Omnia z PlusGSM

• 232 Odpowiedzi
  • 32774 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Omnia z PlusGSM
« Odpowiedź #180 dnia: Październik 27, 2008, 19:02:05 »
ja mam pytanie ile się czeka aż przyjmą tę dokumenty w plusie (przy zakupach przez neta) , bo już czekam 3 dzień

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #181 dnia: Październik 31, 2008, 14:35:05 »
Wiadomość świeżutka dla poszukujących Omni w Plusie.

Rzeszów, mPunkt w Leclercu przy ul Rejtana.
13 sztuk! Było 14, ale  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A wszedłem tam całkiem przypadkiem. Nawet na wystawie go nie mieli :D
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

« Odpowiedź #182 dnia: Listopad 07, 2008, 17:30:25 »
Ja mialem juz dosyc plusa. Konczy mi sie umowa wiec chcialem ja przedluzyc. 2 razy w tygodniu (przez miesiac) zagladalem do salonu i ciagle te same wymowki. Wkurzylem sie i wypowiedzialem umowe. Od wczoraj mam Omnie 8 giga kupiona w Saturnie za 1599. Nie zaluje. bylo warto.  :grin:

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #183 dnia: Listopad 07, 2008, 19:29:02 »
panowie  zlukalem na stronie plusa ze teraz omnia w abo 25 zl kosztuje ok 1300 zl :) a jak wprowadzali ja na rynek dla nowych klientow byla po 999,- hh fartło mi sie :) niekiedy pospiech poplaca... a historia z kupnem mojej  to naprawde melodramat :D piła 5 to bajka w porownaniu z tym co musialem znieść w saloniku :D

ale widze ze nie kazdy ma nerwy ze stali.. gratuluje udanego zakupu i zycze jak najmniej HR'ow 
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline rafuss

• 32
  • Sprzęt: N95
« Odpowiedź #184 dnia: Listopad 14, 2008, 22:02:06 »
Omnia podrożała w plusie przy biznes taryfie 100zł kosztowała 299 netto a teraz 345 netto. Łobuzy!!!! :(

« Odpowiedź #185 dnia: Listopad 15, 2008, 11:03:15 »
Omnia podrożała w plusie przy biznes taryfie 100zł kosztowała 299 netto a teraz 345 netto. Łobuzy!!!! :(

Ja kupiłem za 246 brutto

*

Offline tomybee

• 15
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 OMNIA, I8000 OMNIA 2
« Odpowiedź #186 dnia: Listopad 15, 2008, 12:27:17 »
a mnie sie udało za 69złociszy ją wychaczyć przedłużając umowe w plusie i wiem teraz też, że jak sie chce przejsć z innego operatora do plusa to przy abo 150zł też sie ją dostanie za 69zł. Natomiast jeśli kupuje sie ją w sklepie internetowym Plusa to można ją mieć za 1zł ale troche trwa realizacja dostawy.
Pozdrawiam'
 :smile:
Pozdrawiam
tomybee
SAHH7/CXHH7

*

Offline A...

• 11
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #187 dnia: Styczeń 08, 2009, 16:59:14 »
Ktoś ma wiadomości jak jest z dostępnością na dzień dzisiejszy? I za ile można ją wyhaczyć w abo na firmę? Czy w Plusie są tylko wersje 8GB? Kończy mi się umowa i interesują mnie odpowiedzi na te pytania. Pozdrawiam.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #188 dnia: Styczeń 08, 2009, 20:47:20 »
To nie lepiej spytać w Plusie?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline mkoll

• 7
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #189 dnia: Styczeń 08, 2009, 21:52:31 »
Witam wszystkich!

Jestem posiadaczem Plusowej Omnii i chciałem się podzielić kilkoma spostrzeżeniami nt. softu:

CXHH7 jest koszmarnie wolny, wolniejszy od starych HTC. Do tego świruje pojemność baterii - schodzi bardzo szybko, ale po 1-minutowym podłączeniu do ładowarki, potrafi wskoczyć z powrotem na 100%.

Co gorsza, kiedy zapytałem o aktualizację w dużym serwisie Samsunga we Wrocławiu, poinformowali, że wysyłają Omnie do Radomia i będę czekało około 2 tygodni :(. A na stronie Samsunga wciąż nie widzę polskiego ROMu, więc nie zaryzykuję wgrywając coś z innego źródła. Nie po to kupowałem tel z gwarancją, żeby ją teraz tracić. Co za idiotyzm.. wysyłać do RR na 15-minutową zmianę softu..  :mad:
4 modele Ericsson -> 3 modele SonyEricsson -> HTC Wizard -> HTC TyTn -> iPhone -> Omnia

« Odpowiedź #190 dnia: Styczeń 08, 2009, 22:05:27 »
CXHH7 jest koszmarnie wolny, wolniejszy od starych HTC. Do tego świruje pojemność baterii - schodzi bardzo szybko, ale po 1-minutowym podłączeniu do ładowarki, potrafi wskoczyć z powrotem na 100%.
Co gorsza, kiedy zapytałem o aktualizację w dużym serwisie Samsunga we Wrocławiu, poinformowali, że wysyłają Omnie do Radomia i będę czekało około 2 tygodni :(. A na stronie Samsunga wciąż nie widzę polskiego ROMu, więc nie zaryzykuję wgrywając coś z innego źródła. Nie po to kupowałem tel z gwarancją, żeby ją teraz tracić. Co za idiotyzm.. wysyłać do RR na 15-minutową zmianę softu..  :mad:

tez mam z plusza , tez mialem h7.
w ciagu 1,5mies fon zaliczyl juz ~20 zmian softu i jakos zyje.

« Odpowiedź #191 dnia: Styczeń 08, 2009, 22:19:19 »
Tez mialem podobne obawy jak Ty, ale jednak sie zdecydowalem na zmiane romu. Omnie kupilem w pazdzierniku i czekalem 3 miesiace az samsung wprowadzi akutalizacje na strone az wkoncu siegnelem po CXHL1 i zaluje ze wczesniej tego nie zrobilem. Bateria trzyma zamiast dnia 5-7 dni. Jak dla mnie warto zaryzykowac chociaz ryzyko nie jest w sumie tak duze bo inni sie wypowiadali ze po bricku bez problemu oddali omnie do serwisu, no ale to 3 tygodnie czekania.

*

Offline mkoll

• 7
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #192 dnia: Styczeń 08, 2009, 22:36:07 »
Tez mialem podobne obawy jak Ty, ale jednak sie zdecydowalem na zmiane romu. Omnie kupilem w pazdzierniku i czekalem 3 miesiace az samsung wprowadzi akutalizacje na strone az wkoncu siegnelem po CXHL1 i zaluje ze wczesniej tego nie zrobilem. Bateria trzyma zamiast dnia 5-7 dni. Jak dla mnie warto zaryzykowac chociaz ryzyko nie jest w sumie tak duze bo inni sie wypowiadali ze po bricku bez problemu oddali omnie do serwisu, no ale to 3 tygodnie czekania.

Skąd pochodzi CXHL1, który jest do ściągnięcia z tematu o ROMach? Tzn. kto jest autorem? Pochodzi z najnowszych Omnii z Plusa, czy to niezależny twór? :)

edit: Raz kozie babka wróżyła (or something..) - wgrałem CXHL1, bez problemów, działa. Nie zauważyłem poprawy szybkości, ale będę uważnie obserwował baterię i dam znać.

edit2: Obym nie wykrakał, ale minęła prawie doba, a z wskaźnika baterii ani kreska nie ubyła. Mail się sam sprawdza regularnie, pogoda i RSS też, dzwoniłem, smsowałem... Na starym sofcie jeden dzień to było wszystko, co Omnia potrafiła wytrzymać. Póki co jestem zachwycony!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 00:43:59 wysłana przez mkoll »
4 modele Ericsson -> 3 modele SonyEricsson -> HTC Wizard -> HTC TyTn -> iPhone -> Omnia

« Odpowiedź #193 dnia: Styczeń 11, 2009, 22:47:58 »
Ja mam aktualnie ROM : CXHH7 i wcześniej się zastanawiałem nad zmianą. Bateria mi trzyma 3-4 przy dość intensywnym ładowaniu, fixa łapie po 5 sec i dotykowy chodzi średnio. I właśnie się zastanawiam czy nie oddać do CCS na zamianę ( wiem ze normalnie nie wymienia, bym powiedział że się wiesza itp). Ale czy warto zmieniać na ten CXHL1 i czy na niego akurat wymienią bo nie chce dostać telefonu z tym samym softem  :ohreally:.

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #194 dnia: Maj 08, 2009, 11:24:57 »
Są dobre wiadomości dla tych którzy wzięli omnie w plusie. Odświeżam wątek, ponieważ wiem,że niektórzy zaglądają jedynie na forum omnii. A nawet jeśli ta informacja się powtórzy to myślę że nic się nie stanie.
Plus będzie zmieniał regulamin tak wiec będzie przysługiwała nam bezkarna rezygnacja z abonamentu. :)
Zwłaszcza dotyczy to osób, które wzięły wyższy abonament niż potrzebują aby zdobyć upragnioną omnię. Informacje dostaniemy z rachunkiem i na brak akceptacji zmian /wypowiedzenie bezkarne/ mamy  tylko 7 dni od daty płatności rachunku. Ja tam korzystam :) Myślę, że to dobra promocja ;)
pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 20:57:04 wysłana przez milosz78 »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #195 dnia: Maj 08, 2009, 13:47:30 »
ale naprawde teraz jesli zmienia regulamin bede mogl zrezygnowac z abonamentu niezaleznie od tego jaki mam ? a telefon mi pozostanie ? kiedy dokladnie to bedzie ? jesli to prawda to rezygnuje :) aha i czy nie poniose jakis dodatkowych kosztow zwiazanych ze zerwaniem umowy.. pomimo ze oni zmieniaja warunki moze jest jakis zapis umozliwiajacy im takie cos ?

ok znalazlem info o tym... od 1 lipca wprowadzaja nowy regulamin.. jak wszystko bedzie ok zrywam umowe z plusem.. tylko oby omni nie zabrali :D
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 14:28:35 wysłana przez javman »

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #196 dnia: Maj 08, 2009, 14:47:44 »
Info zaczerpnąłem z mini.wp.pl - oni powołują się na telepolis. Z tego co mi wiadomo to takie akcje bywały u innych operatorów. I wyglada to właśnie tak, że możesz zrezygnować z umowy bez kary jeśli nie odpowiadają ci nowe zapisy regulaminu. Co jest najważniejsze to dotrzymanie terminu w ktorym trzeba zgłosić chęć rezygnacji z powodu niezadowolenia z nowych regulacji.pozdr.
[edit] korzystam z omniacza i nie zauważyłem Twojej modyfikacji posta;)
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 20:58:06 wysłana przez milosz78 »

*

Offline ArchieX

• 37
  • Sprzęt: Omnia SAHJ1
« Odpowiedź #197 dnia: Maj 08, 2009, 14:52:18 »
Pytanie - czy i co można zyskać na cudownej zmianie zdania już po dokonaniu rozwiązania umowy. Podpisanie nowej na warunkach nowego klienta? Przedłużającego normalnie kończącą się umowę? Ważne, gdy chce się zostać w Plusie i zachować dotychczasowy numer...

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #198 dnia: Maj 08, 2009, 15:18:22 »
Z zachowaniem numeru może być problem. Wiadomo, kwestia indywidualna-jednym zależy na numerku innym mniej. Jeśli więc nowy regulamin nam nie odpowiada...Moim zdaniem opcje są dwie. Rezygnacja-wraz z numerem i skorzystanie z nowej promocji lub /moim zdaniem/ prawdopodobne namowy operatora na pozostanie w sieci związane z zaproponowaniem lepszych warunków[looknij o negocjacjach w tym wątku :)]Jest "trzecia droga" ;) Niestety nie jest w pełni skuteczna.Po wypowiedzeniu można spróbować przejść na simplus z zachowaniem numeru a z simplusa jak wiemy droga do nowego abonamentu stoi otworem. - nie chce mi się tyle pisać, ale gdy próbowałem przejść na simplusa to nikt w całej sieci nie umial mi wyjaśnić dlaczego może się nie udać. Staneło chyba na jakichś sprawach technicznych ;)
p.s.sorry za literówki-słownik się wywalił.postaram się poprawić ale w domu z kompa.

Dla rozwiania wątpliwości podaję pierwsze z brzegu źródło w miarę sensownie opisujące problem.
http://di.com.pl/news/26724,0,Plus_zerwiesz_umowe_bez_konsekwencji.html
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 20:56:04 wysłana przez milosz78 »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #199 dnia: Maj 08, 2009, 17:32:27 »
no wlasnie ja z simplusa zmienilem na abo aby wziac omnie :D i ogolnie simplus mnie wkurzal bo kijowy sie zrobil.. a teraz zas na simplusa bym mogl ? :D hh ale by byl numer... :D   

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #200 dnia: Maj 10, 2009, 21:21:56 »
no wlasnie ja z simplusa zmienilem na abo aby wziac omnie :D i ogolnie simplus mnie wkurzal bo kijowy sie zrobil.. a teraz zas na simplusa bym mogl ? :D hh ale by byl numer... :D   
No i ja chyba właśnie tak zrobię. Abonamenty mają coraz mniejszy sens.  Ze swojej umowy zrezygnowałem w sobotę. :) Przeczytałem również jakie zmiany wprowadzają. Są to jakieś korzystne dla klienta - dokładniejsze określenie procedur reklamacyjnych, zmniejszenie odszkodowań i brak możliwości zawieszania wszystkich usług w momencie braku zapłaty za jedną z nich.
..Oczywiście są też zmiany na naszą niekorzyść - 5 zł za każdy standardowy rachunek szczegółowy (papierowy) Połączenia z konsultantem 1,95 PLN i z automatem 0,95.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #201 dnia: Maj 10, 2009, 21:30:52 »
zrezygnowales bo ci sie skonczyl okres jej trwania czy z powodu jakiegos kruczka prawnego ?

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #202 dnia: Maj 10, 2009, 21:49:25 »
zrezygnowales bo ci sie skonczyl okres jej trwania czy z powodu jakiegos kruczka prawnego ?
Jaki koniec umowy ?;) Przecież ja chyba w listopadzie brałem omniacza :)
Jakie kruczki prawne? ;) - Zwyczajnie nie zgodziłem się na nowe zapisy w regulaminie :)
<edit>
Teraz tak patrzę że zamiast simplusa może lepiej abo. bez zobowiązań. http://plus.pl/oferta_indywidualna/plus_abonament/promocje/dla_nowych_klientow/superkarta/
pozdro.
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2009, 21:52:23 wysłana przez milosz78 »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #203 dnia: Maj 10, 2009, 22:48:42 »
jakto ? dostales juz informacje o zmianach w regulaminie ?  hmm kurde...   to niby w lipcu ma wejsc nowy regulamin i mi nie przyszlo nic o zmianach...

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #204 dnia: Maj 10, 2009, 22:57:01 »
No ja już dostałem. Trzeba być czujnym ;)

*

Offline Of

• 39
  • Sprzęt: Omnia I / SGS II
« Odpowiedź #205 dnia: Maj 12, 2009, 11:39:10 »
Ciekawy jestem jak wygląda w praktyce sprawa z przeniesieniem numeru do innej sieci lub na simplusa w przypadku rozwiązania umowy z uwagi na odrzucenie warunków nowego regulaminu. Pani w salonie stwierdziła, że nie można. Na moje pytanie: dlaczego i gdzie jest stosowny zapis, odparła, że nie wie. :)

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #206 dnia: Maj 12, 2009, 23:33:11 »
Ciekawy jestem jak wygląda w praktyce sprawa z przeniesieniem numeru do innej sieci lub na simplusa w przypadku rozwiązania umowy z uwagi na odrzucenie warunków nowego regulaminu. Pani w salonie stwierdziła, że nie można. Na moje pytanie: dlaczego i gdzie jest stosowny zapis, odparła, że nie wie. :)
Z artykułu, który przytoczyłem kilka postów wyżej wynika, że nie powinno być problemu "...Operator nie będzie też blokował możliwości przeniesienia numeru...."

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
« Odpowiedź #207 dnia: Maj 15, 2009, 10:08:33 »
Jesli chodzi o simplusa to raczej sie nie da. Mozna sprobowac w taki sposob ze doladowujesz tel. w ostatnim dniu wypowiedzenia np. za 5 zl. i albo sie zaladuje albo nie.
Moja przygoda z plusem na chwile obecna dobiegla konca. Zainteresowanym dopisze jeszcze, ze propozycja od plusa zatrzymania w sieci byla. Przesympatyczna Pani zaproponowala nokie e51 za 100zl. /syberyjska 55 na nowe 2 lata z zacjow. numeru/niestety na drugi dzien gdy mialem podjac decyzje cena aparatu nieco wzrosla ;) do 250zl. wiec podziekowalem. W kazdym razie chcacym zachowac numer podpowiadam, ze plus bedzie chcial zatrzymywac klientow proponujac rozne ciekawostki ;) pozdr.

*

Offline Of

• 39
  • Sprzęt: Omnia I / SGS II
« Odpowiedź #208 dnia: Maj 15, 2009, 11:08:30 »
Dzwoniłem do BOK i uzyskałem informacje, że można swobodnie przenieść swój numer do innego operatora. Jedynym minusem jest to, że nie można dać pełnomocnictwa nowemu operatowi i wszystkie czynności trzeba wykonywać osobiście. Potwierdzili brak możliwości przeniesienia numeru do simplusa.

milosz78
Widzę, że nie starają się. aby zatrzymać swoich klientów. Niezbyt ciekawa oferta.

*

Offline MKajtek

• 34
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 omnia
« Odpowiedź #209 dnia: Maj 17, 2009, 14:21:11 »
tą informacje o zmianie regulaminu dostaje się wraz z rachunkiem za abonament?
a co do tego zrywania umowy, to nie ważne ile trwa już abonament, ile wynosi i za ile się kupiło telefon można pójść do salony plusa i poprostu zerwać umowę? np. gwarancja nadal zostaje?