Omnia i słuchawka bluetooth

• 7 Odpowiedzi
  • 2811 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omnia i słuchawka bluetooth
« dnia: Styczeń 18, 2010, 22:10:57 »
W związku z tym, że jestem nowy to witam wszysttkich ;)

Mam nadzieję, że ktoś będzie mi w stanie pomóc. Mam Omnię SGH-i900 i kupiłem do niej słuchawkę bluetooth z Jabry. Jako, że Omnia nie ma mozliwości wybierania
głosowego pojawił się problem. Znalazłem w sieci, że można wgrać jakiś program do Omni i ze będzie to wybieranie głosowe działać. Znalazłem ten program Cyberon Speech Commander w wersji polskiej o ile się nie mylę, ale mam problem z jego instalacją. Po wrzuceniu programu spakowanego w formacie .zip wyszukuję za pomocą szukajki i daję "Wyodrębij wszystko" i wybieram jakąś lokalizację. Następnie według instrukcji mam skopiować jeden z plików do folderu Windows. I nie wiem co dalej. Z tych wyodrębnionych plików pojawia się tylko ten do przerzucenia do Windowsa i nic więcej. Jakieś rady? Z góry dzięki

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
Odp: Omnia i słuchawka bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2010, 15:35:46 »
proponuje voice speed dial dziala na omni I i II bez problemu a tu masz caba:
http://rapidshare.com/files/326476000/Cyberbon_Voice_Speed_Dial.cab
po zainstalowaniu podpinasz go pod jakikolwiek przycisk w omni (w celu aktywowania wybierania glosowego), a w samym programie definiujesz sobie komendy glosowe i to zarowno do wybierania kontaktow jak i dowolnych programow :), komendy nagrywaj przez jabre.
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2010, 16:14:00 »
Ech... u mnie zawsze musi wszystko nie działać... Ściągnąłem, zainstalowałem. Wybieram Voice Speed Dial. Aplikacja otwiera się, trzy razy pika, pojawia się komunikat "Brak komendy szkolonego głosu" po czym natychmiast  się zamyka. W żaden sposób nie mogę dostać się do ustawień  :S

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2010, 18:40:26 »
Ech... u mnie zawsze musi wszystko nie działać... Ściągnąłem, zainstalowałem. Wybieram Voice Speed Dial. Aplikacja otwiera się, trzy razy pika, pojawia się komunikat "Brak komendy szkolonego głosu" po czym natychmiast  się zamyka. W żaden sposób nie mogę dostać się do ustawień  :S

to normalne i jak Ci sie to pojawia to masz tez wyswietlone: na dole po prawej stronie settings, mozesz w to tapnac zanim Ci sie zamknie :), a poza tym ustawienia te masz tez w ustawieniach w zakladce zaawansowane masz "installed items" i tam masz voice speed dial i od razu ustawienia tego programu..
dopiero jak sobie powgrywasz komendy glosowe to po uruchomieniu programu bedziesz mogl sobie dzwonic lub uruchamiac programy :)
i8000 - WM 6.1

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 22, 2010, 22:41:52 »
to normalne i jak Ci sie to pojawia to masz tez wyswietlone: na dole po prawej stronie settings, mozesz w to tapnac zanim Ci sie zamknie :), a poza tym ustawienia te masz tez w ustawieniach w zakladce zaawansowane masz "installed items" i tam masz voice speed dial i od razu ustawienia tego programu..
dopiero jak sobie powgrywasz komendy glosowe to po uruchomieniu programu bedziesz mogl sobie dzwonic lub uruchamiac programy :)

To też próbuję tapnąć w ustawienia przed zamknięciem ale to nic nie daje. Aplikacja sie zamyka i tyle. Natomiast owszem, ustawienia się pojawiły w zakładce zaawansowane ale w ogóle się nie otwierają! Tapam, tapam i nic  :-? Próbowałem zainstalować ponownie ale to nic nie dało...

*

Offline koart

• 764
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2010, 17:21:38 »
a gdzie instalowales?
w urzadzeniu czy w mojej pamieci?
moze tu tkwi problem?
i8000 - WM 6.1

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2010, 19:17:41 »
No to też jest dobre pytanie. Wysyłam przez bluetooth z kompa na omnie, pojawia się pytanie "czy zapisać?" Daję "Tak", potem wyszukuję za pomocą "Szukaj" daję instaluj, jest pytanie "Czy zainstalować?" I tyle. Nie ma opcji wyboru gdzie. Zresztą swoją drogą nie mam pojęcia gdzie też wszystkie pliki trafiają. Szukałem wszędzie i nie mam pojęcia bo próbowałem z różnymi programami, uzbierało się sporo tego i nie wiem nawet jak to skasować  :-?

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2010, 22:50:28 »
Tamten program nie chciał za nic współpracować. Udało mi się zainstalować Cyberon Voice Commander PL ale niestety nie działa ze słuchawką BT. Tutaj: http://eomnia.net/archive/index.php/thread-1862.html   wyczytałem, że jednak się da. Czy ktoś mógłby mi jakimiś prostymi słowami opisać jak to zrobić?