Omnia i RDS

• 9 Odpowiedzi
  • 1221 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omnia i RDS
« dnia: Listopad 01, 2008, 18:58:24 »
Witam,
jak znaleźć w Omnii RDS...??? Włączam radio, nastawiam dowolną stację, wszystko pięknie gra - tylko gdzie jest informacja RDS...???
Pozdrawiam,

qbaqba

*

Offline Towi

• 30
  • Sprzęt: Samsung Omnia
Odp: Omnia i RDS
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2008, 19:16:18 »
... RDS działa automatycznie i masz info o tym w prawym górnym rogu , koło przycisku przełączania kanałów (FM1 , FM2 ... )

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2008, 19:42:06 »
Nic :( Patrząc od góry w wierszach: Przycisk FM1/FM2, potem niżej fioletowy znaczek radia, pod nim częstotliwość, potem pasek strojenia, niżej przyciski głośności i zmiany kanałów i na dole sześć przycisków częstotliwości zaprogramowanych stacji... Tyle :(

*

Offline Towi

• 30
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 01, 2008, 20:38:43 »
Zaprogramuj stacje (najlepiej taką która ma na 100% RDS ) , po zaprogramowaniu powinien pojawić sie napis z RDS'u koło przycisku FM1/FM2

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2008, 08:01:39 »
Dokładnie tak robię... Mam zaprogramowane kilka stacji - zero RDSu :( A może to jest związane z wersją ROMu...??? Jaką masz wersję  - czy możesz mi napisać...???
Na innym wątku poruszyłem także inny problem - nagle przestało mi działać WiFi... To znaczy znajduje sieci bezprzewodowe, te same do których się niedawno łączyłem, pisze że są dostępne a przy próbie połączenia nagle robią się niedostępne i koniec... Nic... Nie połączy się do niczego...
HELP...!!! :)

*

Offline Towi

• 30
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 02, 2008, 08:25:05 »
Moja wersja to SAHJ1/SAHJ1. Zwróciłem uwagę, że musi byc w miarę dobry sygnal, sprawdzam na RadiuZet i działa. Wyświetla wykonawcę, nazwe stacji.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 02, 2008, 08:39:13 »
Ja mam SAHI1/SAHI1 - może tu leży problem...???
Włączałem i RadioZet i RMF i inne stacje które mają RDS (widzę na innym radyjku że jest RDS) i nic... Próbowałem też zmieniać coś w ustawieniach (Opcje: Region, Alternatywna częstotliwość itd) - może tam coś jest nie tak...???
Najgorsze jest to, że totalnie nie wiem co zrobić a przyczyna pewnie tkwi w jakimś głupim szczególe :)
A czy Ty wgrywałeś ten ROM czy miałeś od początku...???

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 02, 2008, 10:01:58 »
Też mam SAHI1 i RDS dziala prawidlowo. Sprobuj zrobic hard reset i powinno dzialac.

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 02, 2008, 11:53:59 »
Ale po hard resecie wszystko od nowa do instalowania...??? AutoMapa itd...???

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 03, 2008, 08:35:43 »
tak jest  :| będziesz musiał wszystko instalować od początku

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.