Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC z telefonem - ogólnie (WM Professional/WP6.x)
Samsung
SGH-i900 (Omnia)
Omnia staje na kalibracji ekranu
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
5 Odpowiedzi
2446 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Lulak
4
«
dnia:
Grudzień 04, 2010, 12:26:20 »
Siema. Mam okazje za 50 PLN kupić Omnie która stale prosi o kalibracje ekranu. Wcześniej miałem tylko SE i Nokie a to byłby mój pierwszy telefon z WM. I tu pytanie co jest tego przyczyna (stale pokazująca się kalibracja ekranu) i dwa czy w razie czego jako kompletny laik dałbym rade wgrać na nowo system ...
Za odpowiedzi z góry dzięki
tomaszkap
8932
Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Omnia staje na kalibracji ekranu
«
Odpowiedź #1 dnia:
Grudzień 04, 2010, 12:39:36 »
Przyczyną może być uszkodzony dotyk, prawdopodobnie do wymiany i powinno zadziałać.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20
ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G
Lulak
4
«
Odpowiedź #2 dnia:
Grudzień 04, 2010, 13:44:47 »
Ok uszkodzony dotyk ale jak wyjaśnisz to że ona się skalibruje przeskoczy na chwilkę gdzieś tam (mignie tylko jakiś inny ekran) i znowu o kalibracje prosi
Chodzi o to ze ona się kalibruje ale za chwile znów o kalibrację prosi ... Czyli dotyku bym nie obstawiał na mój mały głupi rozum xD Bo się kalibruje. Przy padniętym dotyku by nie dawała się skalibrować bo dotykałbym i by nie było reakcji ... Mam rację czy nie
kamikadzol15
53
«
Odpowiedź #3 dnia:
Grudzień 04, 2010, 17:36:34 »
Kalibruj do bólu. Za którymś razem powinno zaskoczyć. Mi kiedyś zaskoczyło przy jakiejś 30 próbie
.
i900 Plus GSM
Lulak
4
«
Odpowiedź #4 dnia:
Grudzień 04, 2010, 21:04:36 »
właśnie chodzi o to ze nie chce przy sprzedającym naprawiać bo powie że jak działa to więcej weźmie ;d najpierw bym kupił a potem się pobawił ale czy nie szkoda tych 50 PLN ... Jak by nie zadziałało to lipa ... A czy na części ktoś wgl coś takiego kupuje
kamikadzol15
53
«
Odpowiedź #5 dnia:
Grudzień 04, 2010, 21:13:44 »
Ja bym na Twoim miejscu brał. Są ROMy które nie mają wstępnej kalibracji ekranu więc jeśli to tylko wina romu to żaden problem. Ewentualna wymiana dotyku to koszt około 20 zł
Kto nie ryzykuje ten nie ma
P.S jeśli nie chcesz ryzykować to daj namiary na tego gościa to ja się tym telefonem zainteresuje
«
Ostatnia zmiana: Grudzień 04, 2010, 21:15:46 wysłana przez kamikadzol15
»
i900 Plus GSM
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »