Omnia z PlusGSM

• 232 Odpowiedzi
  • 32974 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jarooozg

• 30
Odp: Omnia w PLUSie
« Odpowiedź #90 dnia: Październik 10, 2008, 10:54:56 »
Muszę Cię zmartwić... Mam z tym samym ROM'em i niestety 30 - 36 godzin... Czekam na SAHI3
Samsung OMNIA z Plusa
PDA: i900SAIC1/SAIC3
TEL: i900XXIB2

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #91 dnia: Październik 10, 2008, 11:02:53 »
Muszę Cię zmartwić... Mam z tym samym ROM'em i niestety 30 - 36 godzin... Czekam na SAHI3

U mnie dokładnie te same spostrzeżenia co do żywotności baterii na romie SAHH5 - 30godzin to był max.
Wczoraj zupgradowałem do DXHI3 i mecząc telefon od rana, teraz wskaźnik baterii pokazuje 70%, także różnica dość znaczna

i900DXIA2 by Taril

« Odpowiedź #92 dnia: Październik 10, 2008, 13:05:47 »
Ludzie!!! Potraficie korzystać z forum?
To jest wątek o Omni w Plusie a nie o romach i wytrzymałości baterii!
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2008, 13:41:10 wysłana przez cucaracha »

« Odpowiedź #93 dnia: Październik 11, 2008, 08:14:49 »
w dzień zadzwoniłem do biura obsługi i powiedziano mi, że telefon ma być w środę/ czwartek, ale to samo słyszałem tydzień temu :mad:

Ja dzwonie codziennie na 2601 i niestety nikt nie wie kiedy bedzie dostepny.
W salonach firmwych tez nic nie wiedzą o terminach dostaw.
Wiedza tylko ze kiedys ma byc i tyle.
 :worried:

*

Offline andrewdajdo

• *
  • 54
  • Sprzęt: SAMSUNG i9000 Galaxy S
« Odpowiedź #94 dnia: Październik 11, 2008, 11:29:31 »
Udało mi się kupić ostatnią omnie w plusie w salonie w Lublinie i nie żałuję. Samsung się nie wyrabia z dostawami do polski. Przez to być może Plus musiał zrewidować cenę Omni w abonamencie. Mi udało się jeszcze kupić za 599 zł w abo 75 zł. Najlepsze jest to, że w Warszawie w głównej siedzibie PLUS GSM, też nie mieli tego pda, ale gościu mnie zapisał na listę i powiedział, że zadzwoni jak będą. I zadzwonił, tylko, że za po 3 tygodniach  :-| dobrze, że byłem w Lublinie i udało mi się kupić moją OMNIĘ :O~
<<== Android 2.1==>>

*

Offline Marjo

• 32
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #95 dnia: Październik 11, 2008, 18:00:56 »
Czy ktos z Was zakupil omnie przedluzajac umowe przez bok w Plusie w ostatnim tyg? Bo ja czekam na ten telefon od 29 wrzesnia.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #96 dnia: Październik 11, 2008, 19:48:46 »
Czy ktos z Was zakupil omnie przedluzajac umowe przez bok w Plusie w ostatnim tyg? Bo ja czekam na ten telefon od 29 wrzesnia.
Jak wszyscy Kolego. Nie  ma i nie wiadomo kiedy będzie. :(

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
  • Sprzęt: i600
Odp: Omnia z PlusGSM
« Odpowiedź #97 dnia: Październik 11, 2008, 20:14:50 »
mój ojciec dzisiaj kupił sobie motorolkę v3 w komisie i chciał, abym wrzucił mu parę tapet. Takiej nerwicy dawno nie miałem :wink: 3 godziny się męczyłem zanim podłączyłem fona do kompa, udało się ale jeszcze nie do końca, bo widzi ją tylko jeden program :P jednak nie ma to jak stary dobry windows mobile( active sync rulez  :mrgreen: )
ale kończę już ten offtop i napiszę coś na temat:
ja już chyba zrezygnowałem z omnii, jeszcze jutro pomyslę ale prawie na pewno biorę diamonda( zestaw z orange) na allegro, policzyłem, że wyjdzie mi w takiej samej cenie co omnia( na abonament wezmę coś za 1zł i sprzedam). Po głębszym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że ani jeden ani drugi telefon nie jest idealny i bez znaczenia, co wezmę to będę zadowolony

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #98 dnia: Październik 12, 2008, 11:10:49 »
na diamonda jest wiecj bajerow..
ciekawi mnie tylko czy chodzi tak szybko jak wszycy to reklamuja.. ze strasznie szybki jest...
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #99 dnia: Październik 12, 2008, 11:52:34 »
http://www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,5799193,Nowy_supertelefon_Samsunga_wycofany_z_rynku_.html

Można poczytać w komentarzach, że jednak da się kupić jeszcze Omnie w PlusGSM.
Sam artykuł przemilcze :)
i900DXIA2 by Taril

*

Offline andrewdajdo

• *
  • 54
  • Sprzęt: SAMSUNG i9000 Galaxy S
« Odpowiedź #100 dnia: Październik 12, 2008, 11:58:05 »
http://www.wyhacz.pl/Wyhacz/1,88542,5799193,Nowy_supertelefon_Samsunga_wycofany_z_rynku_.html

Można poczytać w komentarzach, że jednak da się kupić jeszcze Omnie w PlusGSM.
Sam artykuł przemilcze :)

Dokładnie, żadnych problemów z tym telefonem nie ma, być może jednak Samsung nie wyrabia się z dostawami da operatorów, bo na wolnym rynku jest Omni wszędzie pełno. To by mogło tłumaczyć podwyżki w Plus Gsm.
<<== Android 2.1==>>

*

Offline marsden

• *
  • 95
  • Sprzęt: [SPV M3000, Samsung i900 Omnia] Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #101 dnia: Październik 12, 2008, 12:15:13 »
Dokładnie, żadnych problemów z tym telefonem nie ma

Czytając posty na tym forum ja bym tego nie powiedział (bateria, aparat, GPS, że tylko te wiodące wymienię).
A serwis wymieniając co chwila wypuszczane połatane romy w ramach gwarancji ma pełne ręce roboty.
W każdej plotce jest nieco prawdy.

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
« Odpowiedź #102 dnia: Październik 12, 2008, 15:14:46 »
na diamonda jest wiecj bajerow..
ciekawi mnie tylko czy chodzi tak szybko jak wszycy to reklamuja.. ze strasznie szybki jest...
używałem przez chwilę obu telefonów( diamonda i omnii), omnia czasami musiała się zastanowić nad otwarciem czegoś( możliwe, że był jakiś stary soft) a diamond( z softem orange) chodził według mnie szybciej( momentami był wolniejszy od omni, ale za to bardziej przewidywalny, tzn. wszędzie działał z taką samą prędkością a omnia miała momentami skoki i spadki wydajności

Pytałem dzisiaj w plusie i w tym tygodniu była dostawa, ale uwaga! 300 sztuk na całą polskę!( trzysta sztuk), w przyszłym tygodniu ma być znowu dostawa, ale nie wiadomo ile sztuk dostaną, biorę Diamonda z simlockiem orange( najlepsze wyposażenie dodatkowe)

*

Offline Marjo

• 32
  • Sprzęt: HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #103 dnia: Październik 13, 2008, 12:53:53 »
Dzisiaj dzwoniłem do boku-u w plusie i na chwile obecna według informacji od konsultanta tego telefonu nie ma jeśli chodzi o przedłużanie umowy przez kuriera (ustalasz wszystko telfonicznie, taryfę i cenę telefonu). Powiedział mi jedna mam nadzieje ze mądra rzecz ze mam dzwonić w środe i wtedy omnia będzie dostępna na 99%. Dodał jeszcze jedna rzecz ze w salonach juz może być w sprzedaży ale wtedy przy przedłużaniu umowy w salonie nie obniżają ceny aparatu. Wiec mimo wszystko musze czekac bo mam juz zgodę na niższa cenę ale nie ma telefonu. Zgoda jest ważna miesiąc.

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
« Odpowiedź #104 dnia: Październik 13, 2008, 18:55:13 »
okazało się, że ojciec dobrze zna właściciela oddziału plusa w moim mieście, jutro około 14 będę wiedział, czy dostanę omnię w tym tygodniu czy nie

« Odpowiedź #105 dnia: Październik 15, 2008, 10:50:36 »
.........Dzisiaj dzwoniłem do boku-u w plusie i na chwile obecna według informacji od Powiedział mi jedna mam nadzieje ze mądra rzecz ze mam dzwonić w środe i wtedy omnia będzie dostępna na 99%..............

W BOK nadal nic nie wiedzą o Omnii...
Żenada w tym Plusie...

:| :| :|

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
« Odpowiedź #106 dnia: Październik 15, 2008, 15:55:51 »
a ja jeśli do piątku nie ściągną omnii to w sobotę biorę jakąś nokię( jakiś niski, w miarę tani model), ponoszę z pół roku i wtedy wrócę do ppc bo chyba szykuje się większy wydatek( a ppc aż tak bardzo nie potrzebuję :ok: )

*

Offline Manohi

• *
  • 68
« Odpowiedź #107 dnia: Październik 16, 2008, 17:02:49 »
No i dalej cisza... jak zadzwoniłem dzisiaj do boku z pytaniem o przedłużenie umowy itp. to Pani chyba czterokrotnie mi dobitnie powiedziała, że nie ma. Oni już chyba nas nie lubią... ;) a po salonach też wiatr wieje na półkach z OMNIĄ.. do głównego się nawet dodzwonić nie można...nic tylko czekać...
Oczy obecnych skierowane były na okropności na niebie. . .

*

Offline ArchieX

• 37
  • Sprzęt: Omnia SAHJ1
« Odpowiedź #108 dnia: Październik 16, 2008, 17:15:08 »
Ja rozesłałem maile do kilku punktów Plusa z zapytaniem o możliwość przeniesienia numeru do Plusa z Omnią, odezwał się do mnie jeden punkt, zarezerwował fona i wczoraj go odebrałem. Soft SAHH7.

« Odpowiedź #109 dnia: Październik 17, 2008, 21:17:09 »
Ja rozesłałem maile do kilku punktów Plusa z zapytaniem o możliwość przeniesienia numeru do Plusa z Omnią, odezwał się do mnie jeden punkt, zarezerwował fona i wczoraj go odebrałem. Soft SAHH7.

Chyba ten plus lepiej traktuje nowych klientów niz dotychczasowych, wiernych od 11 lat...  :-?
Ja chyba zmieniam operatora bo dluzej juz mi sie nie chce prosic ich o telefon, smieszne to jest...
Banda cwaniakow - kazdy mowi co innego, az dziw ze firma jeszcze istnieje i przynosi zyski - P A R A N O J A ...  :E :O :O :E :E :O :O :E :E :O :O

*

Offline appaloosa

• *
  • 71
    • http://www.e-bogatynia.pl
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #110 dnia: Październik 17, 2008, 21:31:39 »
A ja miałem dziś dwie oferty kupna na firmę dwóch omni z salonu Plusa, jedną ofertę musiałem odrzucić. Dodatkowo dostałem PlusFona  gratis :ok:

*

Offline tomybee

• 15
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 OMNIA, I8000 OMNIA 2
« Odpowiedź #111 dnia: Październik 17, 2008, 22:06:45 »

FAKT!!!!!! stałych klientów (10lat)traktuja z góry, ja również nosze sie ze zmiana operatora, już z miesiąc nie maja Omni i tracę powoli cierpliwość. Zapuściłem wici w Samsungna Polska i oni Omnie maja od reki, to Plus jest odpowiedzialny za swoje zaopatrzenie, po prostu nie zamówili ostatnio tego modelu, możliwe, ze weszli na rynek ze zbyt niska cena i tak teraz sciemniaja. Zobaczymy, na razie czekam
Pozdro for all
Pozdrawiam
tomybee
SAHH7/CXHH7

« Odpowiedź #112 dnia: Październik 17, 2008, 22:39:11 »
sikac na plusa.
dziecinada..............
i zenada zarazem - dzwonisz do nich a oni cie zlewaja...  :shock: :shock: :shock:

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #113 dnia: Październik 18, 2008, 11:57:47 »
proponuje dzwonic po malych miasteczkach i tam szukac.. w duzych miastach to raczej niemozliwe bedzie dostac omnie... popytam w krakowie jesli was to pocieszy ?

aha widzialem reklame plusa z taryfami syberyjskimi i teraz zamiast omni widzialem ze daja samsung soul...   zastanawiajace to jest....
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2008, 12:06:49 wysłana przez javman »

*

Offline tomybee

• 15
« Odpowiedź #114 dnia: Październik 18, 2008, 17:08:41 »
proponuje dzwonić po malych miasteczkach i tam szukac.. w dużych miastach to raczej niemożliwe będzie dostać omnie... popytam w Krakowie jeśli was to pocieszy ?

aha widzialem reklame plusa z taryfami syberyjskimi i teraz zamiast omni widzialem ze daja samsung soul...   zastanawiajace to jest....

Ja obdzwoniłem w moim rejonie prawie wszystkie punkty Plusa, rozesłałem masę emalii. Dowiedziałem sie, że niektóre punkty dostały po parę sztuk i rozeszły sie w 1 dzień, niektóre dostały tylko sztukę a inne wogóle go nie widziały. Pozapisywałem sie na listy oczekujących i zobaczę jak będzie. Aha, napisałem maila do Samsung Polska do człowieka, który zajmuje sie Omnią i dostałem odpowiedz, że zamówień z Plusa było mało do tej pory, u nich telefon jest od reki a nie wie czy wpłynęło następne zamówienie na partie Omni do Plusa.DZIWNE CO???????? Wydaje mi sie, że za niska cenę wstawili na ten model i czekaja na zmianę i wystawia go po nowej.
 :mad: :worried:
pozdro for all
Pozdrawiam
tomybee
SAHH7/CXHH7

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #115 dnia: Październik 18, 2008, 18:20:12 »
moim zdaniem wykupili to ludzie ktorzy handluja nimi teraz na allegro .. tam pelno omnii jest ...

*

Offline tomybee

• 15
« Odpowiedź #116 dnia: Październik 18, 2008, 21:41:37 »
moim zdaniem wykupili to ludzie ktorzy handluja nimi teraz na allegro .. tam pelno omnii jest ...

też mi sie tak wydaje, ci, Którzy mieli dostęp teraz chcą zgarnać kaske. Na allegro chyba z połowe OMNII jest z plusa!!!
Pozdrawiam
tomybee
SAHH7/CXHH7

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
« Odpowiedź #117 dnia: Październik 18, 2008, 21:52:34 »
ja zrezygnowałem z omnii, biorę w poniedziałek nokię e51 bo to co wyprawia plus jest śmieszne

*

Offline gamer

• **
  • 109
  • Samsung łOmnia
« Odpowiedź #118 dnia: Październik 18, 2008, 22:16:11 »
A ja wychaczylem swoja omnie w salonie plusa w Świdniku (miasto kolo Lbn) za 800zl przy abo 55zl to pierwsze przedluzenie, i mimo dwoch lat za soba i srednim rachunku 61zl zero znizek. Dostalem Model co prawda juz sprawdzony przez Plusa (Gdy juz sie nim bawilem widzialem w pamieci fotke jednej z asystentek :P pewnie sie nia bawily) I byl chyba tylko ten jeden model. Rowniez nie maja go na wystawie. Czy moge uwazac sie za farciarza?

*

Offline tomybee

• 15
« Odpowiedź #119 dnia: Październik 19, 2008, 11:06:31 »
A ja wychaczylem swoja omnie w salonie plusa w Świdniku (miasto kolo Lbn) za 800zl przy abo 55zl to pierwsze przedluzenie, i mimo dwoch lat za soba i srednim rachunku 61zl zero znizek. Dostalem Model co prawda juz sprawdzony przez Plusa (Gdy juz sie nim bawilem widzialem w pamieci fotke jednej z asystentek :P pewnie sie nia bawily) I byl chyba tylko ten jeden model. Rowniez nie maja go na wystawie. Czy moge uwazac sie za farciarza?
:ok:
Wielkie gratki dla kolegi. Niech sie spisuje!!!
pozdro for all
 :)
Pozdrawiam
tomybee
SAHH7/CXHH7