omnia i900 nie gaszący sie ekran

• 5 Odpowiedzi
  • 3497 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tom2600

• 35
  • Sprzęt: HTC HD2 Leo
omnia i900 nie gaszący sie ekran
« dnia: Luty 15, 2010, 15:44:45 »
Witam.
Pytanie jak w temacie. Po bawieniu się telefonem ekran sie przygasza lecz nie gasi. Jedynie wcisnięcie przycisku Power gasi ekran. Gdzie mogę w opcjach ustawić czas wygaszenia sie ekranu.
Manila: 2.5.20191914.0
Rom: MeLoN-HD2_23152_PL PLK
Radio: 2.15.50.14

*

Offline kozunio12

• 318
  • Sukces ma wielu ojców, porażka żadnego.
  • Sprzęt: Samsung i5700
Odp: omnia i900 nie gaszący sie ekran
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2010, 18:03:10 »
Hmm, nie możesz całkowicie wygasić ekranu, jedynie podświetlenie może być wyłączone. Żeby całkowicie wyłączyć ekran musisz go dać w stan uśpienia.
Było:SPV E650, LG KS20, Samsung Omnia

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2010, 13:12:07 »
najczestsze przyczyny moga byc dwie. albo masz w tle dzialajacy jakis program , ktory blokuje wygaszanie (typu automapa) - sprawdz menadzerem zadan. albo w ustawieniach masz pokrecone - ustawienia/system/bateria/ zasialnie bateryjne (zaznacz wylacz urzadzenie po .  . . minutach. to samo z zasialniem zewnetrznym zrob.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2010, 12:56:39 »
Co ty piszesz Kozunio 12 !!!Jak to się nie da jak u mnie po 1 min.gasi się całkowicie.Jedynie kiedy się nie gasi to jak jest podpięty pod kompa,a po za tym to działa bez problemu.
Napisze jak to zrobić:
Wchodzisz w Ustawienia Główne,klikasz na wszystkie ustawienia,potem wchodzisz w system,następnie w Baterie.Tam jest zasilanie bateryjne.Na górze zaznaczasz WYŁĄCZ URZĄDZENIE,pod tym zaznaczasz 1 min.(mniej się nie da).Niżej zaznaczasz wyłącz podświetlenie gdy urządzenie nie będzie używane przez 30 sek.Włączyć podświetlenie... to też zaznaczasz v
Potem klikasz na Zasilanie Zewnętrzne.Tam też zaznaczasz WYŁĄCZ URZĄDZENIE,niżej zaznaczasz 1 min.następną funkcję też zaznaczasz V i dajesz 1 min.i niżej też V.
Potem masz na dole POŁĄCZENIE, klikasz na nie i zaznaczasz je V i ustawiasz na 10 sek.
Po tym wszystkim klikasz na ok i powinno działać,a jeśli by nadal nie działało to wciśnij RESET na górze.U mnie to pomogło i teraz jest cacy.
Pozdro   :ok:

*

Gufer

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 14, 2010, 15:59:26 »
Mogło się coś pomieszać po jakimś programie i tyle .

*

Offline kozunio12

• 318
  • Sukces ma wielu ojców, porażka żadnego.
  • Sprzęt: Samsung i5700
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 14, 2010, 17:38:45 »
Co ty piszesz Kozunio 12 !!!Jak to się nie da jak u mnie po 1 min.gasi się całkowicie.Jedynie kiedy się nie gasi to jak jest podpięty pod kompa,a po za tym to działa bez problemu.
Napisze jak to zrobić:
Wchodzisz w Ustawienia Główne,klikasz na wszystkie ustawienia,potem wchodzisz w system,następnie w Baterie.Tam jest zasilanie bateryjne.Na górze zaznaczasz WYŁĄCZ URZĄDZENIE,pod tym zaznaczasz 1 min.(mniej się nie da).Niżej zaznaczasz wyłącz podświetlenie gdy urządzenie nie będzie używane przez 30 sek.Włączyć podświetlenie... to też zaznaczasz v
Potem klikasz na Zasilanie Zewnętrzne.Tam też zaznaczasz WYŁĄCZ URZĄDZENIE,niżej zaznaczasz 1 min.następną funkcję też zaznaczasz V i dajesz 1 min.i niżej też V.
Potem masz na dole POŁĄCZENIE, klikasz na nie i zaznaczasz je V i ustawiasz na 10 sek.
Po tym wszystkim klikasz na ok i powinno działać,a jeśli by nadal nie działało to wciśnij RESET na górze.U mnie to pomogło i teraz jest cacy.
Pozdro   :ok:
Nie będę się rozpisywał o matrycach, ale w skrócie. Zwykłe ekrany stosowane do tej pory wymagają podświetlenia, gdyż same świecą słabym światłem. Jeżeli "całkowicie wygaszasz ekran" tzn. że go wyłączasz. Wygasić można podświetlenie ekranu, polecam obejrzenie ramki ekranu na podświetleniu pod różnymi kątami  :) Natomiast AM-OLED nie wymagają podświetlenia. Ot cała historia z wygaszaniem ekranu.
Było:SPV E650, LG KS20, Samsung Omnia