OMNIA - PROBLEM Z PAMIĘCIĄ, (może MANILLA 2D) ??

• 3 Odpowiedzi
  • 969 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
OMNIA - PROBLEM Z PAMIĘCIĄ, (może MANILLA 2D) ??
« dnia: Listopad 10, 2008, 09:37:12 »
Witam, mam nastęujący problem..

Mam zainstalowane troche programów oraz Manillę 2D. Wchodzę w menu, gdzie jest przedstawiona pamięć urządzenia.. i widzę:

Total: 91,99MB
In use: 91,99MB
Free:0,00MB...

, po czym wyświetlil mi sie komunikat: "Storage memory is critically low. If the storage memony is not increased, other program may not be able to start. Use FIle Explorer to delete files that are no longer needed or move some files to a storage card."

i pytanie.. : co się dzieje?? wieczorem wczoraj usunąłem te "kilka programów" i przeniosłem wszystko z my documents na my storage, wyczyscilem temp, uruchomiłem program memmaid i wyczyściłem wszystko, co sie tylko da, po czym zoptymalizlowałem urządzenie do "memory"..
wchodzę w pamięć i widzę, że free jest: 12,94MB.. to myśle, pewnie to od tego, że miałem wszystkiego nawalone.. ALE dzisiaj rano zaglądam i widzę, a tutaj znowu 0,00MB.. I ZNOWU TEN KOMUNIKAT ..

co się dzieje, czy powodem może być Manilla 2D, czy tego jest jakiś inny powód??

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
Odp: OMNIA - PROBLEM Z PAMIĘCIĄ, (może MANILLA 2D) ??
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2008, 12:40:24 »
u mnie też jest manilla 2d postawiona na sofcie DTHJ9-MCR03 i nie zauważyłem podobnych objawów...wszystko chodzi raczej poprawnie.Zobacz konfigurację poczty gdzie zapisuje załączniki,cache przeglądarki,gdzie zapisuje filmiki z you tube,google maps i inne.Cudów nie ma;)ostatecznie HARD RESET i kilka godzinek zabawy ale jest to chyba jedyne wyjście...
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2008, 19:12:50 »
Jeżeli doinstalowałeś Manilla 2d to powinieś się przeżucić na ROM z Manillą tak jak kolega wyżej napisał.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2008, 14:22:56 »
dzięki za info, sprobouje, zobacze