na symbianosie masz częściową odpowiedź na Twoje pytania, bo tam też o to samo pytałeś

omnia nie ma głośników stereo z tego co mi się wydaje ale dzwonek słychać przyzwoicie

Omnia ma niestandardową rozdzielczość ekranu więc pewne aplikacje/gry mogą chodzić w niepełnej rozdzielczości. Swoją drogą to się zacząłem zastanawiać jak tu grać na dotykowym ekranie w np. fifę ??
Ja mam nie małe palce a radzę sobie z telefonem bez rysika. Czasami trzeba paznokciem celować

ale da się z tym żyć.
W pudełku jest rysik, obojętne czy sprzedawany w plusie czy nie - bo to std. zawartość opakowania, w początkowej fazie sprzedaży w USA nie było rysika ale już też im dają

Softu na WM jest dużo z tego co wiadomo i problemów z instalacją raczej nikt mieć nie będzie.
Aparat w omni jest przyzwoity. Jestem przyzwyczajony do lustrzanki cyfrowej więc nigdy dla mnie fotka z telefonu nie będzie zadowalającej jakości ale generalnie widać coś

a do N95 nie porównam bo w tej chwili nie mam w ręku tego telefonu.
GPS - złapie Ci przy oknie, Wifi - why not, przecież routery zazwyczaj w domu stoją a nie w ogrodzie

W pudełku masz: skróconą instrukcję, rysik, przejściówkę ze slotu samsunga na mini jacka, słuchawki + 4 dodatkowe nakładki na nie, ładowarkę sieciową, płytkę instalacyjną, baterię, pokrywkę i telefon.