Pewnie masz rację

Audio po BT to niezłe obciążenie procesora.
A lekko marudzę, bo wcześniej nie miałem telefonu z A2DP (wg. nokii, klienci biznesowi aparatu E65 nie powinni słuchać muzyki stereo), a do poprzedniego pocketa (axim) nie miałem czego podłączyć - więc doświadczeń zero.
Mam jeszcze jedno pytanie...
Wczoraj wieczorem próbowałem podłączyć Jabrę do laptopa z win xp poprzez bleusoleil. Nic z tego nie wyszło (działa jako słuchawka mono, stereo podłącza ale zero dźwięku) - ale ja nie o tym. Po odłączeniu od laptopa, próbowałem podłączyć z powrotem do Omnii. I tak: BT w Omnii włączony, włączam Jabrę - zero reakcji. Ponieważ BT menadżer w Omnii jest jak dla mnie nieco dziwny po chwili zabawy, jedyne co mogłem zrobić to "tap and hold" i wybrać "ustaw jako słuchawki stereo" czy coś w tym stylu. Jabra się podłączyła, muzyka popłyneła, ale nie było już sterowania telefonem z pilota słuchawek. Po wyłączeniu i włączeniu ponownym, automatycznie Omnia podłączyła Jabrę jako słuchawki, ale sterowania nadal brak.
Po usunięciu urządzenia i sparowaniu ponownym - wszystko gra jak dawniej.
Jak sobie radzicie z Omnią i Jabrą, która po sparowaniu z Omnią była sparowana i używana z innym urządzeniem i chcecie ją znowu używać z Omnią? Jest jakiś sposób, o którym nie wiem, czy też trzeba parować za każdym razem ?
Pozdrawiam