Omnia z PlusGSM

• 232 Odpowiedzi
  • 32849 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kjpp

• 16
Omnia z PlusGSM
« dnia: Wrzesień 10, 2008, 15:55:32 »
Dziś odebrałem moją Omnie w salonie Plusa, ma ona jakiś dziwny plusowy Rom:
PDA:i900SAHH6/CXHH6
Telefon:i900XXHH4

Błędy jakie do tej pory znalazłem:

1. Wskaźnik baterii pokazuje graficznie różne wartości, a napisane jest koło niego zawsze 100%
2. W ustawieniach telefonu nie ma możliwosci wyboru trybu GSM/3G
3. Bardzo słabe działanie WiFi ( zasięg tylko w pomieszczeniu gdzie jest router) dla porównania w moim Trinity mam zasieg w całym mieszkaniu.

Czy ktoś z Was spotkał podobne problemy?

Pozdrawiam
Krzysiek

*

Offline DK

• 27
Odp: Omnia z PlusGSM
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2008, 17:38:04 »

1. Wskaźnik baterii pokazuje graficznie różne wartości, a napisane jest koło niego zawsze 100%
2. W ustawieniach telefonu nie ma możliwosci wyboru trybu GSM/3G
3. Bardzo słabe działanie WiFi ( zasięg tylko w pomieszczeniu gdzie jest router) dla porównania w moim Trinity mam zasieg w całym mieszkaniu.

Czy ktoś z Was spotkał podobne problemy?

Pozdrawiam
Krzysiek

Ad.1. 
A po lewej stronie tego paska masz 0%. Liczby 0% i 100 % poprostu pokazują min. i maks. wartość tego paska - poprostu opis skali paska.
Niestety nie ma liczbowej reprezentacji poziomu naładowania baterii.

Ad.2.
Jest wątek na ten temat w tym dziale forum.

Ad.3.
Mi pokazuje b. dobry zasięg Wi-Fi jak jestem w sąsiednim pokoju do pokoju w którym jest AP. Dalej nie sprawdzałem.

Pzd

*

Offline MKajtek

• 34
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 omnia
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 12, 2008, 17:06:06 »
Zastanawiam się nad kupnem Omni w sieci Plus, ale mam kilka pytań zanim go kupię.
1. Czy plus daje inne oprogramowanie ??(jeśli tak to czym się różni)
2. Co plus daje wraz z telefonem ??
3. Jakie plus dodaje gry i programy do niego ??
4. Czy przez bluetooth da się wysyłać mp3 itp. ?? czy służy jedynie do zestawu słuchawkowego ??

*

Offline cRet

• *
  • 81
  • Omnia 8GB HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 12, 2008, 18:58:18 »

4. Czy przez bluetooth da się wysyłać mp3 itp. ?? czy służy jedynie do zestawu słuchawkowego ??

Blurtooth działa jak w kazdym innym telefonie tzn. jest do wszystkiego.Przesyłąnie plików, zdjąc, mp3, itd

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 12, 2008, 19:04:12 »
1) Po uruchomieniu urządzenia wyświetla się logo "Samsung Omnia", po nim splash screen sieci Plus (przyjemny granatowy, nie jakiś oczobijący pomarańcz). Potem jedynym śladem brandowania jest tapeta, którą można zmienić w kilka sekund choćby dzięki Widgetowi.

2) To samo co w wersji sklepowej, czyli niestety ubogo. Telefon, bateria, ładowarka, rysik :P Bardzo skrócona instrukcja obsługi i płyta CD z softem. Brak uchwytu do samochodu, pokrowca, folii.

3) Pasjans i bąbelki :>

4) Bluetooth jest w pełni funkcjonalny.

PS: folie BRANDO można zamówić na stronie producenta (10USD z wysyłką) lub poczekać na kontener z Azji ;)
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline Cracoviaczek

• 26
  • Sprzęt: Samsung GT-i9100 Galaxy SII
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 12, 2008, 19:43:44 »
2) To samo co w wersji sklepowej, czyli niestety ubogo. Telefon, bateria, ładowarka, rysik :P Bardzo skrócona instrukcja obsługi i płyta CD z softem. Brak uchwytu do samochodu, pokrowca, folii.
Akurat tu się nie zgodzę. Nie wiem od czego to zależy ale ja oprócz skróconej instrukcji dostałem jeszcze w pełnej wersji i moja omnia ma folię :grin:

*

Offline MKajtek

• 34
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 12, 2008, 21:10:06 »
dzięki za odpowiedzi  :ok: już się nie mogę doczekać jak pójdę do plusa po ten telefonik ;p
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2008, 21:24:04 wysłana przez MKajtek »

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 12, 2008, 21:27:20 »
1) Po uruchomieniu urządzenia wyświetla się logo "Samsung Omnia", po nim splash screen sieci Plus (przyjemny granatowy, nie jakiś oczobijący pomarańcz). Potem jedynym śladem brandowania jest tapeta, którą można zmienić w kilka sekund choćby dzięki Widgetowi.
Czyli wychodzi na to, że wersja przedpremierowa sprzedawana w BlueCity to nie do końca wersja brandowana dla Plusa, ponieważ jedynym śladem Plusa były w niej zakładki do serwisów Plusa w Operze oraz ustawienia połączeń internetowych i MMS.

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 12, 2008, 21:58:04 »
Akurat tu się nie zgodzę. Nie wiem od czego to zależy ale ja oprócz skróconej instrukcji dostałem jeszcze w pełnej wersji i moja omnia ma folię :grin:

Pisząc "skrócona wersja" miałem na myśli tą "pełną", a nie ten dodatkowy świstek ważący tyle co kilka biletów autobusowych ;) :D

Folia która jest fabrycznie na telefonie z przodu i z tyłu jest cienka i zejdzie po kilku godzinach zabawy.
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline MKajtek

• 34
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 20, 2008, 19:28:59 »
wie ktoś może jak się sprawdza w plusie (taryfy syberyjskie) ile ma się jeszcze darmowych minut itp. bo zapomniałem się spytać w plusie  :mrgreen:

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 20, 2008, 19:45:39 »

*

Offline forpi

• 40
  • Sprzęt: Samsung i900
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 20, 2008, 19:47:16 »
wie ktoś może jak się sprawdza w plusie (taryfy syberyjskie) ile ma się jeszcze darmowych minut itp. bo zapomniałem się spytać w plusie  :mrgreen:

hmm :) zdarza sie, ale jest na to sposób www.plusgsm.pl lub tel. 2601 :)
tam Ci powiedzą :)

*

Offline MKajtek

• 34
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 20, 2008, 20:10:12 »
Wiem że jest strona plusgsm.pl ale nie mogę tam znaleść ;s

« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 20, 2008, 20:28:37 »
Na tej stronie co dałem linka we wcześniejszym poście masz pdf'a z cennikiem Taryf Syberyjskich.

*

Offline MKajtek

• 34
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 20, 2008, 20:47:55 »
ale mi nie chodzi o cennik tylko jak się sprawdza ile ma się jeszcze darmowych minut na koncie ;p tzw. stan konta

*

Offline kjpp

• 16
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 20, 2008, 21:16:23 »
Chodzi pewnie o:

www.ebok.pl

« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 20, 2008, 21:22:24 »
Źle Cię zrozumiałem, sorry ;). Spróbuj wysłać sms'a o treści P na numer 2580

*

Offline MKajtek

• 34
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:34:11 »
działa :) dzięki za pomoc

*

Brosper

Omnia w PLUSie
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 25, 2008, 20:36:44 »
Czy Plus sobie jaja robią od chyba miesiąca reklamują ofertę syberyjską z OMNIą a ja za **** nie mogę jej dostać, już drugi tydzień jeżdżę po wszystkich okolicznych Salonach A mieszkam Koło warszawy i nigdzie go nie mają nawet ci co pracują w tych salonach dziwią się że jeszcze nie ma dostaw OCB czy tylko ja mam taki problem

Edit OleYek: Pilnuj ciut słownictwa.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2008, 23:40:26 wysłana przez OleYek »

*

Offline gatar

• 32
Odp: Omnia w PLUSie
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 25, 2008, 21:08:01 »
a ja za huja nie mogę jej dostać,
Za h... jej nie dostaniesz tylko za pieniądze.  :grin:
Brzydko i z błędem ortograficznym.
Tak w ogóle to masz racje, jak ja pytałem się kilka dni temu w Poznaniu to także nie wiedzieli kiedy będą.
--------------------
pozdrawiam
Gatar

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 25, 2008, 21:30:34 »
stary to normalka :D ja w krakowie w zadnym z punktow spzredazy nie moglem dostac  i900 ale mialem taki fart ze plusowi w zeszly piatek system zlapal zwieche i jakis typ co mial miec moja omnie nie wytrzymal przy pisaniu umowy ze nie mozna ejj wyslac i popierdykal telefon mial rezerwowany ale odpuscil i mi chlop zadzwonil ze moge odebrac omniasa i udalo sie ale siedzialem 2 godziny zanim sie wyslala umowa :D ale nie odpuscilem bo wiedzialem ze jak wyjde to nie bede mial telefonu :D
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Brosper

« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 25, 2008, 21:44:56 »
No ale to przesada byłem omówiony na wczoraj i telefonu jeszcze nie ma.
A na wszystkich sklepach internetowych telefonik do kupienia tylko za jaka cenę.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 25, 2008, 22:28:41 »
Potwierdzam Wasze opinie. W Bydgoszczy również nie ma! :(
To jest robienie sobie jaj z klientów! Trzeba coś z tym zrobić (nagłośnić)
Kupili pewnie k...a 4 telefony na krzyż a resztę kasy jaką mieli przeznaczyli na reklamę. I teraz sprzedawcą każą oczami świecić przed klientami.
Jednym słowem nabijanie klientów w butelkę. Liczą że przyjdę skuszony rklamą i wyjdę z jakimś gównianym  PLUSFONEM czy innym szitem + umowa na 2 lata.
Ze swojej strony będę w taki sposób reklamował sieć PLUS gdzie się da w internecie.
Pozdrawiam.

*

Offline MrW

• 23
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 25, 2008, 22:38:48 »
A może by tak więcej cierpliwości? Możliwe, że to jest specjalny chwyt marketingowy albo po prostu Omnia schodzi jak świeże bułeczki (choćby sprzedaż akcesoriów na Allegro może o tym świadczyć).

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 25, 2008, 22:55:35 »
A może by tak więcej cierpliwości? Możliwe, że to jest specjalny chwyt marketingowy albo po prostu Omnia schodzi jak świeże bułeczki (choćby sprzedaż akcesoriów na Allegro może o tym świadczyć).
Masz rację. Istnieje możliwość, że się tak rozeszły. Stawiam jednak na chłłłyt martetttingowy. Proponowana cena jest chyba zbyt atrakcyjna. - 550 zł w taryfie 55 zł. W Orange wszelkiego rodzaju w miarę przyzwoite palmofony kosztują powyżej  1 tysia (w niskich taryfach).
Myślę że zrobili chamówę jak niektóre markety, czyli wielka kampania o tanich telewizorach czy innych sprzętach a w rzeczywistości "... tak były 2 sztuki ale zeszły zaraz rano... mamy równie fajny ... itp itd " (i nawet nie wiadomo czy te 2 szt. w ogóle były).
W każdym razie jak wróciłem z kilku salonów to byłem zły. Ale jak przeczytałem ten post i widzę że w wielu miastach jest to samo TO DOPIERO JESTEM ZŁY! :mad: :mad: :mad:

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 26, 2008, 00:05:30 »
Dla klientow biznesowych, dostawa jest na nastepny dzien. Przywozi kurier.
Koszt 99 zl, wiec 'schodza' masowo.

*

Offline komendant

• 39
  • good night & good luck ...
  • Sprzęt: Pocket LOOX N520; Samsung i900 OMNIA; HTC HD2
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 26, 2008, 00:08:44 »
Dla klientow biznesowych, dostawa jest na nastepny dzien. Przywozi kurier.
Koszt 99 zl, wiec 'schodza' masowo.
dla klientów indywidualnych rownież dostawa jest natychmiastowa:) zamówiona:16.09.2008r.; odebrana: 18.09.2008r.; transport: kurier; cena: 49,90 abonament syberia 90:)

« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 26, 2008, 01:04:05 »
cena: 49,90 abonament syberia 90:)
Czemu tak tanio? Na stronie Plusa jest, że w taryfie syberia 90 omnia kosztuje 449 a nie 49,90.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 26, 2008, 07:40:29 »
cena: 49,90 abonament syberia 90:)
Czemu tak tanio? Na stronie Plusa jest, że w taryfie syberia 90 omnia kosztuje 449 a nie 49,90.

No właśnie. Czemu?
Poza tym ... klikam w sklepie internetowym klikam "KUP" i produkt niedostępny. Na 2601 niestety nie ma , w bydgoskich salonach podobnie. :(

*

Brosper

« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 26, 2008, 07:55:24 »
Oby nagle im się nie odwiedziło bo ja na pewno chce ten telefon w tej taryfie i w tej cenie