UWAGA NA WMWIFIROUTER!!

• 15 Odpowiedzi
  • 7132 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

UWAGA NA WMWIFIROUTER!!
« dnia: Styczeń 26, 2009, 00:07:41 »
Zaczalem sie bawic WMFIWIROUTERem. V0.89 (ostatnie bezplatna).
Udalo mi sie lapa podlaczyc .... godzine pozniej chcialem ponownie to zrobic. Nie chcialo zaskoczyc. Zrobilem reset ...wchodze w wireless managera i  .... NIE MAM WIFI!!!
Nie moge go wlaczyc, i nawet nie mam opcji w systemie zeby to zrobic. Jakby zniknelo z telefonu. Nie wiem czy to tylko cos z softwarem sie stalo i hard reset pomoze, czy moze WMwifirouter spalil mi jakis chip w telefonie.

Tak czy siak ostrzegam....

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: UWAGA NA WMWIFIROUTER!!
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2009, 00:10:42 »
Widocznie coś namieszałeś. Ja mam i uzywam ten program na kilku urządzeniach - na Athenie i Kaiserze i nie spotkała mnie taka przypadłość.
A może to uszkodzenie HW zupełnie z tym nie związane
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2009, 00:29:16 »

Raczej mało prawdopodobne, że z czymś innym związane. To na bank sprawka wmwifirouter. Wylaczylem go, odlozylem telefon, probowalem podlaczyc po godzienie i sie z...lo. Telefon w międzyczasie nie był używany.

Póki nie mam czasu zrobić hard resetu, bo to masa zabawy z ponowną konfiguracją. Miejmy nadzieję, że po HR się naprawi ....

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 26, 2009, 00:46:31 »
A spróbuj uruchomić \Windows\wlanloader.exe

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 26, 2009, 15:17:21 »
Pewnie zmienil ustawienia urzadzenia w tryb acces point i dlatego nie mozesz uruchomiw wifi.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2009, 18:36:33 »
A spróbuj uruchomić \Windows\wlanloader.exe

Nic nie dało

*

• 7793
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 26, 2009, 18:57:15 »
No to szybki backup a po nim HR - naprawi Ci WiFi . Czyli jeśli chcesz mieć WiFi to nie uciekniesz przed HR-em.
A przy okazji nauczka - rób co jakiś czas backup a szczególnie przed instalacją nowego softu - wtedy szybko backupik i po kłopocie 
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:40:04 »
No to szybki backup a po nim HR - naprawi Ci WiFi . Czyli jeśli chcesz mieć WiFi to nie uciekniesz przed HR-em.
A przy okazji nauczka - rób co jakiś czas backup a szczególnie przed instalacją nowego softu - wtedy szybko backupik i po kłopocie 

nie ma tego zlego co by na dobre ....
Po HRze wróciło wifi ... Tak czy siak musiałem zrobić HR, bo od ostatniego ze 3 miechy minely i juz rozne dziwne rzeczy sie dzialy ....

Tak swoja drogą, jest jakiś program na omnie ala spb backup? tak zeby mozna bylo caly system zbackupowac... SPB backup pamietal, ze mi nie chcial na omi zrobic kopii systemu. A teraz swiezo po HRze by sie przydala, jakjuz wszystko kolo 3 w nocy skoncze instalowac i ustawiac ;)

*

Offline inz.mamon

• 38
    • bialowieza.org
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 27, 2009, 16:01:34 »
Zaczalem sie bawic WMFIWIROUTERem. V0.89.
Udalo mi sie lapa podlaczyc.... godzine pozniej chcialem ponownie to zrobic. Nie chcialo zaskoczyc. Zrobilem reset ...wchodze w wireless managera i  .... NIE MAM WIFI!!!

Potwierdzam... tak się kończy zabawa z 0.89.
Standardowo po zakończeniu użytkowania brak WiFi w menu bezprzewodowym. U mnie lekarstwem jest soft reset. Dodatkowo nie jest możliwe normalne wyjście z programu - wychodzę poprzez Crash CleanUP, opcję w jego menu. Jeżeli wspomnieć dodatkowo, że próby odinstalowania programu lub nadpisaniem go nowszą wersją kończą się fiaskiem, to mamy pełny obraz sytuacji.

Jeżeli nie musicie - unikajcie, przynajmniej w tej wersji.

PS: generalnie program działa, bo udało mi się go nakłonić do współpracy na przygodnym laptopie. Na moich IBM T23, R51 i stacjonarnym za Chiny nie udało się udostępnić Internetu. Być może to kwestia sterowników do kart D-Linka, ale wrażenie pozostaje - negatywne. Udostępnianie BT okazało się szybsze i mniej kłopotliwe, a szkoda.
inżynier Mamoń, bardzo mi przykro...

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 27, 2009, 20:51:11 »

PS: generalnie program działa, bo udało mi się go nakłonić do współpracy na przygodnym laptopie. Na moich IBM T23, R51 i stacjonarnym za Chiny nie udało się udostępnić Internetu. Być może to kwestia sterowników do kart D-Linka, ale wrażenie pozostaje - negatywne. Udostępnianie BT okazało się szybsze i mniej kłopotliwe, a szkoda.

Ooo dzieki za ostrzezenie bo juz mialem ponownie ta sama wersje instalowac .... Hmm ... czyli zostaja wersje platne.

A ze program dziala to moge potwierdzic .... Bo udalo mi sie go podlaczyc ... no ale efekty uboczne juz opisalem wyzej....

No nic... może jeszcze sprobuje ICS control (ponoc mozna go w taki sam sposob ustawic). Niestety menu wyglada bardzo neistrawnie i ustawienie go pewnie bedzie oznaczac dluzsze posiedzenie ....

*

• 7793
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 27, 2009, 20:57:07 »
A nie lepiej udostepnianie internetu?
Przy okazji ładuje się PDA  jeśli puszczasz przez kabel - jesli ma byc do jednego lapka. Dla kilku pozostaje WMWiFiRouter
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 27, 2009, 23:27:15 »
A nie lepiej udostepnianie internetu?
Przy okazji ładuje się PDA  jeśli puszczasz przez kabel - jesli ma byc do jednego lapka. Dla kilku pozostaje WMWiFiRouter

Najwyraźniej mam powód, że potrzebuje bezprzewodowo .... W pracy jestem podłączony z siecią firmową przez VPN, jednoczesnie musze czesto lapka przemieszczac z lapkiem. Jezeli sie na chwile nawet z netem rozlacze to trace polaczenie VPN i musze sie na nowo logowac do sieci. Jednoczesnie nie usmiecha mi sie chodzi z lapkiem i telefonem przypietym na kablu w kieszeni .... Takze musze miec bezprzewodowo. BT odpada, bo już sprawdziłem, że wykańcza baterie w tempie ekspresowym (ok 7h i po całej baterii) ponadto ma za mały zasięg.wystarczy ze pojde z telefonem do innego pokoju i juz na nowo musze sie logowac, a co gorzej BT czesto po zerwaniu polaczenia nie chce wogole sie podpiac do lapka i konieczny jest restart telefonu i laptopa....
Wiec lokalny hot spot to najlepsze rozwiazanie.

*

Offline herrradek

• *
  • 53
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ1
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 28, 2009, 15:15:00 »
Wyglada na znany problem:

WIFI Disappear On Omnia - http://www.modaco.com/content/i9×0-omnia-http-omnia-modaco-com/277578/the-wifi-on-my-omnia-is-gone-how-do-i-get-it-back/
If you have WMWIFIRouter and your WIFI Disappear, try this 1. Soft reset 2. Do a wmwifirouter cleanup (run it and chose the cleanup if you have this installed) 3. Open programs task manager - now close everything.. wtf is activesync there! ^*(*&)(&^%*$ 4. Open the samsung wifi widget from the samsung today screen (as stated above, drag out, and click)… 5. Turn on wifi. It seems it wont work. 6. Turn off bluetooth, phone, wifi, then turn all back on. 7. After wifi times out TRY AGAIN, as it is trying, SOFT RESET (right away). 8. When it comes back on, immediately try Wifi On again.
--
HerrRadek
Alcatel OT Easy >> Alcatel OT View >> Ericsson T10 >> Nokia 3210 >> Nokia 3100 >> Nokia 6310i >> Nokia 6610 >> Nokia 6021 >> Nokia 6230i >> Nokia E50 >> Samsung i900 Omnia

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 27, 2010, 22:18:18 »
Czy ktos potwierdza poprawne dzialanie na wyzszej wersji np. 1.25 ?

« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 29, 2010, 00:36:33 »
dodam tylko że instalowałem ten soft jeszcze na i780 i objawy były dokładnie takie same..niestety tylko Hard Reset pozostawał... było to jakieś 6 miesięcy temu i napewno używałem (testwowałem) najnowszej dostępnej wtedy wersji więc już można jakos sprawdzić.

również nie polecam.

*

Offline texen

• 8
  • Sprzęt: SGH-i900
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 31, 2010, 13:40:09 »
dodam tylko że instalowałem ten soft jeszcze na i780 i objawy były dokładnie takie same..niestety tylko Hard Reset pozostawał... było to jakieś 6 miesięcy temu i napewno używałem (testwowałem) najnowszej dostępnej wtedy wersji więc już można jakos sprawdzić.

również nie polecam.

nie uzywam tego softu, ale mialem podobne objawy, gdy wszystkie radia wlaczylem (tzn. wifi, bt, phone) i po kablu laczylem sie poprzez activesync. znikalo mi chwilowo wifi, ale po wylaczeniu powyzszych i odlaczeniu kabla pojawilo sie znowu (nie pamietam czy robilem SR).

tez zaczalem sie juz bac, ale jakos doszedlem do siebie... ;)