Omnia pytań kilka.

• 5 Odpowiedzi
  • 4451 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omnia pytań kilka.
« dnia: Wrzesień 11, 2008, 18:24:30 »
Witam!

Ostatnio zauważyłem promocję w Plusie, można w nim dostać Omnie za na prawdę niskie pieniądze. Mam jednak kilka pytań do posiadaczy tego cacuszka.

- czy wbudowane głośniki są dobrej jakości, czy grają głośno i wyraźnie a dźwięk jest czysty?
- jak z grami, czy odpalenie np. gier 3D(FIFA 08) jest możliwe czy ze względu na brak GPU nie?
- czy osoby z dużymi palcami(ale nie przesadnie) mają utrudnioną interakcję z urządzeniem?
- czy w pudełku znajduje się rysik?(wersja sprzedawana u Plusa)
- jak z softem na WM i jego instalacją?
- czy zdjęcia robione aparatem są zadowalającej jakości w porównaniu np. do Nokii N95?
- czy telefon łapie WiFi i GPS wewnątrz budynków?(chodzi mi głównie o jakość odbioru WiFi i GPSa)
- co znajduje się w pudełku Omni sprzedawanej przez Plusa?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam,

*

Offline Tede2

• *
  • 61
  • Sprzęt: Samsung I900 omnia
Odp: Omnia pytań kilka.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2008, 18:37:39 »
na symbianosie masz częściową odpowiedź na Twoje pytania, bo tam też o to samo pytałeś :) omnia nie ma głośników stereo z tego co mi się wydaje ale dzwonek słychać przyzwoicie ;)

Omnia ma niestandardową rozdzielczość ekranu więc pewne aplikacje/gry mogą chodzić w niepełnej rozdzielczości. Swoją drogą to się zacząłem zastanawiać jak tu grać na dotykowym ekranie w np. fifę ??

Ja mam nie małe palce a radzę sobie z telefonem  bez rysika. Czasami trzeba paznokciem celować ;) ale da się z tym żyć.

W pudełku jest rysik, obojętne czy sprzedawany w plusie czy nie - bo to std. zawartość opakowania, w początkowej fazie sprzedaży w USA nie było rysika ale już też im dają :)

Softu na WM jest dużo z tego co wiadomo i problemów z instalacją raczej nikt mieć nie będzie.

Aparat w omni jest przyzwoity. Jestem przyzwyczajony do lustrzanki cyfrowej więc nigdy dla mnie fotka  z telefonu nie będzie zadowalającej jakości ale generalnie widać coś :) a do N95 nie porównam bo w tej chwili nie mam w ręku tego telefonu.

GPS - złapie Ci przy oknie, Wifi - why not, przecież routery zazwyczaj w domu stoją a nie w ogrodzie :)

W pudełku masz: skróconą instrukcję, rysik, przejściówkę ze slotu samsunga na mini jacka, słuchawki + 4 dodatkowe nakładki na nie, ładowarkę sieciową, płytkę instalacyjną, baterię, pokrywkę i telefon.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2008, 19:15:13 »
Rozumiem, jeśli chodzi o WiFi to mam świadomość, że w domu będzie działać(mam AP w domu), jednak zastanawia mnie, czy po wyjściu na dwór Omnia złapie sygnał?

Czy na tym telefonie można przeglądać takie serwisy jak YouTube, googlevideo itp? Słyszałem, że nie ponieważ nie obsługuje flasha? Jak z tym jest?

*

Offline cRet

• *
  • 81
  • Omnia 8GB HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2008, 19:58:29 »

Czy na tym telefonie można przeglądać takie serwisy jak YouTube, googlevideo itp? Słyszałem, że nie ponieważ nie obsługuje flasha? Jak z tym jest?

Wszystko chodzi znakomicie
PZDR

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 11, 2008, 20:01:57 »
- czy wbudowane głośniki są dobrej jakości, czy grają głośno i wyraźnie a dźwięk jest czysty?
na pewno gorsza jakość niż N95 bo jest tylko jeden głośnik, ale po zwiększeniu głośności zgodnie z opisem tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=108218.0  nie jest tak źle

- jak z softem na WM i jego instalacją?
nieporównywalnie więcej niż na Symbiana a jeśli chodzi o źródło oprogramowania z witaminką  :wink: - to samo forum co w przypadku Symbiana

- czy zdjęcia robione aparatem są zadowalającej jakości w porównaniu np. do Nokii N95?
Na powietrzu - jakośc porównywalna do N95
Wewnątrz, szczególnie przy słabym oświetleniu - bardzo słaba jakość, w zasadzie nie nadaje się do robienia w takich warunkach

Jest kilka sposobów na oglądanie YouTube, najprostszym jest uzycie programu zewnętrznego, np. CorePlayer. Inne możliwości opisane są tutaj: http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=The%20Multiplatform%20YouTube%20Bible

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 11, 2008, 20:28:41 »
A czy ktoś na Omni próbował emulować jakieś stare gry z psx/gba itp? Omnia ma bardzo mocny procesor, jednak ilość ramu nie powala, bawił się w to ktoś?

Niestety, ale jestem jak na razie zielony w PDA, czy mógłby ktoś określić mw gdzie się plasuje Omnia pomiędzy innymi tego typu urządzeniami? Czy jest to telefon na dłużej czy raczej nie?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2008, 20:40:14 wysłana przez LordJuve »