Omnia i problem z Moja pamiecia

• 6 Odpowiedzi
  • 2734 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omnia i problem z Moja pamiecia
« dnia: Wrzesień 23, 2008, 22:59:45 »
Siemanka.
Mam omnie 16GB z wersja i900 SAHG5.
I mam nastepujacy problem.
Instaluje aplikacje takie jak (memmaid) lub (tomtom) na karcie 16GB w telefonie i po tygodniu z niewiadomych przyczyn nie dzialaja te aplikacje.
Na czym to polega?

*

Offline Dwight

• 44
  • 3city
  • Sprzęt: Samsung Omnia i900, SE P1i, Asus A636N
Odp: Omnia i problem z Moja pamiecia
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 23, 2008, 23:04:06 »
Nie wiem jak z ta pierwsza aplikacja, ale o klopotach z TomTomem byla juz mowa na tym forum. Wydaje mi sie, ze nie udalo sie go zmusic do prawidlowej pracy. Przeszukaj forum aby potwierdzic te informacje.
Pozdrawiam

Dwight

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2008, 00:10:20 »
telefon (8gb - i900SAHH5) mam krócej niż miesiąc czasu, ale z memmaid nie mam żadnych problemów
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 00:11:58 wysłana przez sleeplessbeastie »

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2008, 22:17:39 »
Witam, jestem tu nowy i kompletnie zielony w tym temacie, więc proszę o wyrozumiałość :)

Mam Omnie i często mi się pojawia wiadomość że pamięć jest pełna i proszę wejść w eksplorator i usunąć procesy. Procesy usuwam przez menadżer zadań ale to nic nie daje. Mam też problem wgrywaniem piosenek. Niektóre dają się normalnie wgrać a przy innych wyskakuje że pamięć jest pełna.
I mam jeszcze jedno ost. pytanie: dlaczego słuchawki są na mini jack'a a tel nie ma takiego wejścia? :worried:

*

Offline gatar

• 32
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2008, 22:41:36 »
Cytat: Ditech link=topic=109783.msg766144#msg766144 datjavascript:void(0);e=1222287459
I mam jeszcze jedno ost. pytanie: dlaczego słuchawki są na mini jack'a a tel nie ma takiego wejścia?
Zapewne dlatego  .... że rysik jest na "sznureczku".  :)
Przecież w zestawie jest przejściówka "samsungowe wyjście/wejście"-mini jack.
To kolejne dziwadło Samsunga. Chociaż może chcieli ograniczyć ilość dziurek w obudowie ? :worried:
--------------------
pozdrawiam
Gatar

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 25, 2008, 00:45:21 »
Witam wszystkich....    mam pytanko i bardzo prosze o pomoc...  moj problem to:  nie moge zainstalowac nic na telefonie poniewaz telefon nie widzi zadnego pliku po wrzuceniu go na pamiec telefonu lub tez na karte pamieci.kuzyn posiada ten sam telefon i u niego dziala programik np.  spbMobileshell a u mnie telefon go nie widzi...czy ktos wie moze dlaczego? co z tym zrobic?

*

Offline matulek

• *
  • 79
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 25, 2008, 09:51:09 »
Witam, jestem tu nowy i kompletnie zielony w tym temacie, więc proszę o wyrozumiałość :)

Mam Omnie i często mi się pojawia wiadomość że pamięć jest pełna i proszę wejść w eksplorator i usunąć procesy. Procesy usuwam przez menadżer zadań ale to nic nie daje. Mam też problem wgrywaniem piosenek. Niektóre dają się normalnie wgrać a przy innych wyskakuje że pamięć jest pełna.
I mam jeszcze jedno ost. pytanie: dlaczego słuchawki są na mini jack'a a tel nie ma takiego wejścia? :worried:

pamięć jest pełna bo pewnie instalowałeś programy w głownej pamięci. Jak wrzucasz jaieś pliki to wrzucaj do "Moja pamięć" gdzie masz 8 lub 16GB. a jeżeli chodzi o instalowanie programow to tak samo wybieraj zeby instalowaly się w "mojej pamięci":)
Samsung OMNIA 8GB
PDA: i900SAHH6/CXHH6
TELEFON: i900XXHH4
WM6.1 + SPB Mobile Shell 2.1.2