Omnia i EDGE

• 7 Odpowiedzi
  • 3481 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Omnia i EDGE
« dnia: Wrzesień 01, 2008, 22:12:16 »
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam pytanie do Was, bo chyba sam sobie na nie nie jestem w stanie odpowiedzieć :)
Wcześniej byłem posiadaczem Nokii N95 8GB i w mojej mieścinie non stop byłem w zasięgu EDGE.
Od dwóch dni siedzę na Omni i jestem w zasięgu tylko i wyłącznie GPRS-u (nie mam ikonki E tylko ta antenka).
Jest jakiś sposób na włączenie tego czy jak?
Sieci 3G niestety u mnie jeszcze nie ma. W ustawieniach kombinowałem już na wszystkie sposoby, dawałem na auto, 900/1800, HSDPA i echo. Jak nie było literki E tak nie ma.
Pomóżcie.
Z góry dziękuję

Odp: Omnia i EDGE
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2008, 22:27:42 »
jak tylo gprs jest to oznancza ze albo kiepski zasieg. edge sie nie da wlaczyc chyba.. czy wylaczyc...bo masz albo gprs albo edge.. a umts i hsdpa czy jak tam to pozniej... p.s moze omnia nie posiada tak jak w i780 ikonki E jak edge jest tylko polaczenie ogolnie.. poszukaj w instrukcji..

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2008, 22:42:18 »
Widziałem gdzieś na screenach, że miała ikonkę E, z resztą oglądałem ostatnio film na YouTube i tam też gość miał tą ikonkę więc coś chyba jest na rzeczy. Dziękuję za odpowiedź. Może ktoś inny ma jakieś pomysły?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2008, 23:10:04 »
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam pytanie do Was, bo chyba sam sobie na nie nie jestem w stanie odpowiedzieć :)
Wcześniej byłem posiadaczem Nokii N95 8GB i w mojej mieścinie non stop byłem w zasięgu EDGE.
Od dwóch dni siedzę na Omni i jestem w zasięgu tylko i wyłącznie GPRS-u (nie mam ikonki E tylko ta antenka).
Jest jakiś sposób na włączenie tego czy jak?
Sieci 3G niestety u mnie jeszcze nie ma. W ustawieniach kombinowałem już na wszystkie sposoby, dawałem na auto, 900/1800, HSDPA i echo. Jak nie było literki E tak nie ma.
Pomóżcie.
Z góry dziękuję

ikonka ikoną, spóbuj się połączyć, bo to jest ważne. Znam wiele przypadków, że połączenie było realizowane mimo braku tej śmiesznej ikonki.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 01, 2008, 23:15:43 »
No i wygląda na to, że problem rozwiązany. Przy połączeniu pokazało się to cholerne E :) Jestem dzieckiem Symbiana i stąd moje przyzwyczajenia :)
Dziękuję bikekowal i pozdrawiam

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 02, 2008, 16:36:25 »
Ja mam pytanko - nie chce zakladac nowego tematu, bo ten jest podobny - chciałbym używać Omnii jako modem i mam pytanie jak wypada on w porównaniu do Nokii N95, ktora musze przyznac w tej roli jest naprawde swietna i jest nawet lepsza od wielu modemow HSDPA w lapkach, nie mowiac juz o Soniakach C902 i innych takich. Czy zdarza sie w Omnii, ze dziala na GPRS tam gdzie np. Nokia ma EDGE czy raczej porownywalnie? Zalezy mi na dobrym odbironiku HSDPA, bo jestem w zasiegu takiej stacji.

*

Offline aner

• 28
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 16, 2008, 03:45:35 »
No więc jak wystartować z EDGE?

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 27, 2008, 22:12:44 »
Dzis robie probe dzialania GPRS/EDGE/G ,bedac ponad 50km za W-wa , w lesie.
Jest niezle : W  zaleznosci od miejsca mam trzy typy, zmiana nastepuje plynnie , bez zrywania polaczenia internetowego.
Ps.Teraz leze w lozku i wysylam te informacje via 3G. Oczywiscie siec Plus, inne tu slabiej dzialaja.