Omnia z PlusGSM

• 232 Odpowiedzi
  • 33122 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Omnia w PLUSie
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 07, 2008, 13:40:05 »
Ma ktoś jakieś nowe info dot. Omnii w Plusie?
Kiedy będzie dla tych co przedłużają umowę?

« Odpowiedź #61 dnia: Październik 07, 2008, 14:37:23 »
jak czytam tego posta to aż śmiać mi się chce. nie dziwie się że wkurzeni jesteście, jak nigdzie nie ma tego telefonu. ja kupiłem Omnie jako spontan. poszedłem do Panoramy w Wawie, żeby sprawdzić jakie mają taryfy. godzine później wrociłem i kupiłem Omnie, a nie miałem zamiaru. znajomy poszedł dwa dni później i tez od ręki dostał. a telefon kupowałem tydzień po tym jak wszedł do sprzedaży. 

życzę powodzenia w szukaniu.

jak kogoś z wawy interesuje to mogę iść zobaczyć czy maja dostępne od ręki. jestem coddziennie tu

« Odpowiedź #62 dnia: Październik 07, 2008, 16:27:17 »
Witajcie,
Chyba również potrzebuje się trochę niekonstruktywnie wyżalić.
Miesiąc temu bardzo chciałem wymienić mojego wysłużonego Wizarda na tego PDA, był to powód, dla którego byłem gotów zostać w Plusie mimo wielu zastrzeżeń. Czas płynie a PLUS nie jest w stanie mi go dostarczyć (ani w salonach ani telefonicznie) a na dodatek dzisiaj zauważyłem, że podnieśli cenę w abonamencie!

pozdrawiam

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 07, 2008, 19:27:43 »
Witajcie,
Chyba również potrzebuje się trochę niekonstruktywnie wyżalić.
Miesiąc temu bardzo chciałem wymienić mojego wysłużonego Wizarda na tego PDA, był to powód, dla którego byłem gotów zostać w Plusie mimo wielu zastrzeżeń. Czas płynie a PLUS nie jest w stanie mi go dostarczyć (ani w salonach ani telefonicznie) a na dodatek dzisiaj zauważyłem, że podnieśli cenę w abonamencie!

pozdrawiam

Tradycyjnie dorzucę do tego wątku parę spostrzeżeń. Podobnie mam wiele zastrzeżeń do Plusa i również  byłbym gotowy przedłużyć umowę ze wzgl. na Omnie za ludzkie pieniądze. Ale Kolego mało że podwyższyli cenę to jeszcze dla stałych na przedłużkę jest jeszcze drożej!!!  :mad: :mad: :mad:
Proponuję Wam abyście sprawdzili jak u Was. Pytajcie najpierw ile za taki fonik a potem czy na przedłużenie um. inną cenę mają. Więc dla mnie w Bydzi jako nowego klienta mają po 699zł Pytam czy jakąś ulgę proponują na przedłużenie - pani poprosiła o nr tel. i grzecznie powiedziała że jak dla mnie będzie po 799 !!! Sama była zdziwiona i nie umiała wytłumaczyć o co chodzi. Co o tym myślicie?
Jestem tak wściekły że nie wiem czy mnie zatrzymają w tej sieci !!!
pozdrawiam
Milosz
<EDIT PO 5 MINUTACH> Echhh jeszcze dorzucę że nowa promocja jest również w sklepie internetowym :
http://www1.plus.pl/si/webapp/wcs/stores/servlet/SiPhonesListCmd?promotionId=1000002563&sorting=date&function1=on&function2=on&function4=on&producerName=Samsung&tariffId=O1&catalogId=1000000002&categoryId=1000000013&viewId=0&storeId=10001&x=39&y=15&searchMode=advanced&compareId=&compareName=&comparePhoto=&pageNumber=1
 :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2008, 19:35:14 wysłana przez milosz78 »

« Odpowiedź #64 dnia: Październik 07, 2008, 20:02:34 »
Ja w Plusie mialem kilka nieporozumien. Najpeirw zadzwonilem telefonicznei do konsultanta i powiedzial mi ze na moja aktualna taryfe ( plus dla biznesu 100 ) kosztuje 500zl. Nastepnie zobacyzlem na internecie ze pisze 303zl wiec zadzwonilem ponownie. Tym razem dowiedzialem sie ze kosztuje 303zl. Gdy poszedlem do salonu wystawiono rachunek na 243zl.

« Odpowiedź #65 dnia: Październik 07, 2008, 21:21:32 »
Niezle plus leci sobie z klientami ja kupilem moja Omke dwa dni po wejsciu do salonow w salonie przy Taryfie Syberyjskiej kosztowała 799zł a na stronce + 749 a teraz 949  :O

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
  • Sprzęt: i600
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 07, 2008, 21:40:35 »
na początku dla nowych klientów w taryfie biznesowej za 36 zł z vat była za 852 zł. Potem dla mnie( przedłużenie abonamentu, pierwsze) cena to 913zł, teraz cena to 970zł jeśli nie biorę minut i 1039 jeśli biorę minuty dodatkowe. Coraz mniej mi się to podoba :/ Jutro idę do brata ciotecznego pracującego w orange i zobaczę, jak u nich to wygląda bo plus przegina. Jeśli zapłacę ostatecznie te 970zł to przeboleję, ale jeśli podniosą jeszcze cenę to zadzwonię na infolinię i bezczelnie ich zwyzywam :mad:

*

Offline bartosz108

• 11
  • Sprzęt: OMNIA
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 08, 2008, 01:49:33 »
Witam
Pierwszy post na forum i od razu niestety muszę ponarzekać.

Polityka Plusa jest dla mnie zupełnie nielogiczna.
Oglądam od miesiąca reklamy z i900 w TV i w prasie, dzwonię żeby przedłużyć umowę od 2 tygodni co 2 dzień.
Jestem zdecydowany na omnię a na infolinii za każdym razem słyszę coś innego.
Będzie jutro, nie będzie, czekamy, jest w magazynie ale niezaksięgowana, nie ma i nic nie wiemy  :O
Robią z siebie totalnie amatorską firmę.
Nie zdziwię się jak wkurzeni ludzie kupią iphony w innej sieci.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 08, 2008, 07:43:48 »
Ale zaleta Plusa jest najlepiej dzialajaca i najmniej zawodna transmisja danych a to dla uzytkownika OMNI b. istotna cecha.
Ja bym sieci nie zmienial.

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 08, 2008, 19:30:46 »
stan na dziś:
brak na magazynie, szukam innego telefonu

*

Offline subek

• 28
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 08, 2008, 19:39:34 »
Tez czekalem na Omnie w Plusie, czekalem i czekalem do czasu az znajomy nie kupil, pobawilem sie troche i stwierdzilem, ze nie chce juz czekac i kupilem nowke w komisie ktory wystawial telefony na allegro :)

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
« Odpowiedź #71 dnia: Październik 08, 2008, 19:50:13 »
teraz pojawia się problem- co kupić? bo na pewno biorę jakiś telefon za 1zł i sprzedaję go od razu u znajomego w komisie( ok. 300zł zarobku). Jest niby diamond ale ma tragiczną baterię i brakuje mu paru elementów, które podobają mi się w omnii

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 08, 2008, 20:05:58 »
Poczekaj na HTC touch HD :D
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 08, 2008, 20:34:48 »
wejdźcie na www.plus.pl i spróbujcie zamówić telefon przez internet i co? i jest taka opcja! czyli mają na magazynach ale znając życie nie ściągną mi go na jutro :-| a następna dostawa do punktu sprzedaży w moim mieście będzie za tydzień( dowożą telefony raz w tygodniu) :mad:

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 08, 2008, 22:15:15 »
wejdźcie na www.plus.pl i spróbujcie zamówić telefon przez internet i co? i jest taka opcja! czyli mają na magazynach ale znając życie nie ściągną mi go na jutro :-| a następna dostawa do punktu sprzedaży w moim mieście będzie za tydzień( dowożą telefony raz w tygodniu) :mad:
Ja takiej opcji nie widzę! KUP jest . A po dodaniu do koszyka "SORRY BRAK"
Ja już mam plan. Rozstaje się z abonamentami w tej beznadziejnej sieci. Będę miał tylko kartę simplus (nie wiem czy ze swoim numerem bo tego infolinia nie potrafi wyjaśnić od 2 tygodni!) ale żadnych kontraktów! Jutro wypowiadam umowę jednej karty SIM a za kilka miesięcy kolejnej za takie uprzejme traktowanie!
pozdrawiam.

*

Offline bartosz108

• 11
  • Sprzęt: OMNIA
« Odpowiedź #75 dnia: Październik 08, 2008, 22:22:58 »
Tez czekalem na Omnie w Plusie, czekalem i czekalem do czasu az znajomy nie kupil, pobawilem sie troche i stwierdzilem, ze nie chce juz czekac i kupilem nowke w komisie ktory wystawial telefony na allegro :)

Hehe zrobiłem tak samo  :E
Koleś od którego kupiłem dostał w abonamencie dla firm.
Tam jest dostępny od czasu do czasu.

Regaciarz kup jakiś fajny telefonik w abonamencie i sprzedaj go na aukcji, jak dużo dzwonisz to się bardziej opyla.
Dorzucisz troszkę i masz omnię.
Natomiast w simplusie można dokupować pakiety internetowe smsem.
Nie jestem pewien czy w abonamencie jest taka opcja.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #76 dnia: Październik 08, 2008, 22:23:55 »
jak juz piszemu o omni w plusie to mam pytanie.. wysylam sms na 2580 o tresci "n" lub "p" i przychodza mi informacje na temat mojego abonamentu ale nie choery nie wiem jak je mam kminic... bo mam abo 25 zl a w sms przychodzi ze  :
"
suma : 29.40
abonament : 25.00zl
miedzynarodowe roaming  krajowe : 0 zl
sms : 3 zl
gprs 1.40 zl

"

to ile ja w koncu mam zaplacic ?

a w sms o pakietach jakie mam to mi pisze tak "
pakiet 30min/90sms,mms
pozostalo 24.00 (mm.ss) z obecnego okresu i 00.16 (mm.ss) z poprzedniego okresu
pakiet 30 min. do wszystkich
pozostalo 08.45 (mm.ss)

kto mi powei jak mam kminic te informacje bo ja  chcialem nie wychodzic poza abonament a tu mi juz 4 zlote wyszlo a niby mam darmowe minuty i sms .. glupie to jakies :/
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #77 dnia: Październik 08, 2008, 23:17:08 »
Ale co w tym co napisałeś jest niezrozumiałego??  :-?
Napisane: Październik 08, 2008, 23:14:05
W razie czego możesz też sprawdzić wykorzystanie abonamentu przez stronę WWW - tam jest przejrzyście że już bardziej się chyba nie da...
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 09, 2008, 08:57:56 »
no wlasnie to jest niezrozumiale dla mnie ze skoro mam 30min/90sms za darmo + pakiet 30 min za darmo ( w abonamencie za 25 zl w taryfie syberyjskiej, czyli takie darmo nie darmo) to dlaczego mi nalicza kase za sms'y ? o  co kaman ?
czy sms'y nie sa za friko ? czy to nie sa pakiety do wszystkich i zostalem oszukany ?
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 09:01:44 wysłana przez javman »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #79 dnia: Październik 09, 2008, 09:40:25 »
Patrząc na wartość wykorzystanych SMS = 3 PLN można przypuszczać, że wysyłałeś jakieś smsy na płatne numery 7... (może jakiś konkurs albo coś?) - te smsy nie są darmowe (w ramach pakietu) i jest to wyraźnie napisane w umowie, a dokładniej w cenniku.

Ale przede wszystkim to pytanie nie do forumowiczów tylko wystarczy zapytać Plusa.

Jestem w Plusie od ponad 6 lat i tylko raz zdarzyło mi się, żeby coś źle naliczyli - a również i wtedy po mojej interwencji przyznali mi rację i zwrócili mi kasę. Dlatego na razie może powstrzymaj się ze zwrotami "zostałem oszukany" i spokojnie przypomnij sobie historię swoich smsów albo spytaj Plusa.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #80 dnia: Październik 09, 2008, 09:45:44 »
nie wysylam sms na konkursy i napewno takich nie wyslalem... wiem ze sms na 2580 sa platne po 29gr. wiem ze chwile na gprs siedzialem i nie mam zarzutow co do naliczania tylko dlaczego suma jest 29.40 skoro niby sms sa darmowe, ? a moze na rachunku odejma ta sume za sms ?

czy  moze minuty sa darmowe do wszystkich a sms juz nie ? a moze sms sa wogole nie darmowe ? ale to by bylo glupie skoro sa wymienne na minuty i   trzy sms to minuta mniej w pakiecie minut...

nie mam zamiaru zwracac tylko tak napisalem.. :P

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #81 dnia: Październik 09, 2008, 09:50:21 »
SMSy naliczane są dokładnie tak jak mówi umowa i cennik - nie wiem po co na siłę doszukiwać się jakichś ukrytych komplikacji. Nic nie jest "niby darmowe", nic nie jest "odejmowane", jeśli masz darmowe sms do wszystkich sieci to są one darmowe do wszystkich sieci itd.

A jeśli coś wzbudza Twój niepokój to przeczytaj dokładnie jeszcze raz cennik i umowę oraz/albo zwróć się do Plusa.

« Odpowiedź #82 dnia: Październik 09, 2008, 11:53:53 »
Koleś od którego kupiłem dostał w abonamencie dla firm.
Tam jest dostępny od czasu do czasu.

Tzn gdzie? Na infolinii? Czy w salonie firmowym?

Pzdr,

« Odpowiedź #83 dnia: Październik 09, 2008, 15:47:58 »
Ja wam radze wejsc na strone Plusa z danymi o punktach w waszej okolicy i podzwonic. Ja tak zrobilem i np w jednym mi powiedzili ze oczukja i 3 osoby juz sa w kolejce a w innym udalo mi sie trafic na omnie :)

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #84 dnia: Październik 09, 2008, 17:12:26 »
taryfa syberyjska 25
abonament 25 zl

Liczba minut/SMS-ów/MMS-ów do wymiennego korzystania w ramach abonamentu

Liczba minut wliczonych w abonament                        30
lub
liczba SMS-ów/MMS-ów wliczonych
w abonament                                                               90

no wiec czytam ten regulamin i cennik i widze ze sa darmowe minuty przeliczane na sms'y... :P

wiec ponawiam pytanie jak mam rozumiec te 3 zlote naliczone za sms ?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #85 dnia: Październik 09, 2008, 18:41:02 »
"wiec ponawiam pytanie jak mam rozumiec te 3 zlote naliczone za sms ?"
Czy sadzisz ze Ci odpowiemy ?
-Nie widzielismy Twojego wyciagu
-Nie znamy Twojej umowy
-Nie wiemy czy cos nie przeszlo np z poprzedniego mies.
Odpowiedz zna tylko Plus i TY.
A zwiazku z watkami o Omnii nie widze, z pewnoscia nie ma takiej oplaty za korzystanie z sms przy pomocy Omnii :-)

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #86 dnia: Październik 09, 2008, 19:27:34 »
???

czy minuty i sms ktore sa wymienne,  czyli ze 3 sms powinny zmniejszyc ilosc minut o jedna minute  dzialaja mi  jak nalezy...

bo pomimo ze mam jeszcze darmowe minuty w pakiecie : wszyscy  (8 minut) a takze 24 minuty wliczone w abonament po sprawdzeniu stanu konta wyswietla mi wlasnie informacje o tym ze za sms musze zaplacic 3 zlote...

domyslam sie ze z pakietu wszyscy pobiera tylko minuty za polaczenia glosowe... a z pakietu podstawowego powinno odpowiednio  : dla polaczen glosowych  pobierac gdy skonczy sie  pakiet wszyscy lub pobierac za sms'y...

kurde niech ktos kto ma w plusie omnie sprawdzi jak jest u niego ... jutro dzwonie do pani Majii ( mila konsultantka)

moze ona mi pomoze :D

Nie znamy Twojej umowy
umowa standartowa jaka ma  1000 polaków ktorzy brali omnie byc moze rozni sie tylko wysokoscia abonamentu i  wtedy rzecz jasna iloscia minut  i sms (darmowych)

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #87 dnia: Październik 09, 2008, 19:36:23 »
kurde niech ktos kto ma w plusie omnie sprawdzi jak jest u niego

:mad:  A jaki to ma związek z Omnią???   :mad:   To forum to nie jest Biuro Obsługi Klienta Plusa!!  Zapytaj się w Plusie - "słyszysz" to właśnie chyba po raz piąty - czy po raz szósty poprosisz w tym wątku o odpowiedź??  :|  :O   :mad:   :|

*

Offline regaciarz

• *
  • 67
« Odpowiedź #88 dnia: Październik 09, 2008, 21:15:02 »
w dzień zadzwoniłem do biura obsługi i powiedziano mi, że telefon ma być w środę/ czwartek, ale to samo słyszałem tydzień temu :mad:

*

Offline sp4xkp

• 356
  • Sprzęt: GT-i8000
« Odpowiedź #89 dnia: Październik 09, 2008, 22:47:43 »
No, w końcu dziś odebrałem omnię w Plusie. Oprogramowanie SAHH6/CXHH6. Po prawie całodziennej zabawie, instalowaniu swoich ulubionych programów i konfiguracji do swoich potrzeb, teraz ładuję baterię. Mam tylko nadzieję, że nie będę miał problemów z trzymaniem baterii, jak miało to miejsce u niektórych kolegów z SAHH5.

Pozdrawiam.
" Zrozum człowiecze drugiego, a i on ciebie zrozumie" Kazimierz Pawlak.