
Nikt nic nie wie, nikt nic nie widzial, nikt nic nie slyszal...  :-|

*

Offline groniar

• 8
« Odpowiedź #134 dnia: Październik 20, 2008, 15:48:34 »
Swirus, ja po prostu zadzwoniłem jakiś czas temu z pytaniem o sposoby rozwiązania umowy z Plusem (zastanawiałem się nad tym). Pani z BOK-u przełączyła mnie do działu utrzymania klienta. Tam inna pani zaoferowała mi Omnię. Ja chciałem N95 8GB. Cena jego była porażająca (jak na umowę 2 letnią i kwotę abonamentu). Poszukałem w necie informacji o Omnii i po 2 dniach zadzwoniłem zdecydowany. Przez kolejne 2 tygodnie nie mogłem dodzwonić się pod ten ich numer 2699. Na nic się zdały prośby pod 2601. System jak przydzieli konsultantkę to jest już przypisana do abonenta, a moja się rozchorowała :D. Po interwencji z "góry" łaskawie się ktoś z Plusa odezwał. No i poinformował, że telefonów w magazynach nie ma. Oddzwonili po kilku dniach, że każdy z konsultantów dostał 3 (słownie: trzy) telefony i dzwoni do mnie pierwszego czy jestem zdecydowany. W między czasie jeszcze była dwudniowa awaria systemu wysyłania  :grin: i po tygodniu otrzymałem jakże wyczekaną Omnię.

Koniec historii. :D

« Odpowiedź #135 dnia: Październik 20, 2008, 21:08:00 »
i po tygodniu otrzymałem jakże wyczekaną Omnię.

Koniec historii. :D

Bardzo urzekająca historia, ale jak dla mnie zbyt wiele tutaj dziwnych okoliczności i historyjek z palca wyssanych
- chodzi mi o zachowanie i tłumaczenie plusa.
Tym niemniej gratuluje sukcesu   :O~

Pozdro.

*

Offline groniar

• 8
« Odpowiedź #136 dnia: Październik 21, 2008, 09:41:24 »
Chyba chodzi o to że Plus nie zmienił jeszcze swojej strategii. Bardziej zależy im na nowych klientach niż na utrzymaniu starych. Z tego co wiem w Erze się to już zmieniło.
Ostatnie informacje pokazują, że liczba abonentów nie będzie już raczej rosła. Nawet zmaleje (drastycznie jak zrobią porządek z nieaktywnymi prepaidami).

« Odpowiedź #137 dnia: Październik 21, 2008, 10:42:48 »
Czekam na odpowiedź z Ery na temat przeniesienia numeru z Plusa i ceny Omnii.
Zobaczymy jak szybko zareagują....  :D

*

Offline Robert339

• 33
  • HP Ipaq Rw6815+miniSD 2Gb+GPS G-space<>Nokia E51
  • Sprzęt: HP Ipaq RW 6815
« Odpowiedź #138 dnia: Październik 21, 2008, 11:00:11 »
Ceny Omnii w Erze To kosmos najtaniej można dostać za 999,00 to juz wole kupić sobie w jakims sklepie niz wiązać sie umową.

« Odpowiedź #139 dnia: Październik 21, 2008, 11:57:36 »
W cały Poznaniu chyba Omni w Plusie nie ma...

A 18.10 skończyła mi się kolejne 2 lata Umowy (czyli już 4)... Bo cały czas czekam na Omnie.

Oczywiście nikt z Plusa do mnie nie zadzwonił przed końcem - bo po co... - sam poszedłem 17.10 i mówię, że mi się kończy Umowa i chciałbym Omnie - to mi Pan mówi - że mi zadzwoni jak będzie i wtedy przedłużymy Umowę.

I tak sobie już myśle, żeby kupić gdzieś w P-niu w sklepie za 1400 Omnie, nówkę z simem Plusa i przedłużyć Umowę, wziąć te drewniane taryfy syberyjskie za 25 zł z jakimś telefonem za 1 zł (sprzedam go) i i tak mnie to taniej wyjdzie...

Mam drugi tel. służbowy, więc na 1000 min na miesiąc, zbytnio mi nie zależy.

Co o tym myślicie...?

« Odpowiedź #140 dnia: Październik 21, 2008, 12:29:17 »
I tak sobie już myśle, żeby kupić gdzieś w P-niu w sklepie za 1400 Omnie, nówkę z simem Plusa i przedłużyć Umowę, wziąć te drewniane taryfy syberyjskie za 25 zł z jakimś telefonem za 1 zł (sprzedam go) i i tak mnie to taniej wyjdzie...

Przecież to na tym ma polegać, że oni dają ci tanio telefon a ty zobowiązujesz się przez 2 lata ich nie opuszczać. Jak ci nie chcą dać tego czego chcesz to po co chcesz się z nimi wiązać?

Tak za free chcesz się przykuć do Plusa łańcuchem na następne 24 miesiące?

« Odpowiedź #141 dnia: Październik 21, 2008, 13:33:24 »
Właśnie do mnie dzwonili z Plusa oferując Omnie tylko z dodatkową aktywacją :shock:
Jakieś debile - mówię im po co mi nowy numer?
"To niech Pan zawiesi stary i kupi telefon z nowym numerem, mamy tylko 12 sztuk na całą Polskę."
Po prostu ręce opadają, ta firma mnie zaczyna wnerwiać na maxa...

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #142 dnia: Październik 21, 2008, 13:43:38 »
Obdzwonilem dzisiaj wszystkie salony Plusa w mojej okolicy,  dostali po kilka modeli ale szybko sie rozeszly. Jednak mowili,ze sie ruszylo i powinny byc dostepne w niedlugim czasie  :-?

« Odpowiedź #143 dnia: Październik 21, 2008, 16:28:23 »
Kontynuując wątek...

Dzisiaj dostałem pismo od Plusa w odpowiedzi na moje monity dotyczące dostępności Omnii w Plusie w programie wymiany aparatów:

Wiadomo, na początku bzdury masło maślane, itd...

"......blablabla....... blalala....  Zasoby modelu zostały wyczerpane,
jednakże z uwagi na niewielkie zainteresowanie Klientów tym aparatem, w chwili obecnej nie przewidujemy dalszych zamówień telefonu u producenta
:O :O :O

Czy ktoś potrafi to logicznie wytłumaczyć?

Zgłupiałem totalnie   :-| :-| :-|

*

Offline tomybee

• 15
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 OMNIA, I8000 OMNIA 2
« Odpowiedź #144 dnia: Październik 21, 2008, 19:18:00 »
Właśnie do mnie dzwonili z Plusa oferując Omnie tylko z dodatkową aktywacją :shock:
Jakieś debile - mówię im po co mi nowy numer?
"To niech Pan zawiesi stary i kupi telefon z nowym numerem, mamy tylko 12 sztuk na całą Polskę."
Po prostu ręce opadają, ta firma mnie zaczyna wnerwiać na maxa...

Dzis rano o godz 8 właczyłem strone plusa i o dziwo znalazłem w internetowym sklepie Omnie. W trymiga zadzwoniłem do obsługi klienta i pytam czy jest, a tu...... zero!!! Bo magazyn sklepu internetowego to inny magazyn. Suma sumarum zamówiłem Omnie w sklepie i zobaczymy czy przyjdzie, wysokość abonamentu zostawiłem sobie jak poprzednio 150zł a telefon mam za 1zł. Stary numer zlikwiduje. Zobaczymy czy przyjdzie i kiedy??!! Dzis równiez próbowałem dodzwonic sie na telefon sklepu... masakra, albo zajete albo nikt nie odbiera.
Czekam na moją OMNIE

pozdro for all
  B)
Pozdrawiam
tomybee
SAHH7/CXHH7

« Odpowiedź #145 dnia: Październik 21, 2008, 19:58:09 »
A mnie szlag trafił. Kupiłem właśnie przed momentem Omnie nówke 8GB na Allegro, byłem w Plusie i podpisałem umowę na 12 m-ce z 50% rabatem na abonament  i płace teraz 20 zł i mam minut jak w syberyjskich za 55 zl. Jutro ide odebrac Omnie, juz dzwonilem, w sklepie dwie ulice ode mnie.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #146 dnia: Październik 21, 2008, 20:05:55 »
no wiec kupiles  na allegro a taki rabat z jakiej okazji dostales ?

« Odpowiedź #147 dnia: Październik 21, 2008, 20:32:30 »
4 lata w plusie + kolejny rok bez aparatu

*

Offline tomybee

• 15
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 OMNIA, I8000 OMNIA 2
« Odpowiedź #148 dnia: Październik 21, 2008, 20:40:02 »
4 lata w plusie + kolejny rok bez aparatu

to normalka przy przedłuzeniu umowy bez zakupu aparatu, spróbuj potargowac sie jeszcze o darmowe minuty i eski, mi sie to kiedys udało. ja juz mam prawie 11-letni staz, czasem trzeba ich postraszyc rozwiazaniem umowy i ida na ustepstwa.
pozdro
 :mrgreen:
Pozdrawiam
tomybee
SAHH7/CXHH7

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #149 dnia: Październik 21, 2008, 21:30:01 »
koledzy ktorzy macie starz w plusie powiedzcie mi jak kontolujecie wydatki ? oczywiscie nie chce zlocimierza :P

i jak juz powiecie jakis sposob np. sms pod 2580 to opiszcie mi prosze dokladniee co jest czym w takim sms :) bede wdzieczny.. bo nie wiem jak kontrolowac swoje skromne ale wydatki :D