Omnia pada...

• 4 Odpowiedzi
  • 1117 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qubas

• 6
Omnia pada...
« dnia: Październik 10, 2008, 14:31:50 »
Hej.

Mam pytanie. Czy spotkał się ktoś z Was z takim motywem, że Omnia się wam wyłączała przy kładzeniu jej na np. biurku? Zauważyłem u siebie taki problem że czasami po prostu się wyłącza. Okazało się że wystarczy delikatnie puknąć ją w tył obudowy poniżej baterii ale naprawdę delikatnie i telefon po prostu umiera. Spotkał się ktoś z was z czymś takim? Zastanawiam się czy nie oddać go do serwisu bo styki na baterii wykluczam poznieważa bateria jest wyżej... Co sądzicie?
Nie przejmuj się życiem i tak nie wyjdziesz z niego żywy... ;)

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Omnia pada...
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2008, 14:40:41 »
 masz gwarancje ?

wiesz czasy kiedy pod baterie sie podklada papier to juz chyba minely...
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline Ty-grysek

• 21
  • Sprzęt: i900
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2008, 14:41:53 »
Miałem podobnie - pomogło wyczyszczenie spirytusem styków akumulatora (w telefonie i baterii) + lekkie podgięcie styków w telefonie (samo czyszczenie nie wystarczyło). Od tego czasu (jakieś 2 tyg.) ani razu mi się nie wyłączył.

*

Offline qubas

• 6
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2008, 18:56:34 »
No tak ale tak jak kolega pisze czasy podkładania czegokolwiek pod baterie już minęły. Poza tym telefon ma niecały tydzień więc czyszczenie styków baterii i podginanie styków jakoś mi się nie uśmiecha. Chyba oddam go na gwarancję póki nic takiego na nim nie mam a i przy okazji wgrają mi nowego rom'a.
Nie przejmuj się życiem i tak nie wyjdziesz z niego żywy... ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 11, 2008, 09:09:44 »
miałem to samo ale wyczyściłem styki i wszystko ok można teraz stukać do woli i działa po prostu na stukach mogą być śladowe ilości lakieru po procesie produkcji i styki niby się przez niebo przecierają ale może nie do końca :ok: :ok: :ok: