Hey, mam Omnie od jakiś 2 tygodni i od początku mam kilka problemów których nie umiem rozwiązać:
1. Moi rozmówcy fatalnie mnie słyszą przez słaby mikrofon w Omni - znalazłem na MoDaCo i gdzieś na naszym forum rozwiązanie w postaci wpisania kodu *#0002*28346# i zmiany ustawień ale nie do końca wiem jak to poustawiać - w tej chwili mam na talking>handset wartości:
RCV(02) 0db
RX(16) 6db
MPBST (22) +24db
MVOL (0E) 0db
M2BST (10) +0db
TX (08) 0db
i przez te ustawienia słychać mnie jako tako ale raczej słabo, a za to ja muszę odsuwać telefon od ucha bo tak głośno słyszę rozmówcę.
Jak powinienem pozmieniać te ustawienia, żeby normalnie było fajnie wszystko jak w każdej nokii np.
2. Jak włączam Automape to zawsze komórka zaczyna mi się łączyć z netem - nie wiem czemu. Automapę miałem wgraną od Ery już od samego początku. Zmieniłem ROM ale dalej Automapa jest i ciągle mi się łączy z tym netem nie wiem po co - jak to wyłączyć? I przy okazji jaki jest najlepszy program w stylu QuickGPS czy BoostGPS z którym Automapa najszybciej łapie fixa? Bo czekanie po 10min może wkurzać...
3. Czy jest jakiś program który by przyspieszył Omnie? czasem telefon przy włączonych paru aplikacjach działa powoli albo np. jak sobie przeglądam prezentacje w PowerPoincie to mi muli przy większych slajdach...
4. Jak się instaluje ten darmowy TCPMP player? wszędzie jak go ściągam to nie ma zwykłego pliku cab tylko jakieś pliki systemowe i inne pierdoły które po skopiowaniu na kom i tak nie działają a na kompie nie idzie ich otworzyć bo wyskakuje jakiś error...
Dobra chyba tyle - jak coś mi się jeszcze przypomni to napiszę a puki co pomóżcie mi pls rozwiązać te problemy...
Pozdro.
1. u mnie rozmówcy mnie bardzo dobrze słyszą, nawet jak telefon jest w drugim koncu samochodu (jezdze xsara picasso

). Wiec obstawiam uszkodzenie mikrofonu. {mam standardowe ustwienia].
2. Masz włączone XTRA GPS (przypeszenie lapania fixa gps poprzez pomoc z internetu, mozna to wylaczyc w ustawieniach ale wtedy wolniej lapie fixa)
3. Zmiana romu na nieoficjalny ci pomoże. Omnia ma bardzo szybki procesor. Omnia nie ma niestety sprzetowego przyspieszenia graficznego. (akcelerator 3d) moze to od tego.
4. TCPMP odpalasz na telefonie. Jak masz same pliki systemowe to moze sciagassz jakis dodatek do tego programu.
Polecam tego caba:
http://www.megaupload.com/?d=0H4I6L5N